هوشنگ بازوند در جلسه امروز (۱۷ خرداد) شورای اداری استان کرمانشاه به وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان اشاره کرد و افزود: اگرچه امیدواریم پیک دوم بیماری در کشور شروع نشده باشد که البته علائم و شواهد خلاف این امر را نشان میدهد، اما در استان کرمانشاه قطعا با پیک دوم بیماری مواجهیم.
وی اظهار کرد: در پیک اول بیماری تعداد افراد بستری در استان به ۱۹۴ نفر رسید، اما اکنون در پیک دوم با ۲۵۶ نفر بستری مواجهیم که بسیار خطرناک است.
استاندار کرمانشاه گفت: اگر مردم در زمینه مدیریت پیک بیماری کرونا خوب همکاری و عمل نکنند، این احتمال وجود دارد که خسارت پیک دوم از پیک اول بدتر باشد.
بازوند تنها راه مقابله با کرونا را همکاری و همراهی خود مردم دانست و عنوان کرد: کرونا یک بیماری غیرقابل پیشبینی و ناشناخته است و بسیاری از گمانه زنیهایی که درباره آن میشد از جمله تضعیف آن در فصل گرما و یا کاهش اثرات آن، درست از آب درنیامد.
وی احتمال ماندن این بیماری طی یک یا دو سال آینده را بعید ندانست و خاطرنشان کرد: حتی شاید مجبور باشیم مانند آنچه درباره آنفلوآنزا داریم، با کرونا هم زندگی کنیم. پس باید سبک زندگی خود را با این بیماری بگونهای سازگار کنیم که کمترین خسارت را ببینیم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به در نظر گفتن برخی محدودیتها به دلیل شیوع پیک دوم از جمله ممنوعیت فعالیت تالارها و بسته شدن بازارچه مرزی جوانرود، یادآور شد: اگرچه این محدودیتهای برای بسیاری از مردم خوشایند نیست و اقتصاد و معیشت مردم را تحت تاثیر قرار میدهد، اما راه دیگری جز رعایت پروتکلهای بهداشتی نداریم.
بازوند معتقد است، اگر اقدمات پیشگیرانه انجام نشود، پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا حتی میتواند بر برنامههای توسعهای استان نیز اثر سوء بگذارد.
وی همکاری مدیران دستگاهها را نیز برای مقابله با کرونا ضروری خواند و اضافه کرد: همه مسئولین در زمینه اطلاع رسانی به مردم مسئولند.
استاندار کرمانشاه به مدیران دستگاهها اجازه داد کارمندان دارای بیماری زمینهای یا کهنسال خود را با شیوه دورکاری به فعالیت بگیرند و افزود: ورود ارباب رجوع به دستگاهها نیز با الزام داشتن ماسک انجام میشود، البته این بدان معنا نیست که اگر ارباب رجوعی ماسک نداشت کار او انجام نشود.
بازوند از تمام فعالین عرصه مقابله با کرونا خصوصا نیروهای علوم پزشکی قدردانی کرد و گفت: از تمام کسانی نیز که در قالب پویش همدلی فرمایش مقام معظم رهبری را تحقق بخشیدند و نتیجه آن کمک ۱۰۰ میلیارد تومانی به خسارت دیدگان اقتصادی ناشی از کرونا در استان بود، قدردانی میکنیم.
جهش تولید ابزار میخواهد
وی در ادامه به سال جهش تولید اشاره کرد و با بیان اینکه جهش تولید نیازمند ابزار و ملزوماتی است، گفت: یکی از مهمترین این ابزارها تسهیلگری از سوی مدیران دستگاهها است.
استاندار کرمانشاه خواستار کاهش زمان روند صدور مجوزها در دستگاهها در سال مزین به نام جهش تولید شد و افزود: اگر بخواهیم بروکراسی اداری را به صورت مطلق اجر کنیم، جهش تولید محقق نمیشود.
وی همچنین از تهیه سند راه جهش تولید استان و مشخص کردن پروژههای مربوط به آن هم خبر داد و گفت: امسال به همکاری جدی سیستم بانکی نیاز داریم.
بازوند با بیان اینکه برای تحقق جهش تولید و همچنین جبران خسارت اقتصادی ناشی از شیوع کرونا به ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان نیاز داریم، اظهار کرد: برای این منظور بخش خصوصی هم باید پای کار بیاید.
استاندار کرمانشاه تنها راه جبران خسارت اقتصادی کرونا را تحقق سرمایهگذاری ۲۰ هزار میلیارد تومانی دانست و عنوان کرد: استان کرمانشاه در شرایطی متحمل این خسارت شد که از گذشته نیز درگیر بیماری بیکاری بود و اگرچه نرخ بیکاری استان از ۲۵ درصد در سالهای گذشته اکنون به حدود ۱۵ درصد رسیده، اما همچنان با انباشت بیکاران در استان مواجهیم.
فاز اول سامانه گرمسیری امسال تعیین تکلیف میشود
وی اشارهای هم به اجرای پروژه سامانه گرمسیری در استان داشت و گفت: تا پایان امسال تکلیف فاز اول این پروژه در کرمانشاه مشخص خواهد شد.
به گفته استاندار کرمانشاه، قرار است در این مرحله ۲۲ تا ۲۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان آبی شود که تا کنون حدود هشت هزار هکتار آن آماده است.
بازوند اعتبار مورد نیاز برای تکمیل سامانه گرمسیری تا استان ایلام را سه هزار میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: امسال برای این پروژه ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که تاکنون ۳۱۰ میلیارد تومان آن ابلاغ و هزینه شده است.
وی اشارهای هم به کشت برنج در استان داشت و خاطرنشان کرد: اگر کشت برنج در بهبود وضعیت اقتصاد و معیشت کشاورزان اثرگذار باشد، نباید در این زمینه خیلی سختگیری کنیم.
استاندار کرمانشاه از کشت برنج در استانهای دیگر از جمله خوزستان در مساحت ۱۴۵ هزار هکتار یاد کرد و گفت: در کرمانشاه نیز فرمانداران باید شرایط را برای کشاورزان آسان کنند.
بازوند از مانده اعتبارات دستگاهها هم یاد کرد و افزود: اگر دستگاهی اعتبارات خود را جذب نکند آن اعتبارات را بین دستگاههای دیگر جابجا میکنیم و به هیچ عنوان نمیگذاریم اعتبارات برگشت بخورد.
وی درباره پرداخت پاداش پایان خدمت پرسنل دستگاهها نیز با اشاره به محدودیت اعتباری که کشور با آن مواجه است، یادآور شد: دستگاهها باید این اعتبار را از محل فروش امول منقول و غیرمنقول خود تامین کنند.
استاندار کرمانشاه همچنین از در نظر گرفتن ۶۸۰ میلیارد تومان تسهیلات برای جبران خسارت اقتصادی ناشی از کرونا برای کرمانشاه هم خبر داد که باید ظرف دو ماه جذب شود و گفت: خوشبختانه شرایط پرداخت این تسهیلات چندان دشوار نیست.
احتمال بازگشت موجهای بعدی کرونا در کرمان/مجوزی برای بازگشایی تالارها داده نشده است
ایسنا/کرمان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه عمده انتقال کووید ۱۹ در جامعه اکنون به صورت خوشه های بزرگ و در خانواده ها اتفاق می افتد گفت: این هشدار را می دهیم که اگر مردم بحث های بهداشتی، عدم حضور در مهمانی ها و مجالس، گندزدایی سطوح و فاصله گذاری های فیزیکی و اجتماعی را رعایت نکنند احتمال بازگشت موج های بعدی بیماری در سطح استان کرمان وجود دارد.
دکتر "مهدی شفیعی" عصر امروز شنبه ۱۷ خردادماه در نشست خبری درباره آخرین وضعیت مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمان با هشدار سه رقمی شدن آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در استان کرمان برای دومین روز متوالی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۲۹ نمونه به آزمایشگاه های تشخیصی کرونا در سطح استان کرمان ارسال شد که از این تعداد نمونه، جواب آزمایش ۱۱۹ مورد مثبت مبتلا به کووید ۱۹ اعلام شد.
وی با بیان اینکه از این تعداد نمونه شناسایی شده در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶ مورد مروبط به بیماران بستری شده و بقیه مربوط به موارد سرپایی و یا اطرافیان بیماران قطعی بودند افزود: با احتساب این ۱۱۹ مورد جدید، تعداد کل مبتلایان به کووید ۱۹ در استان کرمان از آغاز این اپیدمی تاکنون (شنبه ۱۷ خردادماه) به ۲۲۹۹ مورد رسیده است که ۸۳۷ مورد بیماران بستری و ۱۴۶۲ مورد بیماران سرپایی را تشکیل می دهند.
وی با اشاره به اینکه آمار موارد سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان کرمان در حال افزایش پیدا کردن است افزود: این افزایش موارد سرپایی نشان می دهد که برنامه های گام دوم مبارزه با کرونا در بحث شناسایی افراد مبتلا به ویروس به عنوان ناقلین کم علامت یا بدون علامت، به درستی در استان کرمان در حال انجام شدن است و شناسایی این ناقلین، کمک خواهد کرد که اگر این افراد رعایت کرده و ایزوله شوند؛ زنجیره انتقال ویروس در خانه و خانواده قطع شود.
مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان در تشریح پراکندگی مبتلایان به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان گفت: از کل موارد مثبت قطعی شناسایی شده در استان کرمان، ۳۶ مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۱۰ مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۶۸ مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و ۵ مورد نیز مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی سیرجان بوده اند.
شفیعی با اشاره به اینکه در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا نداشته ایم و موارد فوتی استان از ابتدای اپیدمی تاکنون ۹۰ مورد بوده افزود: از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ مورد نمونه گیری برای شناسایی کووید ۱۹ در سطح استان کرمان انجام شده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود عدم رعایت مسائل بهداشتی، فاصله گذاریهای فیزیکی و بهداشت، شست و شوی مرتب دستها و گندزدایی سطوح را عوامل موثر در ابتلای افراد به ویروس کرونا عنوان کرد و گفت: تعداد قابل توجهی از افراد سرپایی شناسایی شده مبتلا به ویروس کرونا در سطح استان کرمان بدون علامت و یا دارای علائم خفیف این بیماری بوده اند که نشان می دهد ویروس در سطح جامعه به صورت فعال در حال گردش است اما به نظر می رسد فرم مرگ بار این بیماری تا حدودی کاهش یافته است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه عمده انتقال کووید ۱۹ در جامعه اکنون به صورت خوشه های بزرگ و در خانواده ها اتفاق می افتد افزود: این هشدار را می دهیم که اگر مردم بحث های بهداشتی، عدم حضور در مهمانی ها و مجالس، گندزدایی سطوح و فاصله گذاری های فیزیکی و اجتماعی را رعایت نکنند احتمال بازگشت موج های بعدی بیماری در سطح استان کرمان وجود دارد.
مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره استفاده بیماران کرونایی از داروهای خاص نیز گفت: داروی اختصاصی برای درمان این بیماری وجود ندارد و در بیماران بستری و بعضا سرپایی که فرم شدیدی از این بیماری را دارند، داروهای کاهنده التهاب و یا برخی داروهای ضدویروسی استفاده می شود که این داروها نیز تاییده کمیته کشوری درمان کووید ۱۹ را دارند ضمن آنکه برای بیماران سرپایی با فرم خفیف نیز داروهای شبه بیماری های سرماخوردگی تجویز می شود.
وی با تاکید بر اینکه در داروهای بیمارستانی کمبودی وجود ندارد و به اندازه کافی در انبارهای معاونت بهداشت این داروها ذخیره شده اند افزود: شرکت ها دارویی استان نیز به اندازه کافی داروهای لازم برای بیماران کرونایی را در اختیار دارند که در صورت لزوم و در هنگام بحران در اختیار بخش خصوصی قرار خواهند داد و کمبود دارویی خوشبختانه در استان کرمان وجود ندارد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگری ازسخنان خود درباره تاثیر گرمان بر کرونا گفت: گرما قطعا تاثیر خودش را بر روی ویروس خواهد داشت. محیط بیرون محیط مناسبی برای ویروس نیست اما با توجه به تغییر وضعیت هوایی و استفاده از سیستم های سرمایشی در منازل، محیط منازل به مکان بهتری برای زنده ماندن ویروس تبدیل شده اند.
وی با اشاره به استفاده از کولرهای گازی و اسپیلت در مناطق جنوبی استان کرمان گفت: در خیلی از نقاط جنوبی استان کرمان به ویژه در مناطق روستایی و شهرهایی با جمعیت کمتر، به دلیل آنکه منازل دارای تعداد اتاق ها کمتری بوده و افراد در اتاق های محدود با تراکم بالا از سیستم های سرمایشی استفاده می کنند و پنجره ها بسته و امکان تهویه هوا در آنها وجود ندارد، زمان ماندگاری ویروس بالا و احتمال انتقال را افزایش داده است.
شفیعی با بیان اینکه در شمال استان کرمان به دلیل آنکه تعداد فضاها بیشتر و استفاده از کولرهای آبی زیادتر است انتظار وضعیت شیوع این بیماری مانند جنوب استان را نداریم افزود: در بازدید روزهای گذشته از مناطق جنوبی استان کرمان، نگرانی از باب انتقال ویروس در منازل این منطقه هستیم. بررسی ها نشان می دهد که در خانواده ها افراد ناقل بدو علامت و یا دارای علائم خفیفی هستند که این افراد بیشتر در ازدحام های بیرون از منزل با این ویروس درگیر شده و آن را به داخل منزل انتقال می دهند.
وی با تاکید بر اینکه «رعایت بهداشت فردی» و «فاصله گذاری فیزیکی» اصل های کلیدی در کنترل این بیماری است افزود: متاسفانه طی دو هفته گذشته، شاهد افزایش موارد موتوفیان ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در استان بودیم که عمده این متوفیان از گروه های سنی بالا و یا گروه های پرخطر به ویژه درجنوب استان کرمان بوده اند.
مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه افزایش جمعیت مبتلایان، باعث افزایش احتمال ابتلای گروه های پرخطر و در نتیجه افزایش فوت و مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس خواهد شد افزود: انتظار داریم کوچکترین علامت در افراد جدی گرفته شود و بلافاصله خود را ایزوله کرده و تماس خود را با دیگران قطع و کمتر کنند.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در بخش دیگری از صحبت های خود درباره فعالیت تالارها و باشگاه های بدنسازی در استان کرمان گفت: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا، باید همچنان تالارها بسته باشند اما در استان کرمان با توجه به مصوبه ۲ هفته قبل، تالارها مجوز بازگشایی فقط برای عرضه غذا به صورت بیرون بر و یا عملکرد مشابه رستوران ها (یعنی معادل ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت، امکان پذیرش مهمان با رعایت پروتکل های بهداشتی و با ساعاتی محدود) را داشتند که متاسفانه شاهد هستیم برخی تالارها این مصوبه را جور دیگر تفسیر کرده و مراسماتی با ظرفیت های بالا و به مدت ۴ تا ۵ ساعت را برگزار کرده و یا نوبت دهی می دهند که خلاف مصوبه استانی مقابله با کروناست و دانشگاه علوم پزشکی با این تالارهای متخلف برخورد جدی خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مجوزی برای بازگشایی تالارها تا اطلاع ثانوی داده نشده است افزود: در جلسه امروز ستاد استانی مقابله با کرونا مصوب شد کمیته ای در ذیل این ستاد و با محوریت اداره کل بازرسی استانداری کرمان تشکیل شده تا مصداق های تخلف از پروتکل های بهداشتی در مکان های بازگشایی شده، ادارات و بانک ها شناسایی و در صورت خلاف مجدد امکان بازگشایی شده، اشد مجازات از جمله لغو جواز و تعطیلی های طولانی مدت برای صنوف در نظر گرفته شود.
شفیعی با بیان اینکه قوانین برای رعایت پروتکل های بهداشتی سخت گیرانه تر خواهد شد افزود: در جلسه امروز ستاد استانی مقابله با کرونا تاکید شد که با متخلفین عدم اجرای پروتکل ها به شدت برخورد شود که در سطوح اداری نیز مقرر شد با مدیران متخلف برخورد و آنها را به دستگاه قضایی اعلام کنیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره فعالیت مهدهای کودک نیز گفت: در جلسه امروز ستاد استانی مقابله با کرونا مقرر شد که مهدهای کودکی که دارای شرایط پروتکل های بهداشتی هستند، می توانند از ۲۴ خردادماه فعالیت خود را آغاز کنند ضمن آنکه موسسات آموزشی زبان های خارجی، کنکور و کمک آموزشی به شرط رعایت پروتکل های بهداشتی مجوز فعالیت را دارند و در صورت مشاهده کوچکترین ایرادی، مجوز بازگشایی را از آنها خواهیم گرفت.
افزایش آمار مبتلایان به کرونا در چهارمحال و بختیاری طی چند روز گذشته
چهارمحال و بختیاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا ویروس در چهارمحال و بختیاری، گفت: زنگ خطر شیوع کرونا ویروس در استان در چند روز گذشته نواخته شده است.
مجید شیرانی ۱۷ خردادماه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در بحث مبارزه با کرونا بحث ایجاد محدودیت و خودمراقبتی در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: با توجه به مسائل اقتصادی موجود در کشور امکان تمدید محدودیتها مقدور نبود، بنابراین باید محدویتها نظاممند باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: رفتار ویروس کرونا ناشناخته است و نمیتوان به طور دقیق پیشبینی کرد که رفتار این ویروس در آینده چگونه خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کروناویروس در چهارمحال و بختیاری گفت: زنگ خطر شیوع کرونا ویروس در استان در چند روز گذشته نواخته شده است، اما تعداد مرگ و میر و بیماران بستری کاهش داشته است، اما ناقلان بدون علامت و بیماران سرپایی همچنان یکی از تهدیدات در خصوص این ویروس هستند.
شیرانی با بیان اینکه مردم از محدودیتها و خودمراقبتی خسته شدهاند، خاطرنشان کرد: علت اصلی افزایش آمار مبتلایان در چهارمحال و بختیاری شرکت افراد در مراسمات شادی و ترحیم است، باید شیوههای هشدار در مورد این ویروس تغییر کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه نگرانی ما از افزایش آمار در روزهای اخیر افزایش تعداد موارد مرگ و میر به وسیله ناقلان مبتلا به کرونا ویروس به صورت سرپایی است، یادآور شد: متأسفانه در یک مجلس عروسی در شهرستان اردل حدود ۱۵ نفر تاکنون به کرونا ویروس مبتلا شدهاند.
وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی بهداشت و درمان با اشخاصی که با برگزاری مراسمات سلامت مردم را به خطر میاندازند از طریق دستگاه قضایی برخورد میکند.
شیرانی در پایان تأکید کرد: نیاز است اعمال محدودیتها در تفرجگاهها و بوستانها ادامه پیدا کند.
جولان سهمگین کرونا در خوزستان/ ثبت ابتلای قطعی ۸۷۵ مورد تنها در یک شبانهروز
سخنگوی علوم پزشکی اهواز گفت: مطابق آخرین اطلاعات دریافتی از آزمایشگاههای تشخیص کرونا در خوزستان طی شبانهروز گذشته ۸۷۵ مورد ابتلای قطعی در استان شناسایی شد.
به گزارش فارس، علی احسانپور، سخنگوی علوم پزشکی اهواز دقایقی پیش در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مطابق آخرین اطلاعات دریافتی از آزمایشگاههای تشخیص کرونا در خوزستان طی شبانهروز گذشته موارد شناسایی به شرح زیر اعلام میگرد:
حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز: ۵۲۵ مورد
حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول: ۲۰۰ مورد
حوزه دانشکده علوم پزشکی آبادان:۶۲ مورد
حوزه دانشکده علوم پزشکی شوشتر: ۷۵ مورد
حوزه دانشکده علوم پزشکی بهبهان: ۱۳ مورد
وی افزود: از مجموع ۸۷۵ بیمار جدید، ۷۴۴ بیمار با نظارت مستمر کارشناسان مرکز بهداشت در قرنطینه خانگی و ۱۳۱ بیمار نیز بستری شدند که با احتساب موارد جدید، کل مبتلایان به ۱۹۰۸۱ نفر رسید و در حال حاضر ۸۰۰ بیمار در بیمارستانهای استان بستری و تحت درمان هستند.
سخنگوی علوم پزشکی اهواز عنوان کرد: با تلاش مدافعان سلامت مردم، ۱۷۶۱۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.
وی افزود: متاسفانه در شبانهروز گذشته، تعداد ۸ مورد در حوزه دانشگاه دزفول، حوزه دانشگاه جندی شاپور ۱۳ مورد و حوزه دانشگاه آبادان ۴ مورد بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند و تعداد کل فوت شدگان ۶۷۰ نفر میباشد.
احسانپور گفت: استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل، شستوشوی مرتب دست،ها، پرهیز از ترددهای غیر ضروری و رعایت فاصله در روابط اجتماعی در جلوگیری از گسترش بیماری کووید۱۹ بسیار موثر است.
وی افزود: میتوانیم با رعایت بهداشت فردی، سلامتی را به خود، خانواده، جامعه و به ویژه سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای هدیه دهیم.
آمار مبتلایان به کرونا در تهران به ۱۲ درصد رسیده است
علیرضا زالی عصر شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۲ مورد جدید در بخشهای عادی و ۶۷ بیمار نیز با تشخیص کرونا و با وضعیت اختلال در وضع تنفسی و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان تهران به عنوان موارد جدید بستری شده اند اظهار داشت: در مجموع سهم کسانی که به حوزه بهداشت و درمان طی این مدت مراجعه کرده اند و نیاز به بستری داشتند با افزایش روبرو بوده ایم.
زالی بیان داشت: دیروز آمار مراجعین ۱۰ درصد اعلام شده بود و امروز این عدد به ۱۲ درصد افزایش یافته که نشان میدهند مراجعین د ر بخشهای عادی و ویژه مورد بستری قرار گرفته اندکه این موضوع نیازمند یک تحلیل خاص است و زمینه الگوی مراجعین را مورد بازنگری قرار دهیم.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران دلیل افزایش مراجعین را ۲ علت عنوان کرد و بیان داشت: دلیل اول این است که بار مراجعین جدیدی که از حال نامساعدتر برخوردار هستند ممکن است تغییر پیدا کرده باشد و دلیل دوم نیز این است که ممکن است میزان معیارهای ما در رابطه با پذیرش بیمارستانها در روزهای اخیر با تغییراتی روبرو شده باشد اما در کل ما به عنوان نکته هشدار دهنده به آن نگاه میکنیم و در کل امیدواریم با نظر همکاران همه گیر شناسی تحلیل مناسبتری را ارائه نمائیم.
بحران کرونا در هرمزگان/ ظرفیت تختهای آی سی یو بندرعباس پر شد
استاندار هرمزگان با ابراز نگرانی از کمبود تخت آی سی یو در استان از تکمیل ظرفیت تختهای آی سی یو در بندرعباس خبر داد.
به گزارش تسنیم، فریدون همتی پس از جلسه ویدئو کنفرانس با رئیس جمهور در جمع رسانهها اظهار داشت: با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در استان پاساژها باید از ورود افراد بدون ماسک به داخل مجموعه جلوگیری کنند.
وی افزود: همچنین باید از سوی دستگاههای نظارتی باید بر فاصله گذاری اجتماعی در پاساژها و مراکز خرید نظارت شود.
استاندار هرمزگان گفت: مردم از تردد با وسایل نقلیه عمومی که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکرده یا افراد بدون ماسک در آن حضور دارند برای پیشگیری از ابتلا به کرونا خودداری کنند.
وی با اشاره به این نکته که بانوان شاغل باردار میتوانند یک هفته مرخصی بگیرند افزود: مدیران ادارات و دستگاهها نیز موظف هستند به افراد مسن و دارای بیماری زمینهای مرخصی یک هفتهای بدهند.
همتی با تاکید بر محدود شدن سفر به روستاها ابراز داشت: در سطح شهر نیز از تردد افراد بدون ماسک به ادارات و اماکن عمومی باید جلوگیری شود.
استاندار هرمزگان با ابراز نگرانی از کمبود تخت آی سی یو در بیمارستانهای استان گفت: نگران تکمیل ظرفیت تختهای بیمارستانی در بخش آی سی یو هستیم و متاسفانه این اتفاق در بندرعباس رخ داده است.
وی از اضافه شدن ۶۰ تخت آی سی یو به ظرفیت فعلی بیمارستانهای استان خبرداد و تصریح کرد: ظرفیت تختهای آی سی یو بیمارستانهای بندرعباس به دو برابر افزایش خواهد یافت و در آینده نزدیک نیز ۲۶ میلیارد تومان تجهیزات از جمله ۶۰ تخت آی سی یو جدید به ظرفیت بیمارستانی استان اضافه خواهد شد.
استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه اگر پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود وضعیت وخیم تر خواهد شد گفت: فعلا در شهرستانهای دیگر مشکل تخت بستری در بخش آی سی یو وجود ندارد.
وی در پایان راه علاج بیماری کرونا را خود مراقبتی دانست و ابراز داشت: راه علاج شرایط فعلی استان به ویژه بندرعباس تعطیلی نیست بلکه راه علاج تکیه بر رعایت دستورالعملها خواهد بود به همین منظور افراد از ترددهای غیر ضروری اجتناب کنند و خود مراقبتی را با دقت انجام دهند.
- 19
- 5