دکتر پیام طبرسی مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری نتیجه دو مطالعه بالینی داروی اینترفرون بتا- ۱آ روی بیماران مبتلا به COVID- ۱۹ را تشریح کرد.
دکتر پیام طبرسی در گفتگو با فانا (پایگاه تحلیلی خبری دارو و سلامت) توضیح داد: امروز در بیمارستان مسیح دانشوری نتیجه دو مطالعه بالینی مربوط به داروی Interferon beta- ۱a روی بیماران مبتلا به COVID- ۱۹ اعلام شد. طبق نتیجه مطالعه اول، داروی Interferon beta- ۱a بهمراه داروی Kaletra برای ۲۰ بیمار مبتلا به COVID- ۱۹ استفاده شد که همه بیماران درمان شدند. وایرولوژیک ریسپانس در این بیماران خوب و کوتاه تر از زمان عادی بود و عوارض خاصی از دارو نیز دیده نشد. نتیجه این مطالعه در مجله ایمونو فارماکوتراپی چاپ شده است.
او ادامه داد: مطالعه بالینی دوم نیز بصورت کیس کنترل انجام شد. ۱۵۲ مریض مبتلا به COVID- ۱۹ دو داروی Interferon beta- ۱a ساخت داخل (با برند رسیژن) و Kaletra را با هم دریافت کردند و ۳۰۴ مریض هم در گروه کنترل بودند که فقط داروی Kaletra را دریافت کردند. نتیجه این مطالعه به اینصورت بود که بیمارانی که داروی Interferon beta- ۱a را دریافت کردند، با وجود شدت بیماری، میزان نیاز آن ها به بستری در ICU کاهش یافت و میزان مرگ ومیر آن ها هم به یک پنجم کاهش یافت یعنی در واقع بیمارانی که این دارو را دریافت نکردند، نرخ مرگ ومیر در آن ها ۵ برابر بیمارانی بود که این دارو را دریافت کردند. نتیجه این مطالعه در مرحله داوری بوده و قرار است بزودی چاپ شود.
او اظهارکرد: به صورت هم زمان سازمان جهانی بهداشت نیز در تعدادی از کشورهای دنیا من جمله کشور ایران در حال مطالعه داروی Interferon beta- ۱a روی بیماران مبتلا به COVID- ۱۹ است که بیمارستان مسیح دانشوری نیز در این مطالعه حضور دارد و پیش بینی می شود نتیجه آن تا یک ماه دیگر منتشر شود.
مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: البته میزان دوزی که ما در مطالعه خودمان برای بیماران استفاده کردیم با میزان دوزی که سازمان جهانی بهداشت در مطالعه جهانی استفاده می کند، متفاوت است. ما ۵ دوز Interferon beta- ۱a دوازده میلیون واحدی یک روز به بیماران دادیم درحالی که در مطالعه سازمان جهانی بهداشت ۳ دوز به بیماران داده می شود.
- 17
- 2