جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۰۹ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۶۶۴
حوزه بهداشت و رفاه

کوچک‌ترین غفلت باعث خیز مجدد کرونا می شود

مخالفت ستاد کرونای تهران با بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه‌ها/ دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا برای عزاداری ماه محرم

تصمیمات ستاد کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران اعلام کرد: ستاد کرونای تهران با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به صورت حضوری برای ترم پاییز مخالف است.

دکتر علی ماهر در گفت‌وگو با ایسنا در این باره، اظهار کرد:‌ ارزیابی و بررسی‌های ما در ستاد تهران نشان می‌دهد که زیرساخت‌ها و بستر مناسب و همچنین آمادگی لازم برای پذیرش حضوری دانش‌آموزان و دانشجویان در فضاهای آموزشی استان تهران وجود ندارد، بنابراین ستاد تهران کلاً با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به صورت حضوری مخالف بوده و این مساله را بارها مطرح کرده است.

وی با اشاره به وضعیت و امکانات موجود در فضاهای آموزشی شهر تهران،  گفت: در شهر تهران با توجه به امکانات موجود اکیدا توصیه می‌شود که در سال تحصیلی جدید از فضا و آموزش‌های مجازی و در کل سیستم غیرحضوری برای مدارس و دانشگاه‌ها استفاده شده و تنها در موارد خاص و مورد نیاز و به صورت موردی نسبت به پذیرش حضوری دانش آموزان یا دانشجویان اقدام شود.

 معاون ستاد کرونای تهران با اشاره به مهمترین چالش‌های پیش رو در این رابطه، عنوان کرد:‌ در رابطه با دانشگاه‌های دولتی شهر تهران اکثر دانشجویان از شهرستان آمده‌ و باید در خوابگاه سکونت داشته باشند  که این مساله مشکل را مضاعف می‌کند، چراکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فضاهای خوابگاهی تقریبا ناممکن است. اکثر اتاق‌های خوابگاهی چند نفره بوده که امکان جداسازی افراد در این فضاها وجود ندارد و در کل فضاهای خوابگاهی، ورودی‌ها و سایر بخش‌های آن برای اجرای پروتکل‌های بهداشتی و رعایت اصول فاصله‌گذاری محدود است.

دکتر ماهر با اشاره به سایر کمبودهای زیرساختی در فضاهای آموزشی، اظهار کرد:‌ مساله مهم بعدی فضاهای آموزشی در دانشگاه‌ها و مدارس بوده که در اکثر کلاس‌های بالای ۳۰ نفره مدارس هیچ وقت نمی‌توان فاصله‌گذاری لازم را فراهم کرد، همچنین  فضاها در مباحث گردش و تهویه هوا استانداردهای لازم را ندارند و طبیعتا با سرد شدن هوا در پاییز و همزمانی آن با شیوع آنفلوانزا و حضور مدام دانش‌آموزان و دانشجویان در فضاهای بسته می‌تواند افراد را آسیب‌پذیرتر کند.

 این عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه با بیان اینکه بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها بدون توجه به زیرساخت‌های لازم باعث افزایش شدید رفت و آمدها، تردد و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی می‌شود، گفت: در حال حاضر بزرگترین عامل شیوع و انتقال بیماری در شهر تهران همین وسایل حمل و نقل عمومی است، چراکه امکانات به اندازه کافی وجود ندارد و همین بار فعلی رفت‌وآمدها نیز با استانداردها یعنی فاصله گذاری دو متر و تهویه مناسب، پوشش داده نمی‌شود. بنابراین این خطر با بازگشایی مدارس و دانشگاه چندبرابر می‌شود.

وی با بیان اینکه توصیه ما این است که در ترم آینده در فضای مدارس و دانشگاه‌ها، آموزش به صورت مجازی و از راه دور دنبال شود، تاکید کرد: آموزش حضوری در ترم پاییز را با شرایط و امکانات موجود به هیچ عنوان به صلاح نمی دانیم، بنابراین حداقل در ترم آینده یعنی ترم پاییز با پیش بینی شیوع بیشتر بیماری کووید ۱۹ و همزمانی آن با شیوع آنفلوانزا، صلاح نمی دانیم که افراد به صورت حضوری در مدارس و دانشگاه‌ها حاضر شوند.

 معاون ستاد کرونای تهران با بیان اینکه استان تهران همچنان جزو استان‌های قرمز محسوب می‌شود و تمام پروتکل‌های مرتبط با استان‌های مناطق قرمز باید برای آن رعایت شود، گفت:  بنابراین پیشنهاد روشن ما در ستاد مقابله با کرونای استان تهران این است که ترم آینده در مدارس و دانشگاه به صورت غیر حضوری برگزار شود.

وی با بیان اینکه تجربه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها در ترم گذشته نشان داد که زیرساخت‌های مناسب آموزش مجازی به خصوص در دانشگاه‌های دولتی فراهم است، گفت:‌ حتی بسیاری از دانشگاه‌ها قبل از اعلام دولت و به صورت داوطلبانه، آموزش‌های مجازی و غیرحضوری را آغاز کردند، بنابراین زیرساخت لازم در دانشگاه‌ها تا حد قابل توجهی مهیاست.

به گفته ماهر، در رابطه با دانشگاه‌های علوم پزشکی، چالش‌هایی در رابطه با واحدهای عملی وجود دارد که البته آموزش‌های بالینی به دلیل فعال بودن بیمارستان‌ها ادامه داشت و  در رابطه با آموزش‌های تئوری نیز مشکلات جدی گزارش نشد.

دکتر ماهر در خاتمه با اشاره به برگزاری جلسات آموزش و پرورش با ستاد ملی کرونا برای تصمیم‌گیری در خصوص نحوه بازگشایی مدارس در ترم پاییز در تهران، گفت:‌ از ستاد کرونای تهران نیز در این رابطه استعلام شده و ما نیز نظرات خود را اعلام کرده‌ایم ولی تصمیم گیری قطعی احتمالاً تا اوایل شهریور اتخاذ می شود.

دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا برای عزاداری ماه محرم

هرگونه مراسم عزاداری در ماه محرم و صفر صرفا در اماکن و فضاهای باز با رعایت فاصله گذاری ( از هر طرف حداقل دو متر) و حداکثر به مدت دو ساعت برگزار می شود.

تصمیمات ستاد کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

ستاد ملی مقابله با کرونا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: ضمن گرامیداشت عزاداری سید و سالار شهیدان(ع) در ماه محرم و صفر و با عنایت به شیوع گسترده کرونا در جامعه و ضرورت تلاش همه جانبه برای مقابله با این ویروس شوم  بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا  نکات ذیل به اطلاع عموم می‌رسد:

۱- براساس آخرین توصیه های سازمان بهداشت جهانی فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، موثرین ترین راه برای پیشگیری از کرونا است. 

۲- هرگونه مراسم عزاداری در ماه محرم و صفر صرفا در اماکن و فضاهای باز با رعایت فاصله گذاری (از هر طرف حداقل دو متر) و حداکثر به مدت دو ساعت برگزار می شود.

۳- هرگونه جابجایی هیات و دسته روی، ممنوع است.

۴- برپایی هر نوع ایستگاه های صلواتی، توزیع نذورات و چای(موکب ها،خیمه ها،چادر و...) در تمامی استان ها و شهرستان ها ممنوع است.

۵- هرگونه پذیرائی در جریان برگزاری مراسم عزاداری  ممنوع است.

۶- همچنین نذورات برابر نکات مندرج در دستورالعمل بهداشتی مرتبط، صرفا در قالب مواد غذایی خشک و یا خام برای نیازمندان توزیع شود.

۷- نذورات خاصی که امکان تغییر به دلیل مسائل شرعی را ندارد براساس دستورالعمل ابلاغی با نظر کارشناسان وزارت بهداشت طبخ، بسته بندی و با توزیع در سایر اماکن (بدون تشکیل صف و تجمع و تراکم جمعیت) صورت می گیرد.

۸- ضمن تاکید مجدد بر فاصله گذاری و استفاده از ماسک به صورت مستمر، درخواست می شود، افراد مسن و دارای بیماری زمینه ای از حضور در مراسمات خودداری کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت:کوچک‌ترین غفلت باعث خیز مجدد کرونا می شود

معاون بهداشت وزارت بهداشت، با تاکید بر اینکه روزهای سخت کرونایی را پشت سر گذاشتیم، گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی باعث شد روند ابتلا سیر ملایم‌تری پیدا کند.

تصمیمات ستاد کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

 علیرضا رئیسی، روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: رعایت پروتکل‌ها باعث شده تا روز به روز شاهد کاهش سیر صعودی بیماری کرونا در کشور باشیم.

وی ادامه داد: میزان استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری باعث شد روند ابتلا کاهش یابد، اما هنوز انتظار داریم مردم بیشتر به این پروتکل‌ها دقت کنند.

رئیسی افزود: از همه مردم درخواست می‌کنیم به ویژه در هنگام استفاده از حمل و نقل عمومی، حتماً ماسک بزنند و پروتکل‌ها را رعایت کنند.

وی گفت: هم ماسک و هم فاصله گذاری هر دو با هم باید رعایت شود تا بتوان شاهد سیر نزولی بیماری بود.

معاون وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که هفته‌های بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم، افزود: متاسفانه در ماه‌های گذشته روند مرگ و میر و بستری‌ها افزایش پیدا کرد که رعایت پروتکل‌ها و تلاش کادر درمان باعث شد سیر نزولی بیماری را شاهد باشیم.

وی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد هر وقت پروتکل‌های بهداشتی را به دقت عمل کرده‌ایم، وضعیت بهبود یافته است. البته هنوز وضعیت خوب و سفید نشده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، افزود: وقتی پروتکل‌ها را رعایت کنیم، دو هفته بعد سیر نزولی بیماری رخ خواهد داد و اگر رعایت نکنیم، دو هفته بعد شاهد سیر صعودی بیماری خواهیم بود و یک ماه بعد از آن میزان مرگ و میر بالا می‌رود.

رئیسی گفت: رعایت پروتکل‌ها توسط مردم باعث شد روند بستری سیر ملایم‌تری طی کند و همکاران ما نفس بهتری می‌کشند.

وی با عنوان این مطلب که در چهار روز آینده بحث کنکور را داریم، افزود: همه پروتکل‌های سختگیرانه ابلاغ شده و از والدین درخواست می‌کنیم از تجمع در مقابل محل‌های برگزاری کنکور خودداری کنند.

رئیسی در ارتباط با عزاداری‌های ماه محرم نیز، گفت: هر گونه مراسم در فضای سر بسته مطلقاً ممنوع است.

وی افزود: کوچک‌ترین غفلت باعث خیز مجدد بیماری خواهد شد.

معاون وزیر بهداشت به فصل پاییز و شیوع آنفلوانزا اشاره کرد و گفت: در فصل پاییز باید جوری عمل کنیم که رعایت پروتکل‌ها به سبک زندگی تبدیل شود.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش