تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید، عامل بیماری کووید-۱۹ در دنیا به ۴۰۸ هزار و ۷۳۳ نفر رسیده و تاکنون ابتلای هفت میلیون و ۱۹۸ هزار و ۶۳۴ نفر به این بیماری نیز تأیید شده است.
به گزارش ایسنا، همچنین تاکنون سه میلیون و ۵۳۶ هزار و ۱۵۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بهبود یافتهاند.
روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در جهان قربانی میگیرد.
در حالی که تا چندی پیش اروپا به یکی از مراکز شیوع کروناویروس جدید در جهان تبدیل شده بود اما این عفونت اکنون در بیشتر کشورهای اروپایی کنترل شده است. در حال حاضر آمریکای جنوبی به ویژه برزیل به کانون جدیدی برای شیوع این ویروس تبدیل شده و سازمان جهانی بهداشت نیز نسبت به وضعیت کشورهای این منطقه ابراز نگرانی کرده است.
از سوی دیگر آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. طبق آخرین آمار شمار قربانیان این کشور از ۱۱۳ هزار نفر و تعداد مبتلایان نیز از دو میلیون نفر عبور کرده است.
برزیل و روسیه نیز به لحاظ تعداد مبتلایان به ترتیب در رتبههای دوم و سوم جای گرفتند و انگلیس پس از آمریکا، بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده است.
ایران نیز که چندی پیش از لیست ۱۰ کشور اول از نظر "بالاترین تعداد مبتلایان" خارج شده بود از روز یکشنبه دوباره به این فهرست پیوسته است.
بنابرگزارش پایگاه اطلاعرسانی "ورلداُمتر"، تعداد مبتلایان و قربانیان این بیماری در کشورهایی که بنابر گزارشهای رسمی بالاترین آمارها را داشتهاند تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب به شرح زیر است:
۱. ایالات متحده دو میلیون و ۲۶ هزار و ۴۹۳ مبتلا، ۱۱۳ هزار و ۵۵ قربانی
۲. برزیل ۷۱۰ هزار و ۸۸۷ مبتلا، ۳۷ هزار و ۳۱۲ قربانی
۳. روسیه ۴۷۶ هزار و ۶۵۸ مبتلا، ۵۹۷۱ قربانی
۴. اسپانیا ۲۸۸ هزار و ۷۹۷ مبتلا، ۲۷ هزار و ۱۳۶ قربانی
۵. انگلیس ۲۸۷ هزار و ۳۹۹ مبتلا، ۴۰ هزار و ۵۹۷ قربانی
۶. هند ۲۶۵ هزار و ۹۲۸ مبتلا، ۷۴۷۳ قربانی
٧. ایتالیا ۲۳۵ هزار و ۲۷۸ مبتلا، ۳۳ هزار و ۹۶۴ قربانی
۸. پرو ۱۹۹ هزار و ۶۹۶ مبتلا، ۵۵۷۱ قربانی
۹. آلمان ۱۸۶ هزار و ۲۰۵ مبتلا، ۸۷۸۳ قربانی
۱۰. ایران ۱۷۳ هزار و ۸۳۲ مبتلا، ۸۳۵۱ قربانی
در این فهرست همچنین کشورهای ترکیه، فرانسه، شیلی، مکزیک، پاکستان و عربستان سعودی بالای ۱۰۰ هزار نفر مبتلا دارند.
شمار مبتلایان به کرونا در افغانستان به مرز ۲۱ هزار نفر رسید
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان به ۲۰ هزار و ۹۱۷ نفر افزایش یافت.
وزارت بهداشت افغانستان امروز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که با شناسایی ۴۷۱ مورد مثبت جدید کرونا، شمار بیماران کووید ۱۹ در این کشور به ۲۰ هزار و ۹۱۷ نفر رسیده است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت افغانستان، ۱۵ مرگ جدید هم در نتیجه این بیماری در شبانه روز گذشته روی داده است که مجموع فوتیهای ناشی از ابتلا به این بیماری را به ۳۶۹ نفر رسانده است.
در بیانیه صادره از سوی وزارت بهداشت افغانستان در این خصوص آمده است که در ۲۴ ساعت گذشته، ۶۸ فرد مبتلا به کرونا بهبود یافته و شمار بهبود یافتگان نیز در مجموع به دو هزار و ۱۷۱ نفر رسیده است.
بر این اساس، شهرهای کابل، هرات، بلخ، ننگرهار، قندهار و پکتیا بیشترین تعداد افراد مبتلا به کرونا را در افغانستان دارند.
کاهش ۴ مرحلهای محدودیتهای قرنطینه در قطر
دولت قطر اعلام کرد که قصد دارد از ۱۵ ژوئن به کاهش چهار مرحلهای محدودیتهای قرنطینه در کشور بپردازد.
به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری رویترز، لووا راشد الخاطر، سخنگوی دولت قطر اعلام کرد که از ۱۵ ژوئن محدودیتهای قرنطینه در کشور در چهار مرحله کاهش خواهد یافت و برخی از مساجد میتوانند مجدداً بازگشایی شده و پروازها نیز از حالت تعلیق خارج میشوند.
وی در یک کنفرانس خبری گفت: «مرحلهی اول کاهش محدودیتها از ۱۵ ژوئن، سپس مرحله دوم از اول ژوئیه، مرحلهی سوم از اول اوت و همچنین مرحلهی چهارم از ابتدای سپتامبر اجرایی خواهند شد.»
وی همچنین افزود که در صورت لزوم دوباره محدودیتهای قرنطینه در کشور اعمال میشود یا اجرای مراحل کاهش قرنطینه به تأخیر خواهد افتاد.
از مرحله دوم کاهش محدودیتها امکان بازگشایی رستورانها و از مرحله سوم امکان از سرگیری پروازها از مبداء کشورهای کم خطر و بازگشایی مراکز خرید و بازارها با ظرفیت محدود نیز فراهم میشود.
در مرحله چهارم امکان بازگشایی همه مساجد و مؤسسات آموزشی در سال تحصیلی جدید فراهم خواهد شد. همچنین امکان برگزاری مجالس عروسی، تجمعات تجاری مانند نمایشگاهها و سالنهای تئاتر و سینما نیز مجاز خواهد بود.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در قطر به بیش از ۷۰ هزار نفر و همچنین شمار جانباختگان کرونا در این کشور به ۶۰ تن رسیده است.
قطر پس از عربستان سعودی در جمع شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) دارای دومین جایگاه از لحاظ شمار مبتلایان است.
اتمام قرنطینه مسکو همزمان با بازگشایی مرزهای روسیه
شهردار مسکو پس از اعلام بازگشایی مرزهای روسیه اقدام به کاهش محدودیتهای قرنطینه و بازگشایی مشاغل کرده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری رویترز سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو ضمن اعلام اینکه پاندومی کرونا در کشور کنترل شده و روندی نزولی به خود گرفته است گفت: «محدودیتهای قرنطینه چندماههی شهر کاهش یافته و در نهایت برداشته میشوند و مردم میتوانند در اواسط ماه ژوئن به زندگی عادی خود برگردند.»
شهردار مسکو اندکی پس از اعلام بازگشایی مرزهای کشور توسط میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه اظهار کرد محدودیتهای قرنطینه در مسکو کاهش مییابند و به افرادی که از ماه مارس برای کار، تحصیل، معالجه و درمان در صدد خروج از شهر یا کشور بودهاند اجازه داده میشود تا سفر کنند.
همچنان در روسیه روزانه موارد جدیدی از ابتلا به کرونا گزارش میشود و شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۴۷۶ هزار و ۶۵۸ نفر رسیده است که سومین کشور جهان از لحاظ تعداد موارد قطعی ابتلا به کرونا به حساب میآید. شمار جانباختگان کرونا در سراسر روسیه نیز نزدیک به ۶ هزار تن رسیده است با این حال این آمار قربانیان بسیار کمتر از کشورهای دیگر است.
دولت روسیه پس از لغو تمام پروازهای بینالمللی، مرزهای خود را از ۳۰ مارس بست و از شهروندان خواست تا در خانه بمانند و از شیوع هرچه بیشتر کرونا جلوگیری کنند. پروازهای بینالمللی در این کشور همچنان به طور کامل از سر گرفته نشدهاند اما به زودی در مورد آن تصمیمگیری خواهد شد.
سالنهای زیبایی، آرایشگاهها و کلینیکهای پزشکی و دامپزشکی نیز بازگشایی شدهاند اما هنوز محدودیتهایی در ادامهی فعالیت رستورانها و کافهها وجود دارد که اواسط ژوئن برداشته میشوند.
- 18
- 5