چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۷:۱۶ - ۰۲ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۱۳۰
حوزه بهداشت و رفاه

دکتر زالی: فقط ۹ درصد فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند

روند افزایشی مبتلایان کرونا در تهران/ آمار نگران کننده در ایلام

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
دکتر زالی اعلام کرد که شمار مبتلایان به کرونا در تهران رو به افزایش است و فقط ۹ درصد از مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، اعلام‌کرد: کرونا در تهران طی دو هفته اخیر با شیبی ملایم رو به افزایش بوده است.

به گزارش مهر، علیرضا زالی، در حاشیه نشست ستاد فرماندهی مقابله با کرونا (corona) در کلانشهر تهران با اشاره به موضوعات مطرح شده در این نشست اظهار‌کرد: امروز در جلسه ای که روسای دانشگاه های علوم پزشکی و سایر دستگاه های ذیربط استان تهران حاضر بودند قرار شد شیوه نامه و پروتکلی در زمینه پذیرش بیماران کرونایی در تهران طراحی شود که این موضوع تا ۴۸ ساعت آتی از سوی معاونان درمان سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران تدوین و پس از جلب نظر کارشناسی سایر همکاران بعنوان مصوبه ستاد ابلاغ می شود.

او ادامه داد: تمایل داریم که تمام بیمارستان های جنرال و عمومی که توان علمی و درمانی بالاتری دارند، کماکان بتوانند در زمینه ارائه خدمات به بیماران کرونایی مشارکت فعال داشته باشند، بالاخص بیمارستان های دانشگاهی که در این زمینه در دوران اخیر نقش بسیار سازنده ای را داشته اند البته در مورد بیمارستان های تک تخصصی و بیمارستان هایی که قبلاً در زمینه کرونا فعالیت کمتری داشتند، قرار شد پس از این که اقدامات اولیه به صورت پذیرش ابتدایی انجام شد، در تناسب با وضعیت بیمار و علایم او و میزانی که نیازمند خدمات تخصصی پیچیده تر است، ادامه درمانش یا در همان بیمارستان ابتدایی انجام شود و یا به مراکز تخصصی تر از طریق ستاد هدایت بیمارستان ارجاع شود.

زالی افزود: در عین حال قرار شد تا شیوه نامه های مصادیق بستری در بیمارستان ها مورد بازنگری قرار گیرد برای اینکه شاهد بودیم برخی از بیماران که شرایط ترخیص سریعتر و ماندن در منزل را دارند و یا به دلایلی مانند استرس خانواده میتوان ادامه درمانشان را حتی بدون خدمات بستری بیمارستانی انجام دهیم. بر همین اساس با رعایت شیوه نامه هایی بخشی از پذیرش بیمارستانی را کاهش می دهیم چون بعضی از این بیماران که علایم خفیف دارند، میتوانند خدمات درمانی در خانه ها دریافت نمایند که در اینصورت احتمال آلوده شدن در محیط بیمارستانی هم کاهش می یابد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، اظهار‌کرد: با حضور معاون بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی مقرر شد که بر تعداد مراکز مراقبت سلامت ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته در سطح تهران، افزوده شود و با مراجعه اشخاص با علایم خفیف تر به این مراکز بهداشتی بار بیمارستانی را به حداقل برسانیم زیرا یکی از راه های کاهش بار بیمارستانی استفاده از ظرفیت حوزه مراقبت سلامت بهداشتی است که قرار شد با کمک هایی که در زمینه نیروی انسانی و بودجه در این حوزه انجام می شود، مراکز بهداشتی در تهران فعال تر شوند و بار بیمارستانی را کم تر کنند.

زالی ادامه داد: بنظر میرسد باتوجه به شرایطی که داریم دوباره باید تأکید کنیم که همچنان مجموعه درمانی استان تهران در آماده باش کامل به سر خواهد برد و آمادگی کامل دارد.

او تأکید کرد: باتوجه به تغییراتی که در سیر پذیرش بیمارستانی در طول سه هفته اخیر در انتهای خردادماه داشتیم، تصمیم گرفتیم که با کسب نظر از حوزه وزارت بهداشت، در مجموع پروتکل های مان را در زمینه پذیرش بیمارستانی بیماران کرونایی مورد بازنگری قرار دهیم و بتوانیم ظرفیت سازی بیشتری در حوزه تخت های بیمارستانی انجام دهیم. تا به حال موردی نبوده که پذیرش نشود و چنانچه هم بوده سعی شده از طریق ستاد هدایت بیمار در دانشگاه تعیین تکلیف شده است البته در بسياري از موارد نیازمند بازنگری در شیوه نامه بستری هستیم زیرا میتوان بیماران با علایم خفیف را بستری نکرد و به خانه فرستاد.

زالی با اشاره به بازگشایی سینماها و مکان های فرهنگی گفت: مهم ترین نقطه آسیب پذیر ما در کلانشهرها، در زمینه گسترش بیماری های عفونی من جمله کرونا که یک بیماری با سرایت پذیری بالاست و سطوح هم میتوانند در این بیماری بعنوان یک عامل انتقالی عمل کنند، این است که هرگونه تجمع میتواند منجر به افزایش بار بیماریها شود زیرا متأسفانه در این نوع بیماریها افرادی را داریم که ظاهراً سالم هستند ولی میتوانند حامل ویروس باشند و طبیعتاً تست هایی مثل تب سنجی در مبادی ورود تجمعات هم ضرورتاً کمک کننده نیست. بر همین اساس هم در زمینه سینماها و هم فعالیت های فرهنگی معتقدیم که اولاً پروتکل های بهداشتی باید به صورت دقیق و نظارت پذیر اجرا شوند زیرا گاهی اوقات با بازگشایی هایی روبرو شدیم که در ابتدا به صورت متعهدانه پروتکل ها را اجرا کردند ولی در طول مسیر به دلایل مختلف تعهدات اولیه را ندارند.

زالی افزود: بر همین اساس بارها اعلام کرده ایم که سطح رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در شهر تهران به ۱۱ درصد تقلیل پیدا کرده است بنابراین باید توجه کنیم. طبیعتاً مردم هم در مواردی که ضرورتی ندارد، در یک محیط اجتماعی حضور پیدا نکنند زیرا هنوز شرایط در تهران برای برگزاری بسياري از تجمعات از ایمنی کافی برخوردار نیست. توصیه عمومی ما به مردم این است که همچنان از حضور در اجتماعات غیرضروری بپرهیزند.

او تأکید کرد: بطور کلی هرگونه تجمع انسانی میتواند منجر به افزایش بار بیماری شود به خصوص در فضای مسقف و بدون رعایت پروتکل ها.

او ادامه داد: این بیماری در ۸۰ درصد افراد بی علامت است ولی میتوانند ویروس را انتقال دهند بنابراین توصیه ما به شهروندان تهرانی این است که هم چنان از تجمعات غیر ضروری پرهیز کنند برای این که این بیماری هنوز در تهران بعنوان یک بیماری خطرناک تلقی می شود و درمان و واکسن قطعی ندارد. از طرفی بنظر ما هنوز هم بخش زيادي از مردم تهران در معرض کرونا نبودند بنابراین کانون های بالقوه با پتانسیل برای آلودگی تلقی میشوند بنابراین حضور در اجتماعات غیر ضروری توصیه نمی شود.

زالی گفت: حتی دیدیم که در سایر استان هایی که درگیر هستند، تجمعات انسانی مانند عروسی و عزاداری ها منجر به افزایش قابل توجه بیماری شد و حتی یک استان سفید را به یک استان قرمز بدل کرد بنابراین جز به ضرورت از حضور در تجمعات و فضاهای بویژه مسقف خودداری کنند و باید توجه کرد که حضور بیش از ۱۵ دقیقه در یک فضای مسقف شانس ابتلا را به صورت تصاعدی افزایش می دهد. اگر هم فضاهای فرهنگی باز می شوند شیوه نامه ها را به صورت سختگیرانه تر باید اجرا کنند.

او در مورد وضعیت ساعت کار کارمندان ادارات نیز گفت: در این حوزه استان تهران هم مانند سایر استان ها از مصوبات ستاد ملی کرونا تبعیت می کند. در تهران با استاندار تهران، ۱۶ گروه پرخطر را شناسایی کردیم و بخشنامه ای هم ابلاغ شده تا کماکان آن گروه‌های ۱۶ گانه پر خطر که می توانند منجر به افزایش بار بستری و یا مرگ و میر در استان تهران شوند، کماکان تسهیلاتی در حوزه دورکاری یا مرخصی استعلاجی مورد استفاده قرار دهند که در این زمینه بحث سن و بیماری های زمینه ای مطرح است.

زالی افزود: در تلاشیم که با دستگاه های اجرایی استان به جمع بندی برسیم که با کمک گروه های پزشکی معتمد استان نظارت بیشتری در زمینه کاهش حضور فیزیکی گروه‌های آسیب پذیر داشته باشیم. قرار است تا انتهای هفته آینده بررسی دقیقی از وضعیت ادارات استان داشته باشیم و گزارشی را به ستاد ملی ارائه دهیم.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

او در مورد وضعیت بیماری کووید ۱۹ در تهران گفت: در تهران طی دو هفته اخیر بیماری کووید ۱۹ با یک شیب ملایمی رو به افزایش است البته تقریبا تعداد موارد جدیدمان که در ۴۸ ساعت گذشته بستری شدند، بین ۱.۵ تا دو درصد رشد را نسبت به روزهای گذشته نشان می دهد، اما در زمینه تعداد فوتی و بیماران ترخیصی در ۴۸ ساعت گذشته تفاوت چشم‌گیر آماری نداشتیم.

زالی تأکید کرد: اینک برای قضاوت زود است و باید زمان بگذرد. در عین حال ما در تهران از روزهای آغازین اسفند ماه تا به حال، با یک حالت فراز و فرود و یک حالت سینوسی روبرو بودیم به طوریکه گاهی اوقات آمار در تهران افزایش یافته است و مجدد کاهش می یابد. امکان دارد بخشی از روند افزایشی مربوط به سفرهایی باشد که در خردادماه که یک ماه پر تعطیلی بود، انجام شد. بار این سفرها را در میزان مراجعین بیمارستان ها به طور محسوس می بینیم. در بعضی روزهایی که بازگشت مسافرین را داشتیم، به شدت در آمار بیمارستانی انعکاس داشته است. علت دیگر هم تقلیل فاصله گذاری اجتماعی است که رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در تهران به کم تر از ۱۱ درصد رسیده است.

او در پایان اظهار کرد: در تهران باید در زمینه استفاده از ماسک با جدیت بیشتری وارد عمل شویم. اگر نتوانیم ماسک را در تهران اجباری کنیم امکان دارد با امواج بعدی بیماری روبرو شویم. بهرحال باتوجه به شرایطی که در تهران وجود دارد و جمعیت چشمگیری که متراکم است که ترددهای فرا کنی را دارند و ممکن است امکان ابتلا به علت تردد افزایش یابد، بنابراین استفاده از ماسک ضرورتی اجتناب ناپذیر است. اگر ماسک استفاده کنند، ممکن است در زمانی متعارف میزان آلودگی به کمتر از ۵۰ درصد تقلیل یابد. در غیر این صورت میزان سرایت پذیری می تواند تا ۹۰ درصد افزایش یابد. بنابراین به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که اجباری کردن استفاده از ماسک در فضای عمومی می تواند میزان ابتلا را به طور چشمگیری کاهش دهد.

استانداری: آمار مبتلایان به کرونا در در ایلام نگران کننده است

استاندار ایلام ضمن انتقاد از ممنوعیت آمار استانی ابتلا به کرونا، گفت: عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حضور در مراسمات جشن و عزا از مهمترین عوامل رشد آمار مبتلایان به کرونا در استان است.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش ایسنا، «قاسم سلیمانی‌دشتکی» امروز دوشنبه در جلسه اضطراری ستاد استانی مبارزه با کرونا با هشدار نسبت به وضعیت کرونا در استان، اظهار کرد: آمار مبتلایان به کرونا در استان به شدت در حال افزایش است و این بسیار نگران کننده است.

وی دیروز و امروز را بدترین روز کرونا در استان عنوان کرد و گفت: امروز در پی مبتلا شدن تعداد زیادی که یک رکورد بی سابقه از روند بیماری تاکنون در استان است نشست اضطراری برگزار کرده ایم و همین جا اعلام خطر می‌کنم.

رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه ایلام مابین سه استان قرمز کرونا قرار دارد، گفت: برای شهرستان های همسایه سه استان مذکور به ویژه شهرستان های حوزه جنوب استان یک وضعیت خطرناک متصور است که نیازمند رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی توسط مردم و تدابیر دستگاه های درگیر در کار است.

وی با بیان اینکه متاسفانه ارتباطات رفت و برگشت بین شهرستانهای مجاور با این استان‌ها زیاد و نگران کننده و یکی از عوامل مهم رشد شدید افزایش مبتلایان است، تصریح کرد : عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، برگزاری مراسمات مختلف جشن عروسی و عزا نیزمزید بر علت شده است به طوری که گزارش شده است در یک مراسم مشابه در استان های مجاور ۱۲۰ نفر مبتلا به کرونا شده اند.

وی افزود: مراسمات و هجوم بی وقفه مردم به بازار و گردشگاه ها و تفرجگاه‌ها فاجعه به بار می آورد و مردم به خاطر حفظ جان خود هم که شده است مراعات بکنند چرا که کار از توصیه گذشته است.

سلیمانی دشتکی با اشاره به این مهم که ما خواستار ادامه روند زندگی و فعالیت مردم اما با رعایت پروتکل های بهداشتی هستیم، افزود: این به منزله عادی سازی شرایط کرونا نیست، بنابراین مردم در مکان های عمومی و محل کار ضمن اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی حتما از ماسک استفاده کنند.

استاندار ایلام در ادامه ار صنعت معدن و تجارت استان و صنوف مختلف خواستار تولید ماسک با تایید بهداشت و درمان شد و گفت: لازم است تولید ماسک با قیمت ارزان و به وفور در دسترس مردم قرار گیرد.

وی افزود: همچنین ادارات تدابیری بیاندیشند تا ماسک و مواد ضدعفونی را در اختیار کارکنان و ارباب رجوع قرار بدهند.

رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا ضمن اینکه از ادارات خواست که از ورود کارمندان و افرادی که دارای علائم بیماری کرونا هستند جلوگیری شود، افزود: مدیران باید به افراد مشکوک به کرونا مرخصی بدهند و در جهت پیشگیری از بیماری از ورود آنها به اداره جلوگیری کنند.

وی خواستار لغو تمام همایش ها در ادارات شد و گفت: ادارات جلسات خود را به صورت ویدئو کنفرانس برگزار کنند و از تجمعات اداری به هر شکلی حتی در تودیع و معارفه ها خودداری شود.

استاندار ایلام در ادامه خواستار اعلام آمار مبتلایان به کرونا در استان شد و گفت: برای هشیاری بیشتر و در جریان قرار گرفتن جدی بودن بحث کرونا نیازمند اعلام آمار مبتلایان هستیم.

وی خواستار اعلام عمومی مباحث کرونا و در جریان قرارگرفتن مردم در این خصوص شد و گفت: دستگاه های متولی چون صدا و سیما و رسانه ها مردم را در جریان روند ابتلا موارد پیشگیری قرار بدهند و در این زمینه آگاهی بخشی کنند.

سلیمانی دشتکی در پایان تاکید کرد: مردم کاری نکنند که روند کنترل بیماری از دست برود، به خاطر حفظ جان خود هم که شده نسبت به قطع زنجیره انتقال کرونا در تجمعات حضور نیابند، مواظب افراد سالخورده و دارای بیماری زمینه ای باشند، در محل کار و مکان های عمومی پروتکل های بهداشتی را حفظ کنند و حتما از ماسک استفاده کنند و شهرستان های نزدیک به وضعیت قرمز به استان های مجاور که در وضعیت قرمز کرونا هستند سفر نکنند، افراد مبتلا به هیچ عنوان در جامعه و محل کار حضور نیابند.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش