رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: باتوجه به نقش واسطه های اسیدهای چرب امگا۳ در تضعیف ویروس آنفلوانزا، هپاتیت و کاهش التهاب در بیماران مبتلا به کرونا، مصرف امگا۳ در بین بیماران بعد از بهبود، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
به گزارش ایسنا، جلال الدین میرزای رزاز با بیان این مطلب اظهارکرد: به بیماران بهبود یافته از کرونا (corona) توصیه می شود دو بار در هفته ماهی چرب (قزل آلا) و روزانه دو عدد گردو در صبحانه مصرف کنند و افراد از روغن های حاوی اسید امگا ۳ همچون زیتون و کانولا استفاده کنند.
او ادامه داد: باتوجه به مشکلات عصبی و روانی، سن بیماران مبتلا به کرونا و اثرات امگا ۳، اشخاص باید روزانه ۵۰۰- ۲۵۰ ميلي گرم امگا۳ از طریق رژیم غذایی (diet) و یا در صورت عدم دسترسی از طریق غذا، مکمل دریافت کنند.
رییس انجمن تغذیه ایران عنوان کرد: از آنجا که تا مدتی بعد از بهبود از بیماری کروناویروس (Coronaviruses)، نقص در عملکرد کبد گزارش شده است، بدین ترتیب باید توصیه به مکمل یاری امگا۳ با احتیاط صورت پذیرد و در صورت مکمل یاری آنزیم های کبدی چک شود. البته در صورت مصرف مکمل به تداخل امگا۳ با ویتامین E ، زنجبیل، جینسینگ و داروها دقت شود.
میرزای رزاز در ادامه به مصرف زینک (روی) برای کروناویروس (Coronaviruses) اشاره نمود و اظهار کرد: از آنجا که روی میتواند مانع از تکثیر کروناویروس و کاهش عفونت دستگاه تنفسی تحتانی و عوارض ناشی از اسهال (در ۳۰ درصد افراد) شود، توصیه به مصرف روی، از منابع غذایی و در حد ۸ تا ۱۱ mg بطور روزانه مصرف کنند.
او گفت: کودک مبتلا به کرونا با علائم اسهال بعد از بهبود، باید به مدت ۱۴- ۱۰ روز، مکمل روی در حد ۲۰ ميلي گرم در روز دریافت کنند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: سطوح روی در بیماران مبتلا به کرونا با هیپوآلبونیمی کاهش یافته نشان داده می شود و امکان دارد کاذب باشد. در سالمندان که اشتهای کافی ندارند میتوان مکمل یاری کوتاه مدتی را در حد DRI و یا دوز ۲۵- ۲۰ ميلي گرم انجام داد.
میرزای رزاز در مورد توصیه های بهداشت موادغذایی اظهارکرد: برای داشتن تغذیه صحیح و متعادل باید به بهداشت مواد غذایی توجه کرد. رعایت بهداشت مواد غذایی به ویژه در زمان شیوع بیماری و بحران ها حائز اهمیت است. مواد غذایی در هر مرحله از تولید تا مصرف در منزل امکان دارد آلوده به مواد شیمیایی و یا میکروارگانیسم ها شوند.
او ادامه داد: در شرایط شیوع بیماریها باید راههای انتقال عوامل بیماری زا شناسایی و با رعایت بهداشت در همه مراحل خرید، آوردن در منزل، جاسازی در یخچال، کمد یا انبار موادغذایی(مواد خشک)، و مصرف آن، به جلوگیری از انتقال ویروس توجه داشته باشیم. در شرایط فعلی و باتوجه به مدت زمان زنده ماندن ویروس کووید ۱۹ در سطوح مختلف، پارچه، اجسام فلزی و… و از آنجایی که مواد غذایی را از فروشگاه های مختلف تهیه می کنیم، باید نکات لازم را رعایت کنیم.
بنا بر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، میرزای رزاز در پایان گفت: پيشگيري از ابتلا به بیماری های منتقله از طریق غذا (کرونا ویروس) شامل نحوه خرید مواد غذایی، آماده سازی و نگهداری مواد غذایی در خانه و مصرف آن است.
- 9
- 2