وضعیت مشهد از نظر شیوع کرونا همچنان حاد بوده و افزایش تعداد بستری ها در بیمارستان ها موید این مسأله است.
به گزارش تسنیم، شرایط این روزهای مشهدمقدس از نظر شیوع ویروس کرونا حاد است و حتی میتوان گفت از حاد نیز فراتر رفته است.
وضعیت شیوع متأسفانه اکنون بالاتر از تصور است و این مسئله امکان دارد منجر به فرسودگی و خستگی کادر درمان شود که از روز نخست در صف اول مقابله با این ویروس بوده و این روزها زحمتش مضاعف شده است.
در روزهای گذشته ولی تغییر رفتاری محسوس در میان شهروندان مشهدی دیده می شود و آن این است که ضریب استفاده از ماسک افزایش پیدا کرده و گشت و گذار و مشاهده ای خیلی ساده این مسئله را تأیید می کند.
ولی سوال این است که به چه دلیل از همان اولین روزهای شیوع کرونا (corona) به جای رویکرد ارشادی از رویکرد تنبیهی برای استفاده از ماسک استفاده نشد تا اینک وضعیت به این روز نیافتد؟
در حال حاضر شرایط مشهد هم چنان حاد است زیرا میزان مبتلایان و بستری های امروز نتیجه مسافرت ها و ترددها و رفتاری پرخطر هفته های گذشته است و زمان نیاز است تا تغییر رفتار کنونی مردم مشهد در آمار مبتلایان خود را نشان دهد.
تعداد مبتلایان بستری کرونا هرروز بیشتر می شود
طبق اعلام بحرینی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد مبتلایان بستری کرونا در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز به روز رو به افزایش است.
او می افزاید: هم اینک تمام بخش های بیمارستان ۶۱۰ تختخوابی امام رضا (ع) و همچنین بیمارستان شریعتی مشهد به صورت ۱۰۰ درصد به بیماران کرونایی اختصاص یافته است.
۱۷ شهرستان در وضعیت قرمز
آمار و ارقام حاکی از این است که در حال حاضر ۱۷ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت قرمز به سر می برند و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در میان آن ها باید بیش از پیش باشد.
ظرفیت تکمیل بیمارستان ها
علاوه بر این مشاهدات حاکی از این است که ظرفیت بیمارستان های مشهد که به امر مقابله با کرونا اختصاص پیدا کرده اند اکنون تکمیل است و ادامه رفتارهای پرخطر از سوی مردم میتواند هزینه های بالایی را تحمیل کند.
***
وضعیت تهران به لحاظ شیوع کرونا بسیار نگران کننده است
زهرا نژادبهرام عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در مورد وضعیت کرونا در پایتخت گفت: باتوجه به شرایط بسیار نگران کننده شیوع ویروس کووید ـ ۱۹ در پایتخت ستاد ملی مقابله با کرونا باید محدودیت ها را به پایتخت برگرداند و حتی با شدت بیشتری محدودیت ها اعمال شود.
او در مورد اینکه آیا مترو به علت افزایش نگران کننده کرونا تعطیل می شود، اظهارکرد: همان طور که سعید نمکی وزیر بهداشت نیز اعلام کرده حمل و نقل عمومی در حالی فعالیت خود را در زمان شیوع کرونا شروع کرد که به ظرفیت این ناوگان اضافه نشد و مشخص است که امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مترو وجود ندارد، همچنین تصمیم در خصوص تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی بر عهده ستاد ملی مقابله با کرونا است.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران افزود: به نظرم باید اقدامات کوتاه مدت و بلندمدت باتوجه به شیوع کرونا در پایتخت انجام گیرد که اقدامات کوتاه مدت جهت مقابله با کرونا ایجاد محدودیت ها و تشدید آن است.
نژادبهرام اظهارکرد: اقدامات بلندمدت نیز شامل تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی است چراکه اگر کرونا ماندگار باشد و فعالیت ها نیز به صورت اقتصادی و اجتماعی بخواهیم استمرار یابد باید ظرفیت حمل و نقل عمومی را تقویت کنیم که این اقدام بدون کمک دولت امکانپذیر نیست.
او در خصوص این که طرح ترافیک در پایتخت لغو می شود یا خیر، اظهارکرد: طرح ترافیک بخش کوچکی از محدودیت هایی است که میتوان جهت مقابله با کرونا در نظر گرفت که البته این تصمیم گیری نیز بر عهده ستاد ملی مقابله با کرونا است.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به این که در حال حاضر برگزاری مراسم های عزا و عروسی جهت پيشگيري از تجمع و شیوع کرونا ممنوع شده است، گفت: به نظرم مراکز خرید و پارک ها در ساعات خاص و محدودی فعال باشند.
نژادبهرام اظهارکرد: دورکاری کارمندان نیز از جدّي ترین اقداماتی است که باید توسط ستاد ملی مقابله با کرونا انجام گیرد.
او در پاسخ به این سوال که آیا صحن شورای شهر به دلیل افزایش شیوع کرونا تعطیل می شود؟، اظهارکرد: خیر، شورای شهر محل تصمیم گیری است و تعطیلی آن مانند تعطیلی هیات دولت است که این موضوع امکانپذیر نیست.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران بیان داشت:البته میتوان جلسات هم اندیشی، کمیته ها و کمیسیون ها را مجازی برگزار کرد که در حال حاضر ۸۰ درصد جلسات کمیسیون معماری و شهرسازی در شورای شهر مجازی برگزار می شود.
نژادبهرام اعلامکرد: اکنون بر اساس آماری که من دارم تنها یک نفر از نیروهای خدماتی در شورای شهر مبتلا به کرونا است و به نظرم اصلی ترین اقدامی که میتواند توسط ستاد ملی مقابله با کرونا جهت کاهش آمار این بیماری انجام گیرد ، دورکاری کارمندان است.
***
وضعیت قرمز کرونا در غرب گلستان/ عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی علت افزایش مبتلایان
شیوع بیماری کووید- ۱۹ در استان گلستان مجدداً به وضعیت قرمز درآمده و هم اینک شرایط در ۱۲ شهرستان استان به صورت قرمز است و تنها شهرستان های علی آبادکتول و مراوه تپه در وضعیت زرد است.
تعداد بیماران مبتلا در غرب استان گلستان نیز در روزهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است البته شیوع بیماری در مناطق شرقی استان بیشتر است. بیشتر بیمارستان های استان در حال تکمیل بوده و نیاز به توجه بیشتر مردم و رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان به الزامی شدن استفاده از ماسک اشاره کرد و گفت: این الزام به ویژه در شهر های بزرگ استان تأثير مطلوبی گذاشته است.
در شهرستان های کردکوی و بندرگز هم عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی، سبب شده شهرستان های غربی استان در وضعیت قرمز کرونا قرار گیرد.
فرماندار شهرستان بندرگز دراین باره اظهارکرد: رعایت نشدن دستورالعمل های بهداشتی از سوی بعضی مردم، این شهرستان را در وضعیت قرمز کرونا قرار داده است.
حسین احمدی ادامه داد: متأسفانه عده ای از مردم این روزها پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده و به صورت عادی با این بیماری برخورد می کنند و این عامل اصلی بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا در بندرگز است.
او برگزاری مراسم عروسی و عزا و شرکت مردم در آنرا علت اصلی افزایش آمار مبتلایان به کرونا در بندرگز اعلامکرد و گفت: خروجی مراسمات ترحیم و عروسی افزایش مبتلایان به ویروس کرونا است و مردم باید از برگزاری این مراسمات خوداری کنند.
احمدی با بیان این که تضمین سلامت مردم اولویت است، گفت: برگزاری هرگونه مراسم عزاداری و جشن در تالارها، سالن های پذیرایی، باغها، سوله ها، خانه های مسکونی و غیره تا اطلاع بعدی در شهرستان ممنوع بوده و با افرادی که از تصمیمات ستاد پيشگيري و مقابله با ویروس کرونا سرپیچی کنند، توسط نهادهای مربوطه برخورد قانونی می شود.
فرماندار شهرستان بندرگز بر ضرورت رعایت بهداشت فردی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از سوی شهروندان بندرگزی تأکید کرد و ادامه داد:همچنین برای تامین سلامتی مردم، مغازه اصنافی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند، پلمب خواهد شد.
***
روند صعودی شیوع کرونا در استان مازندران/ تعطیلی طرح های دریا و بوستان ها
شیوع ویروس کرونا در مازندران گریبانگیر شده و متاسفانه هفت شهر غربی، شرقی و مرکزی مازندران را در وضعیت قرمز قرار داده است.
وضعیت شیوع کرونا در اکثر شهرهای مازندران از حالت زرد و نارنجی خارج و در آستانه قرمز و هشدار نزدیک شده است. متأسفانه علیرغم تاکیدات مسئولان مبنی بر لغو مراسمات عروسی و عزایی بسياري از خانواده ها نسبت به حضور بیشتر در این مکان ها اصرار ورزیده که ماحصل آن شیوع شدید بیماران کرونایی از طریق برپایی این مراسمات بوده است.
بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه کرونا و با تفویض به استاندار مازندران، فعالیت بازارهای هفتگی در شهرهای قرمز مازندران از فردا به مدت سه روز تا یک هفته تعطیل شده است. همینطور طرح های دریای سواحل استان بهمراه پارک ها و بوستان های درون و برون شهرهای مازندران بسته شده است.
مسوولان استانی، مازندران را مناسب سفر گردشگران به استان ندانسته و بر این اساس از آنان خواسته تا در برهه کنونی و اطلاع ثانوی به مازندران سفر نکنند.
به علت شیوع ویروس کرونا همچنین امروز نماز جمعه در شهرهای قرمز مازندران لغو شده و برگزار نخواهد شد. حجت الاسلام محمد انتظاری، مسوول شورای سياست گذاري ائمه جمعه مازندران اظهارکرد: نمازجمعه امروز در شهرستان های بهشهر، آمل، بابل، رامسر، نوشهر، محمودآباد و سوادکوه به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ برگزار نخواهد شد.
او ادامه داد: آیین عبادی و سیاسی نمازجمعه در دیگر شهرستانهای استان با رعایت موارد بهداشتی برگزار خواهد شد.
فرزاد جلالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل از مردم خواست با لغو مراسم عروسی و دیگر تجمعات در جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری، کمک کار کادر بهداشت و درمان باشند.
او گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده استفاده از ماسک بیش از ۸۰ درصد از انتقال ویروس کرونا به اشخاص جلوگیری می کند که این امر نقش ممتازی در شکست ویروس کرونا دارد.
جلالی ادامه داد: به هیچ وجه پذیرفتنی نیست بعد از اعلام وضعیت قرمز شهروندان بدون استفاده از ماسک از منازل خود خارج شوند که این امر بستری بیماران کرونایی در بیمارستانهای بابل را افزایشی میکند.
وی بیان داشت: تعداد افرادی که در مراکز درمانی بابل بعنوان مبتلایان به کرونا بستری هستند به ۱۵۹ بیمار رسیده است در صورتی که نسبت به ۶۵ روز گذشته که به تعداد ۶۰ بیمار بستری در کل رسیده بودیم بسیار نگران کننده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: طبیعتا بیمارستان های بابل در آمادگی کامل به سر می برند ولی اگر تعداد بیمارانی که نیاز به بستری دارند به شدت زیاد شود مسلما توان کادر درمان بیمارستانها کاهش خواهد یافت.
آمار صعودی مبتلایان به کرونا در مازندران
سید عباس موسوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز اظهارکرد: ما به لحاظ دانش، پیشرفت خوبی در زمینه مهار کرونا داشته ایم ولی از نظر نگرشی و رفتاری به حد مطلوب نرسیدیم و آمار مبتلایان روند صعودی دارد و اصلی ترین علت آن افزایش تعاملات اجتماعی است.
او گفت: تا اخذ مجوز ملی به منظور قرنطینه احتمالی، باید رویه داوطلبانه برای خلوت شدن سطح شهر و کاهش تماسها از سوی مردم رعایت شود. اجتماعاتی مثل مراسم ازدواج ، تولدها و نشستهای خانوادگی از جمعیتهای پر خطر محسوب می شوند.
موسوی بر تداوم مراقبت و نظارت واحدهای بهداشتی درمانی و نیز بر رعایت اکید پروتکلهای بهداشتی ابلاغی و فاصلهگذاری اجتماعی از سوی همه اقشار و صنوف مختلف با هدف کنترل و پيشگيري از شیوع ویروس کرونا تأکید شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهارکرد: ظرف ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۱۶۳ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند و در این مدت تعداد ۱۰۳ نفر از اشخاص مشکوک بستری شده، از بیمارستانها مرخص شدند و تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.
او گفت: هم اینک ۶۲۸ نفر بیمار مشکوک به ویروس کرونا با علایم تنفسی حاد مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند. در حال حاضر شهرستان های آمل، بهشهر، سوادکوه، محمودآباد و نوشهر هم چنان در وضعیت قرمز به سر می برند و رامسر در وضعیت نارنجی قرار دارد که در صورت انجام نگرفتن اقدامات لازم به وضعیت قرمز تبدیل خواهد شد.
- 11
- 5