چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۵ - ۱۰ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۶۵۰
حوزه بهداشت و رفاه

کرونا در حال بازگشت به روزهای بحرانی اسفند ۹۸ است

سفر؛ عامل اصلی افزایش ابتلا به کرونا در ایران / باور کنید کرونا می‌تواند آدم را از پا درآورد!

ابتلاهای دسته جمعی کرونا,,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
عضو کمیته کشوری کرونا با تاکید بر اینکه کرونا حداقل تا پایان سال با ما خواهد بود، گفت: کرونا هنوز تمام نشده و رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری‌ها باید همچون گذشته تداوم داشته باشد؛ این در حالیست که متاسفانه برخی مردم رعایت این اصول را رها کرده و به مسافرت و میهمانی می‌روند؛ به گونه‌ای که بر اساس آمار ۶۰ درصد مبتلایان جدید افرادی بودند که اخیرا به سفر رفته‌اند.

دکتر مسعود مردانی - فوق تخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه موارد جدید کرونا ویروس جدید به سرعت رو به فزونی است، گفت: بحران کرونا در ایران به دلیل همکاری مردم و ایثار جامعه پزشکی تا حدودی کنترل شده بود، ‌ با این حال طی یک ماه اخیر موارد بیماری مجددا افزایش یافت، به طوری که برخی محققین از آن به عنوان موج دوم بیماری یاد کردند در حالیکه هنوز موج دوم نیست و بیماری عمدتا در استان‌هایی بیشتر شایع شده که در ابتدای اپیدمی یعنی اسفند و فروردین موارد ابتلا نداشتند.

کرونا حداقل تا پایان سال با ما خواهد بود

مردانی با اشاره به افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر کووید ۱۹، عنوان کرد: کرونا حداقل تا پایان سال با ما خواهد بود، گرچه برخی حتی معتقدند که این شرایط تا ۲ سال آینده ادامه خواهد داشت و به نظر می‌رسد که بیماری باید به جزیی از زندگی مردم تبدیل شود.

آیا بازگشایی مشاغل در این شرایط منطقی است؟

این عضو کمیته کشور کرونا با اشاره به انتقاد برخی مبنی بر ضرورت تعطیلی مشاغل و عدم بازگشایی‌ها، با بیان اینکه تعطیل کردن کشور و مشاغل در شرایطی که می‌دانیم حداقل تا یک سال آینده باید با کرونا زندگی کنیم، آسیب زیادی به اقتصاد مملکت و معیشت مردم وارد می‌کند، البته این بازگشایی‌ها باید با رعایت اصول بهداشتی و فراهم آوردن بستر اجرای مناسب این قواعد در سطح جامعه همراه باشد.

ابتلاهای دسته جمعی به دنبال شرکت در تجمعات غیرضروری

وی ادامه داد: زمانیکه برای بازگشایی‌ها شرط گذاشته می‌شود، پروتکل‌ها باید دقیق اجرا شود، در حالیکه این شرایط به هیچ وجه از سوی صاحبان مشاغل و خود مردم رعایت نمی‌شود یا به عنوان نمونه بارها بر ممنوعیت برگزاری مراسم عروسی و عزا و عدم شرکت در تجمعات تاکید شده، ولی این مساله رعایت نمی‌شود؛ به گونه‌ای که بارها شاهد ابتلای دسته جمعی افراد یک خانواده یا فامیل به دنبال شرکت در این گونه تجمعات بوده‌ایم.

کرونا تمام نشده؛ اصول بهداشتی و فاصله گذاری‌ها را رها کنید

مردانی با بیان اینکه همه می‌دانیم که ادامه این شرایط و قرنطینه‌های طولانی‌مدت به خستگی جسمی و روحی افراد منجر شده، گفت: بیشتر افراد در این شرایط نیازمند تغییر ذائقه هستند ولی باید به این نکته توجه داشته باشیم که سلامت جامعه به اندازه سلامت جسم و روح فرد حائز اهمیت است، بنابراین باید بین این دو مساله تعادل برقرار کنیم.

وی با اشاره به اعلام آمار روزانه ابتلا و مرگ و میر شهروندان، گفت: ممکن است عزیزان هر کدام از ما در بین این آمار باشد، بنابراین باید تمامی اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ها را کماکان رعایت کنیم. از برگزاری و شرکت در مراسم و میهمانی‌های غیر ضروری اجتناب کنیم، در اماکن عمومی و تجمعات حداقل فاصله گذاری اجتماعی یعنی ۱.۵ متر فاصله را رعایت کنیم و شست‌وشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون را جهت قطع زنجیره انتقال عفونت‌های ویروسی فراموش نکنیم.

۶۰ درصد مبتلایان جدید اخیرا به سفر رفته بودند

وی با تاکید بر اجتناب از سفرهای غیرضروری، گفت:‌ در زمان اوج مجدد کرونا بیش از ۶۰ درصد مبتلایان آنهایی بودند که طی تعطیلات ماه اخیر به سفر رفته بودند. این مساله ضرورت و اهمیت کاهش سفرهای غیرضروری را دو چندان می‌کند.

تاکید بر اهمیت استفاده از ماسک در اماکن عمومی

این فوق تخصص عفونی با تاکید بر اهمیت استفاده از ماسک برای عموم افراد جامعه، اظهار کرد: ثابت شده که اگر دو نفر مقابل هم از ماسک استفاده کنند تا ۹۰ درصد از انتقال بیماری جلوگیری می‌شود. اگر فرد بیمار ماسک نزده، ولی نفر مقابل از ماسک استفاده کند احتمال انتقال بیماری ۲۵ درصد بوده و اگر هر دو از ماسک استفاده نکنند ۹۰ درصد احتمال ابتلا وجود دارد. این آمار بسیار هشدار دهنده است، بنابراین استفاده از ماسک بخصوص در مترو، اتوبوس‌های بین شهری، ادارات و جمع‌های بیش از ۱۰ نفر شدیدا توصیه می‌شود.

علت تشدید وضعیت بحرانی در شهرهای جنوبی کشور

مردانی همچنین با تکذیب مجدد تاثیر گرما در از بین رفتن ویروس کرونا، گفت: تجربه اهواز، خوزستان و سیستان بلوچستان این مساله را تایید می‌کند. در حال حاضر اگرچه اهواز یکی از گرمترین مناطق کشور و یا حتی دنیاست و دمایی بین ۴۵ تا ۵۰ درجه دارد، ولی در وضعیت قرمز به سر می‌برد و نه تنها ویروس در این شهر از بین نرفته بلکه شدت نیز پیدا کرده است.

وی با اشاره به علل تشدید وضعیت بحرانی در اهواز و شهرهای جنوبی، گفت: متاسفانه مردم این شهرها نکات بهداشتی و فاصله گذاری‌ها را رها کردند و در ایام عید فطر و تعطیلات خرداد بی‌محابا در مجامع حضور پیدا کردند، همین مساله باعث شد که روز به روز موارد بیماری افزایش پیدا کند.

وزارت بهداشت: مراجعه بیماران کرونا به بیمارستان‌ها افزایش یافته / باور کنید کرونا می‌تواند آدم را از پا درآورد

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت آخرین وضعیت بیمارستان‌ها در زمینه بستری بیماران کرونا را تشریح کرد و گفت: با افزایش تعداد بیماران کرونا، طبعا میزان مراجعات به بیمارستان‌ها و تعداد بیماران بستری که به خدمات ویژه‌تری نیاز دارند، افزایش می‌یابد، اما اولویت ما این است که سرویس‌دهی مناسبی به همه بیماران داشته باشیم.

ابتلاهای دسته جمعی کرونا,,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت آخرین وضعیت بیمارستان‌ها در زمینه بستری بیماران کرونا را تشریح کرد و گفت: با افزایش تعداد بیماران کرونا، طبعا میزان مراجعات به بیمارستان‌ها و تعداد بیماران بستری که به خدمات ویژه‌تری نیاز دارند، افزایش می‌یابد، اما اولویت ما این است که سرویس‌دهی مناسبی به همه بیماران داشته باشیم.

دکتر رضا گلپیرا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بستری بیماران کرونا در بیمارستان‌ها، گفت: به هر حال در حال حاضر همانطور که در آمارها می‌بینیم به علت اینکه مردم جدیت لازم را در حوزه پیشگیری از کرونا به خرج نمی‌دهند و شاید به نوعی خسته شدند، متاسفانه تعداد بیماران‌ مبتلا به کرونا رو به افزایش است.

افزایش مراجعات بیمارستانی با افزایش مبتلایانِ کرونا

وی افزود: با افزایش تعداد بیماران، طبعا میزان مراجعات به بیمارستان‌ها و تعداد بیماران بستری که به خدمات ویژه‌تری نیاز دارند، افزایش می‌یابد. در عین حال در حال حاضر اولویت ما این است که سرویس‌دهی مناسبی به همه بیماران داشته باشیم. البته تمام پروتکل‌های ما به این صورت است که به تمام بیماران با حفظ ایمنی سرویس کامل ارائه دهیم. یعنی اینطور نیست که مانند ماه‌های ابتدایی شیوع کرونا اعلام کنیم که فقط بیماران کرونایی را بستری می‌کنیم، بلکه اکنون به نوعی بیمارستان‌ها را آرایش می‌کنیم که بتوانند بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را از بیماران غیرکرونا جدا کرده و به هر دو طیف خدمت ارئه دهیم.

گلپیرا تاکید کرد: البته به عنوان مثال مجبوریم اعلام کنیم که فلان بخش در بیمارستان به کرونا اختصاص پیدا کند. حال فرض کنید یک بخش مربوط به بیماری‌های پوستی بوده است، اما در این برهه بیشتر این ضرورت احساس می‌شود که برای سرویس‌دهی به بیماران کرونا مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین این بخش را برای بیماران کرونا اختصاص می‌دهیم.

بستری بیماران کرونا در بخش‌های مجزا

وی با بیان اینکه در بیمارستان‌ها هم بیمار کرونا و هم بیمار غیرکرونا پذیرش می‌شود، اما بخش بیماران کرونا مجزاست، اظهار کرد: البته داریم اقداماتی انجام می‌دهیم که بیمارستان‌هایی را به عنوان بیمارستان‌های پاک از کرونا داشته باشیم تا مردم با خیال راحت به این بیمارستان‌ها مراجعه کنند. از طرفی ممکن است بسیاری از بیماران برای یک خدمت درمانی به بیمارستان مراجعه کنند، اما در حین بستری و ارائه خدمت به این بیمار متوجه شویم که فرد به ظاهر سالم است اما مبتلا به کرونا بوده و بدون علامت است. در نتیجه مسلما آن بخشی که این بیمار در آن بستری بوده، ‌آلوده تلقی می‌شود و ما باید تمام احتیاط‌های لازم را به عمل آوریم. در عین حالی که تلاش‌ می‌کنیم بخشی از بخش‌هایمان را از نظر بیمار کرونا پاکیزه نگه داریم، اما یکباره ممکن است متوجه شویم که یک بیمار مبتلا به کرونا بوده و بدون علامت است.

کمبودی در بیمارستان‌ها نداریم

گلپیرا با بیان اینکه مشکل خاصی در بیمارستان‌ها وجود ندارد و تمام احتیاط‌های لازم را اعمال کرده و سعی می‌کنیم که بتوانیم به تمام مردم ارائه خدمت دهیم، گفت: خدا را شکر کمبودی در حوزه تخت بیمارستانی، تخت‌های ویژه و امکانات بیمارستانی نداریم. ما در بدترین حالت توانستیم مدیریت کنیم و یکبار نشد که یک بیمار به دلیل کمبود تخت بر روی زمین بماند. آنقدر امکانات گذاشتیم و برنامه‌ریزی‌های منظم انجام می‌دهیم تا کمبودی ایجاد نشود. در عین حال هر استانی هم که مشکل دارد و به ما اعلام کند، قبل از اینکه به نقطه بحرانی برسد، ‌به آن استان سرویس‌دهی مناسبی را انجام می‌دهیم.

باور کنید کرونا می‌تواند آدم را از پا درآورد!

وی خطاب به مردم تاکید کرد: باور کنید که استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و نگاه درست به این بیماری اثربخش است. متاسفانه در برخی مناطق مردم اصلا رعایت نمی‌کنند. من به چشم می‌بینم افرادی که یکی از اعضای خانواده‌شان مبتلا هستند، تست افراد به ظاهر سالم خانواده هم مثبت است و در برخی مواقع بدون ماسک تردد می‌کنند. باور ندارند که این بیماری می‌تواند ظرف سه روز آدم را از پا دربیاورد. بنابراین مهم است که مردم نکات بهداشتی و پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران:کرونا در حال بازگشت به روزهای بحرانی اسفند ۹۸ است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، نسبت به افزایش موارد ابتلا به کرونا و بازگشت به روزهای اسفند ۹۸، هشدار داد.

ابتلاهای دسته جمعی کرونا,,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

سید فرشاد علامه، صبح سه شنبه در نشست خبری که در محل ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، به ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کرونا در سطح دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت.

وی با اشاره به افزایش موارد ابتلاء به کرونا در کشور، گفت: متأسفانه با روند کنونی موارد ابتلاء به کرونا، در حال بازگشت به روزهای بحرانی اسفند ۹۸ هستیم.

علامه به وضعیت بستری‌های کرونایی در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۴۸۵ نفر بیمار کرونایی در بیمارستان‌های دانشگاهی تابعه علوم پزشکی تهران بستری هستند که از این تعداد، ۱۷۷ بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

وی ادامه داد: البته برخی از بیماران کرونایی بستری در بخش‌های عادی نیازمند مراقبت‌های ویژه هستند که منتظر خالی شدن تخت‌های آی سی یو هستیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، تاکید کرد: اگر همین روند ادامه یابد، ممکن است نتوانیم جوابگوی بیماران بستری باشیم. بنابراین، لازم است که مردم با رعایت اصول بهداشتی، از روند رو به افزایش ابتلاء به کرونا پیشگیری کنند.

وی با اعلام اینکه در صورتی که مجبور شویم باید از تخت‌های سایر بیماران غیر کرونایی استفاده کنیم، افزود: نگران هستیم با این روند به روزهای بحرانی اسفند ۹۸ باز گردیم. در روزهای ۱۷ تا ۲۳ اسفند ۹۸، بیشترین میزان بستری را داشتیم که در حال حاضر به آن روزها نزدیک می‌شویم.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش