ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در گفتوگو با فارس، درباره وضعیت کرونا در پایتخت و اقدامات مدیریت شهری جهت مقابله و پیشگیری از این بیماری، اظهار داشت: تصمیمات کلان بر عهده ستاد ملی مقابله با کرونا است و شهرداری نمیتواند در این راستا تصمیمگیری کند.
وی افزود: ضدعفونی مکانهای مختلف در سطح شهر از جمله اقداماتی است که شهرداری انجام داده و مدیریت شهری از هیچ اقدامی جهت مقابله با کرونا دریغ نمیکند.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران ادامه داد: نظرات کمیسیون سلامت شورای شهر به ستاد ملی مقابله با کرونا منتقل شده است و به صورت مداوم با علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونای تهران در ارتباط هستیم تا مسائلی که نیاز است جهت پیشگیری از کرونا در سطح شهر انجام گیرد مدنظر قرار دهند.
خداکرمی با بیان اینکه متأسفانه برخی مسؤولین در ستاد کرونا حالت کرختی نسبت به موضوع ویروس کووید ـ ۱۹ پیدا کردهاند، گفت:این کرختی سبب شده که تنها در لحظه جهت مقابله با کرونا تصمیمگیری شود در حالی که باید به فکر روزهای آینده نیز بود.
وی بیان داشت: اینکه موضوع کرونا در تهران مدیریت شود بر عهده شهرداری نیست تصمیمگیر نهایی و اصلی در این زمینه ستاد کرونا است ما در حوزه شهری نگرانی در مورد مراسم عید قربان و وضعیت کشتارگاههای سیار داشتیم بنابر این تصمیم گرفته شد که کشتارگاههای سیار امسال فعالیتشان در عید قربان لغو شود.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: اینکه بازار و کسب و کارها را تعطیل کنیم یا ممنوعیت تردد در مکانهای اجتماعی باشد بر عهده شهرداری نیست ولی رعایت پروتکلهای ابلاغی به شدت مورد توجه مدیریت شهری است.
خداکرمی اعلام کرد: روز گذشته ۱۱۶ نفر و روز قبل از آن ۱۱۸ نفر در بهشتزهرا (س) تهران به دلیل کرونا دفن شدهاند که این آمار بسیار زیاد است و تقریباً آمار مشابه هفته اول فروردین بوده است. همچنین همه تختهای مراقبتهای ویژه در پایتخت ظرفیت تکمیل دارد و اگر مردم مواظب خودشان نباشند، دیگر جایی برای بستری نیست.
وی اعلام کرد: ممکن است در صورت ادامه افزایش مبتلایان به کرونا بیمارستانهای موقت را در مکانهایی دوباره فعال کنیم که این خبر خوبی نیست.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که بیمارستانهای موقت در پیک اول چقدر مورد استفاده قرار گرفت، گفت:این بیمارستانها که بسیاری از آنها متعلق به ارتش و سپاه بود در پیک اول کرونا مورد استفاده قرار گرفت ولی بعد از اینکه همه گمان میکردند کرونا فروکش کرده و وضعیت به حالت عادی بازگشته است این بیمارستانها دیگر مورد استفاده قرار نگرفت.
خداکرمی اعلام کرد: کادر درمان هم در حال حاضر با یک جنگ فرسایشی مواجهند و یک تنه طی ۵ ماه اخیر مقابل کرونا ایستادهاند و ما نگران هستیم که تاب و توان کادر درمان نیز به اتمام برسد. روز گذشته طی صحبت با مسؤولین یکی از مراکز درمانی تهران متوجه شدم که هر دو متخصص ریه در یک مرکز درمانی مبتلا به کرونا شدهاند و این مسأله نشان میدهد که باید اقدامی عاجل جهت مقابله با کرونا انجام شود.
تختهای «آیسییو» در قزوین پر شد
جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان قزوین گفت: با توجه به آمار بالای مبتلایان به کرونا، ظرفیت تختهای آی سی یو در بیمارستانها پر شده است.
به گزارش مهر، منوچهر حبیبی در ستاد مقابله با کرونای شهرستان تاکستان، اظهار کرد: برگزاری مراسم عروسی و عزا و تجمعات غیر ضروری عامل اصلی شیوع بیماری کرونا در استان و مخصوصاً شهرستان تاکستان است که باید اینگونه مراسم با محدودیت تعداد نفرات برگزار شود.
معاون استاندار تاکید کرد: در روستاها و بخشهای شهرستانهای درگیر کرونا هر نوع مراسمی برگزار میشود باید بخشدار، فرمانده کلانتری، دهیار و بهیار روستا بر آن نظارت کنند تا با محدودیت نفرات برگزار شوند.
حبیبی تاکید کرد: تالارهای پذیرایی و هتلها تا دو هفته آینده در شهرهای استان تعطیل است و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و تعزیرات حکومتی باید در این زمینه نظارت داشته باشند.
معاون سیاسی استاندار با اشاره به وضعیت قرمز شهرستان تاکستان، خواستار شد: مردم این شهرستان به مدت دو هفته فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشتی را رعایت کنند و مراسم عروسی و عزا را با محدودیت تعداد افراد شرکت کننده برگزار کنند.
جانشین ستاد مقابله با کرونای استان قزوین گفت: با توجه به نزدیکی فصل برداشت محصول در شهرستان تاکستان ضروری است فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشتی رعایت شود و جهاد کشاورزی در این خصوص باید اقدام کند.
حبیبی در ادامه تاکید کرد: ضد عفونی کردن شهر به صورت هدفمند در دستور کار شهرداری قرار بگیرد و شهرداران با هماهنگی بسیج و سپاه، مکانهای پر رفت آمد شهر را ضد عفونی کنند.
معاون سیاسی استاندار با اشاره به آگاه سازی و آموزش مسائل بهداشتی، افزود: با بهره گیری از فضای شهری با نصب بنر برای اطلاع رسانی و آگاه سازی شهروندان جهت استفاده از ماسک اقدام شود.
حبیبی گفت: با توجه به صنعتی بودن شهرستان تاکستان ضرورت دارد اداره کار شهرستان با نظارت و بازدید مستمر از واحدهای تولیدی، رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را در این واحدها کنترل و گزارش کند.
وی با اشاره به وضعیت نگران کننده کرونا در سطح استان، تاکید کرد: برای پیشگیری و مقابله با این ویروس همه مسئولیت اجتماعی داریم و باید با تمام توان در این زمینه تلاش کنیم.
جانشین ستاد مقابله با کرونا استان با تاکید بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی، هشدار داد: با توجه به آمار بالای مبتلایان به کرونا، ظرفیت تختهای آی سی یو در بیمارستانها پر شده و در زمینه تأمین اکسیژن مورد نیاز بیماران کرونایی با مشکل مواجه هستیم که این موضوع نگران کننده است.
معاون استاندار گفت: با توجه به شیوع موج دوم بیماری کرونا، دو شعبه بانکی در سطح استان تعطیل و بیش از ۶۰ کارمند بانکی به بیماری کرونا مبتلا شدند.
۱۰۶ بیمار بهبود یافته کرونا در قزوین پلاسما اهدا کردند
۱۰۶ بیمار بهبود یافته کرونا در استان قزوین برای درمان دیگر بیماران پلاسمای خون خود را اهدا کرده اند.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پلاسمای خون بیماران بهبود یافته کرونا پس از گذشت چهار هفته از دوران نقاهت و بهبود از آنها دریافت می شود.
دکتر مهدی اکبری افزود: متقاضیان اهدای پلاسما باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال سن داشته باشند و حین مراجعه به مرکز اهدا مدارک پزشکی لازم را نیز با خود همراه داشته باشند.
این مسوول در ادامه گفت: با تجهیز مرکز اهدای خون تاکستان به دستگاه های مربوطه و دریافت مجوزهای لازم از سازمان انتقال خون ایران، امکان دریافت پلاسمای خون از بیماران بهبود یافته کرونا در این شهرستان نیز به زودی فراهم می شود.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین اظهار داشت: ۲ مرکز خون گیری ثابت در شهرهای قزوین و تاکستان با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و حساسیت بالا در این خصوص پذیرای متقاضیان اهدای خون و پلاسما هستند.
وی با بیان اینکه نیاز به خون برای بیماران دائمی و مستمر است،افزود: در حال حاضر به همه گروه های خونی به ویژه گروه های منفی نیازمند هستیم و از شهروندان برای اهدا و کمک به حفظ جان بیماران نیازمند دعوت به عمل می آوریم.
- 16
- 1