به گزاش خبرگزاری صدا و سیما، رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: اگر آمار بستری های کرونایی از هزار تخت عبور کند با بحران جدی مواجهه خواهیم شد.
دکتر حسین کریم گفت: شیب افزایشی و تند مبتلایان کرونا در البرز هر روز در حال تکرار است و توجه به تعداد بالای مراجعان سرپایی و بستری در بیمارستان ها به وضعیت قزمز نزدیک شده ایم.
وی یکبار دیگر از مردم استان درخواست همکاری کرد و افزود: اگر مردم استان همکاری لازم را نداشته باشند با بحران جدی کمبود تخت بیمارستانی مواجهه خواهیم شد.
دکتر کریم افزود: کارکنان بهداشت و درمان خسته هستند چرا که از ابتدای اسفند ۹۸ تا کنون بی وقفه در خط مقدم مبارزه با کرونا در شرایطی سخت با لباس های محافظتی ، فشار های روحی و روانی و خطر بالا تلاش می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اجرای طرح پلاسما درمانی برای بیماران بد حال کرونایی از بیمارانی که به کرونا مبتلا شدند و بهبود یافته اند خواست برای اهدای پلاسما و کمک به درمان هم وطنانی که در وضعیت وخیم این بیماری هستند به مراکز انتقال و اهدای پلاسمای خون مراجعه کنند.
خداکرمی:مناطق ۴، ۸ و ۱۳ بیشترین مبتلایان به کرونا را داشتهاند
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: در مناطق ۴، ۸ و ۱۳ بیشترین مبتلایان و در مناطق ۹، ۲۸، ۲۱و ۲۲ کمترین میزان ابتلا وجود داشته است.
ناهید خداکرمی در جلسه علنی ۲۹ تیرماه ۱۳۹۹ در نطق پیش از دستور خود، با اشاره بر ویروس کرونا گفت: امروزه یک ویروس جهان را به چالش کشیده است. امروزه بیش از ۷۱۶۷ مورد از قربانیان کرونا در بهشت زهرا آرمیدهاند. بر اساس تحقیقات سه دانشگاه کشور، در یک ماه اخیر در تهران ۱۴ هزار نفر در بیمارستان بستری شدهاند و میانگین سن ابتلاء نیز ۵۷ سال و ۴ ماه بوده است.
وی افزود: کوچکترین مورد مبتلا به کرونا در تهران یک کودک ۱ ساله و مسنترین نیز یک آقای ۱۰۰ ساله بوده است. از نظر تحصیلات نیز ۶۲ درصد مبتلایان زیر دیپلم بوده و میزان مرگ هم در این گروه بیشتر از دیگر اقشار بوده است. متأهل ها نیز بیشترین میزان ابتلاء را داشته و ۴۲ درصد قربانیان این آمار نیز سرپرست خانوار بودهاند. ما در حال از دست دادن نیروی کار هستیم و در هیچ کجای تهران موفق به کنترل ویروس نشدهایم. در کشور نیز هنوز نتوانستهایم مانند نمودار دیگر کشورها موفق باشیم.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر ابراز داشت: ما در اواسط اردیبهشت در یک روز ۹ مرگ در تهران داشتیم اما روز گذشته ۱۰۱ مرگ در تهران داشتهایم و این نشان دهنده وضعیت بحرانی است. در علائم بیماری نیز بیشترین مراجعه با سرفه و تب بوده و در فوت شدگان تب بیشتر بوده و مهمترین علت مراجعه تنگی نفس بوده است. بیشترین بیماری زمینهای برای مبتلایان نیز فشارخون بوده است.
خداکرمی درباره سابقه و دلیل ابتلای افراد نیز گفت: ۲۲ درصد مبتلایان با فرد مبتلا تماس داشتهاند، ۱۷ درصد سابقه سفر به شهرهای پرخطر و ۶۷ درصد سابقه حضور در اجتماعات را داشتهاند. شرکت در اجتماعات جزو مهمترین علل ابتلای مردم تهران است. در مناطق ۴، ۸ و ۱۳ بیشترین مبتلایان و در مناطق ۹، ۲۸، ۲۱و ۲۲ کمترین میزان ابتلاء وجود داشته است.
وی عنوان کرد: بیشترین اولویت ما کمک به رفع چالشهای شهروندان است و در این مسیر مدیریت شهری باید کلیه منابع ابزار و امکانات لازم برای حفاظت از خانواده بزرگ شهرداری در محل کار و خانه، تهیه کند و برای مدیریت امروز و فردای تهران در شرایط اپیدمی برنامه ریزی کند. ما پیش از شیوع کرونا ما به فکر کار آفرینی و توسعه مشاغل بودیم اما اگر این رویه ادامه یابد بسیاری از مشاغل از بین خواهند رفت. در حال حاضر کسب و کارهای کوچک در خط مقدم آسیب اند و شاید تنها راه برنامه ریزی برای جلوگیری از رکود شغلی در تهران، برنامه ریزی برای تقویت سرمایه گذاری هوشمندانه در زیرساختها است.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر خاطرنشان کرد: شهرها همیشه بستر نوآوری بودهاند اما امروز باید برنامه ریزی کنیم که تهران پس از کویید ۱۹ به چه شکلی خواهد بود چراکه بسیاری از کافهها و رستورانها تعطیل خواهند شد و این همهگیری شکاف اجتماعی را تشدید میکند. برای رفع این چالش باید به نیازهای اولیه مردم یعنی سلامت و مسکن توجه کنیم. ما میتوانیم بدون بازگرداندن ترافیک و مرگ هزاران نفر، خیابانها را به شکل پیاده راه درآوریم و نیازی به پل و اتوبان نداشته باشیم. باید به سمت دوچرخه سواری و ظهور وسایل حمل و نقل نوین برویم برای مثال صنایع اتومبیل سازی کشور به ساخت اتومبیلهای کوچک فکر کنند. ما باید در برنامه سوم تجدید نظر کنیم و مشاغل باید خود را با شرایط شیوع کویید ۱۹ هماهنگ کنند.
خداکرمی تصریح کرد: به عنوان مثل ممکن است رستورانها به باغها و پیاده روها بروند اما نباید شاهد از بین رفتن تعاملات اجتماعی باشیم. باید زندگی کردن با کرونا را بیاموزیم و چشم اندازمان نباید مبتلا نشدن و تهیه واکسن باشد. شاید نیاز باشد به تجارت بدون مرز با همسایگان خود بپردازیم و به پناهندگان و مهاجرین امتیازات بیشتری بدهیم. ممکن است ساختمانهای عریض کشور تبدیل به ای سی یو شود در نتیجه باید دایره مشورت خود را افزایش دهیم و شرایط کشور را برای ماندن نخبگان و بازگشت هموطنان مهاجر فراهم کنیم.
شمار مبتلایان به کرونا در قزوین به ۲۵۹ نفر رسید
قزوین- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: آمار افراد بستری مبتلا به ویروس کرونا در استان قزوین به ۲۵۹ نفر رسید.
پیمان نامدار در گفتگو با مهر اظهار کرد: سهل انگاری و بی توجهی به خطر ابتلاء به ویروس کرونا در استان قزوین موجب افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس در استان شده است.
وی، تعداد فوتی ۴۸ ساعت گذشته در استان را یک نفر اعلام کرد و افزود: ۲۵۹ نفر به علت ابتلاء به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند.
نامدار بیان کرد: از این تعداد ۳۴ بیمار بدحال و نیازمند دستگاههای کمک تنفسی هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین از شهروندان درخواست میکنیم از رفتن به جشن عروسی خودداری کنند زیرا این بی احتیاطی افراد زیادی را به بیماری مبتلا خواهد کرد.
وی، شستشوی دستها با آب و صابون و استفاده از مواد ضدعفونی کننده و زدن ماسک را مهمترین عامل در پیشگیری از بیماری کرونا عنوان کرد.
روند شیوع کرونا در استان بوشهر ثابت شد
استاندار بوشهر گفت: از ۲ هفته پیش با تدابیر ستاد ملی مقابله با کرونا و محدودیتهایی که در این استان اعمال شد در کنار فعال شدن پویش استفاده از ماسک و همکاری و همراهی مردم روند ابتلا به کرونا در این استان ثابت شدهاست.
عبدالکریم گراوند شنبه شب در گفت و گوی زنده با شبکه سراسری خبر سیما افزود: با تلاشهای صورت گرفته کادر درمان و همراهی مردم تعداد بستریهای کرونا در استان بوشهر از ۳۴۰ نفر به ۳۱۲ نفر کاهش یافتهاست.
وی اضافه کرد: بهترین راه و کم هزینه ترین ابزار مقابله با کرونا استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است.
استاندار بوشهر اضافه کرد: بر اساس گزارشهای دریافتی، ۹۶ درصد ادارات و بیش از ۶۰ درصد اصناف این استان پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کردند.
وی ادامه داد: در حالی که تا نیمه خرداد آمار فوتی های استان بوشهر ۱۳ نفر بود اما تنها در روز گذشته ۱۲ فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در این استان ثبت شد، این آمار نشان میدهد اگر پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنیم در معرض تلفات بیشتری خواهیم بود اما امیدواریم با همکاری مردم و تلاش کادر درمان در روزهای آینده شاهد کاهش روند ابتلا و فوتی ناشی از کرونا در استان باشیم.
از نیمه خرداد به بعد شاهد اوج ابتلا به کرونا در استان بوشهر بودیم طوریکه شمار افراد مثبت در استان از ۲ هزار نفر به هفت هزار و ۳۳۸ نفر رسید و شمار فوت شدگان نیز از ۱۳ به ۲۰۰ فوتی افزایش یافت.
- 19
- 3