یک متخصص بیماریهای کلیوی با اشاره به اینکه در حال حاضر ویروس کرونا برای مردم عادی شده گفت: کبد، کلیه و قلب از جمله اندامی هستند که در معرض آسیب این ویروس قرار دارند.
به گزارش تسنیم، دکتر محمدرضا نوروزی متخصص بیماریهای کلیوی در برنامه طبیب با اشاره به اینکه در حال حاضر ویروس کرونا برای مردم عادی شده است، تصریح کرد: اوضاع خطرناکتر شده زیرا مردم ویروس را جدی نمیگیرند؛ باید در نظر داشته باشیم مهمترین راه انتقال این ویروس از مسیر تنفسی است و بهترین وسیلهای که انتقال را کاهش میدهد ماسک است.
وی ادامه داد: حتی مراجع بینالمللی اعلام کردند حتی اگر ماسکهای استاندارد پیدا نمیکنید پوششهای صورت را در نظر بگیرید چون پرش ویروس از طریق تنفس قابلیت انتقال سریع در یک فاصلهای را دارد، من متأسفانه میبینم که مردم کم رعایت میکنند و ما ممکن است به سمت پیک دوم برویم البته خوشبختانه با وجود تعداد زیاد، شدت علائم را کمتر میبینیم.
وی با تأکید بر اینکه یکی از اندامهایی که این ویروس میتواند بعد از اینکه وارد بدن میشود به آن آسیب برساند کلیه است، گفت: کلیه ارگان پر خونی است که ۲۰ درصد خون بدن دائما در آن جریان دارد، بنابراین یکی از اعضایی که ویروس میتواند از طریق جریان خون به آن صدمه بزند و وارد آن شود، کلیه است.
نوروزی یادآور شد: بافتی از کلیه که وظیفه تصفیه خون از مواد زائد را برعهده دارد بافت خیلی ظریفی است که زود آسیب میبیند؛ حتی برخی از عفونتهای معمولی مثل گلودردهای معمولی اگر درست درمان نشوند ممکن است باعث آسیب به کلیه شوند، در مورد ویروس کرونا هم بررسیهای جدید نشان میدهد دو، سه ارگان یا ناحیه بدن هستند که در معرض خطرند و این کمی خطرناکتر از مشکلات تنفسی است که یکی از آنها کلیه است، چرا که عوارضی همچون، آسیب بافتهای کلیه یا دفع پروتئین از بدن را به همراه داشته و حتی میتواند به سمت نارسایی کلیه پیش برود، کبد و قلب هم از دیگر اندامی هستند که در معرض آسیب این ویروس قرار دارند، لذا باید احتیاط کنیم و با این ویروس موذی شوخی نکنیم.
***
جهانپور: همچنان در موج اول کرونا هستیم
کیانوش جهانپور روز شنبه در گفتوگو با ایرنا درباره افزایش تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در هفته اخیر گفت: در فروردین ماه روزانه ۷ تا ۱۰ هزار تست انجام میشد که عمده موارد، اخذ نمونه از افراد بستری در بیمارستانها بود. در ابتدای خرداد ماه تا هفته اخیر، افزایش موارد رهگیری تماس نزدیک با مبتلایان را شاهد هستیم. ظاهر اعداد افزایش پیدا کرده، اما این به معنی موج جدید بیماری نیست.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که همه موارد ابتلا را شناسایی کردهاند. زیرا بخش زیادی از مبتلایان، بدون علامت هستند و شاید هیچ وقت شناسایی نشوند. در ایالات متحده آمریکا گفته میشود به ازای هر بیمار قطعی شناسایی شده، ۴۰ مورد شناسایی نشده وجود دارد.
وی ادامه داد: آمار قطعی شامل موارد شناسایی شده قطعی بر اساس تستهای انجام شده است. وقتی تعداد تستها در خرداد ماه افزایش یافته، تعداد بیشتری هم شناسایی میشود. اینکه در مقطع رهگیری تماس نزدیک، تعداد بیشتری شناسایی شود، به معنی شیوع بیشتر نسبت به فروردین ماه نیست.
تغییر در الگوی ابتلا به ویروس کرونا
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره تغییر رفتار ویروس کرونا اظهار کرد: الگوی ابتلا به ویروس کرونا تغییر چندانی نداشته و شواهدی در این زمینه نداریم. استانهایی که دیرتر درگیر این اپیدمی شدند هم رفتار مشابه استانهایی دارند که زودتر به این ویروس مبتلا شدند. تفاوت در مرحله شروع اپیدمی و اوج است.
وی ادامه داد: ۱۵ تا ۲۱ استان مدتهاست از مرحله اپیدمی خارج شده و در حال حاضر استانهایی مثل خوزستان در مرحله اپیدمی است. در استانهایی مثل هرمزگان و جنوب کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان و کرمانشاه در وضعیت هشدار هستیم.
تاثیر بازگشاییها در افزایش ابتلا
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که بازگشاییها و طرح ترافیک چه تاثیری در افزایش ابتلا خواهد داشت، گفت: با توجه به طولانی شدن روند طغیان این بیماری در کشورهای مختلف، بازگشاییها گریز ناپذیر است. رعایت نکات بهداشت فردی مثل شستوشوی دستها با آب و صابون و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی بهترین اقدام است. هیچ کشوری قادر نیست که برای ماهها موضوع در خانه ماندن و محدودیتهای شدید را دنبال کند. ما هم مانند سایر کشورها وارد مرحله بازگشاییها شدهایم.
وی درباره سفرها در روزهای اخیر بیان کرد: مبتلایان جدید در شهرهای مختلف متفاوت هستند و اگر افراد در منزل بمانند، مواجهه با ویروس کمتر است. وقتی افراد تردد و سفر داشته باشند، خطر ابتلا به ویروس کرونا افزایش پیدا میکند.
- 20
- 7