پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۳
۱۱:۴۱ - ۰۲ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۰۸۷
حوزه بهداشت و رفاه

نگهداری اتباع پاکستانی با هزینه دولت ایران در هتل!

هزینه بیماران کرونایی ایرانی دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان/ درمان رایگان اتباع خارجی مبتلا به کرونا در ایران!!

هزینه درمان کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همه اتباع خارجی مبتلا به کرونا در ایران رایگان درمان شده و می‌شوند و تاکنون حداقل ۴۰۰ میلیارد تومان فقط برای درمان اتباع مجاز هزینه شده است.

شهنام عرشی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: شایعاتی که در فضای مجازی درباره درمان نشدن کرونا اتباع خارجی در ایران مطرح شده، به هیچ وجه صحت ندارد و با توجه به حساسیت موضوع خدمت رسانی بهداشتی و درمانی در مورد اتباع خارجی  بسیار مطلوب و کاملا رایگان انجام می شود.

وی گفت: با شروع کرونا در اسفند سال گذشته چند صد نفر زائران خارجی از کشورهای اطراف از جمله هند و پاکستان در قم بودند که از بین آنان همه بیماران و افرادی که تست کرونای مثبت داشتند به صورت رایگان درمان شدند. همراهان آنها که تست مثبت نداشتند نیز قرنطینه شدند و همه درمان و هزینه هتل و اقامت آنان رایگان انجام شد.

معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: در آن زمان برخی کشورها از جمله پاکستان به زائران خود اجازه برگشت ندادند به همین علت این افراد چندین ماه با هزینه دولت ایران در هتل نگهداری شدند و همه خدمات و ویزیت های دوره ای پزشکی کرونا و سایر بیماری های آنان به صورت رایگان انجام شد تا بعد از چند ماه به کشور خود برگشتند.

عرشی گفت: بسیاری از این زائران کشورهای اطراف به علت اینکه مرزهای هوایی و زمینی بسته شده بود، امکان برگشت به کشورشان را نداشتند. توجه به اینکه نیز بسیار مهم است که برخی از این کشورها حتی بعد از باز شدن مرزها به اتباع خود که درمان شده بودند و تست منفی داشتند به راحتی اجازه برگشت نمی دادند و با سختگیری باید هویت آنها را دوباره تایید می کردند.

وی ادامه داد: اتباع پناهنده در ایران از جمله افغان ها که در مهمان شهرهای ایران هستند، همه تحت نظارت هستند، سازمانهای بین المللی از جمله کمیساریای امور پناهنگان نیز بر وضعیت آنها نظارت دارند و در برخی مواقع خدماتی که به پناهندگان داده می شود، بیشتر از خدماتی است که به سایر افراد ارائه می شود.

معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: همه خدمات بهداشتی و درمانی پناهندگان در ایران رایگان است تحت پوشش کمیساریای امور پناهندگان هم هستند و ذکر این نکته نیز لازم است که در مقطعی حدود ۲۰ درصد بیماران کرونا در بیمارستانهای مشهد، اتباع کشور افغانستان بودند که به صورت رایگان بستری شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از هیچ یک از اتباع خارجی برای تست یا درمان کرونا هزینه ای دریافت نشده است. این خدمتی است که در بسیاری از کشورها به صورت رایگان انجام نمی شود اما این واقعیتی است که در ۶ ماه گذشته انجام شده و واقعا برای درمان اتباع خارجی در ایران هیچ مشکلی وجود نداشته است.

هیچ بیمار خارجی پشت در بیمارستان نماند

معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: پناهندگانی که در مهمان شهرها مقیم هستند اگر اصول بهداشتی را رعایت کنند کمتر بیمار می شوند اما حتی مواردی از همه گیری بین این پناهندگان هم داشته ایم که مانند بقیه شهرهای کشور این همه گیری ها کنترل شده و مبتلایان درمان شدند.

وی گفت: همه گیری کرونا در اکثر شهرهای ایران بوده و هست. هیچ جایی در کشور نداریم که از همه گیری کرونا مصون بوده باشد، جای سفید نداریم و به طور طبیعی این بیماری در بین اتباع خارجی در مهمان شهرهای مختلف از جمله ساوه، کرمان، رفسنجان، تربت جام و شهرهای دیگری که محل اسکان پناهندگان است از جمله پاکدشت و ورامین بوده است و به همه آنان خدمات درمانی رایگان ارائه شده است. البته این نگرانی هم وجود دارد که اعلام درمان رایگان اتباع خارجی در ایران باعث سرازیر شدن آنان به شهرهای مرزی در استانهای مرزی از جمله سیستان و بلوچستان شود چنانکه این اتفاق هم افتاده است.

عرشی افزود: در مورد درمان بیماری های عفونی از جمله کرونا هیچ فرقی بین اتباع خارجی مجاز و غیر مجاز وجود ندارد زیرا اگر افراد غیر مجاز خارجی که در ایران هستند، درمان نشوند، به راحتی بیماری را بین دیگران منتشر می کنند، بنابراین همه اتباع خارجی مقیم ایران اعم از مجاز و غیر مجاز تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی کرونا و سایر بیماری های عفونی و واگیر قرار گرفته اند.

وی گفت: میزان درگیری و ابتلا به کرونا در بین اتباع خارجی در ایران نیز به همان نسبت ابتلای ایرانیان است و هیچ فردی از بین اتباع خارجی در ایران نبوده که به کرونا یا هر بیماری واگیر دیگری مبتلا شده و درمان نشده باشد. اگر آمار خدمات رسانی به اتباع و پناهندگان مجاز را که تحت پوشش کمیساریای امور پناهندگان هستند، اعلام کنیم هم کم گویی شده است زیرا چندین برابر اتباع مجاز اتباع غیر مجاز در ایران هستند و خدمت می گیرند.

۴۰۰ میلیارد تومان فقط برای درمان اتباع خارجی مجاز

عرشی افزود: حتی یک نفر پناهنده یا تبعه خارجی نداشته ایم که بیمار باشد و پشت در بیمارستان مانده باشد و اگر بود حتما تا به حال بارها رسانه های معاند بارها آن را نمایش می دادند و برجسته می کردند، از جمله این افراد چند صد زائر هندی و پاکستانی بودند که اوایل کرونا در قم بودند و ماهها در ایران ماندند و خدمات رایگان گرفتند.

وی ادامه داد: تاکنون حداقل ۴۰۰ میلیارد تومان برای درمان کرونا اتباع مجاز خارجی مقیم ایران هزینه شده است و البته با در نظر گرفتن خدمات بهداشتی و درمانی به اتباع غیر مجاز این رقم بسیار بیشتر است به خصوص اینکه مثلا جمعیت اتباع افغانستانی غیر مجاز مقیم ایران حدود سه تا چهار برابر اتباع مجاز این کشور است.

هزینه درمان کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

هزینه هر بیمار کرونایی در ایران چقدر است؟

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در مورد هزینه های درمان تمام سعی بر این است که کمترین فشار به بیمار باشد. اگر کسی احتیاج به بستری نیاز نداشته باشد ، بستری نمی شود اما هزینه هر بیمار کرونا در بیمارستانهای دولتی بدون آی سی یو حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و اگر نیاز به آی سی یو داشته باشند حدود ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می شود. اگر کسی بیمه داشته باشد ۱۰ درصد این هزینه را پرداخت می کند و اگر توانایی این رقم را هم نداشته باشد مددکاری بیمارستان به او کمک می کند و در مواردی هزینه برخی بیماران رایگان می شود. البته این هزینه ها در بیمارستانهای خصوصی حدود دو برابر بخش دولتی است.

لاری افزود: هزینه تست پی سی آر در بخش دولتی حدود ۲۳۰ هزار تومان است و در بخش خصوصی هزینه این تست بین ۴۵۰ هزار تا ۵۲۰ هزار تومان است.

وی گفت: سازمان بیمه سلامت نیز تاکنون هزینه ۹۱ هزار بیمار کرونا را بر اساس سهم بیمه ای خود پرداخت کرده است و به طور متوسط ۵۴۰ هزار روز بستری را پوشش داده است. هر بیماری متوسط ۶ روز بستری بوده است و بیمه سلامت هم با فاصله ۱۸۰ روز این هزینه را پرداخت کرده است.

لاری در مورد وضعیت اپیدمی کرونا گفت: هم اکنون در اکثر استانهای کشور شیب ملایم نزولی را در موارد ابتلا داریم و حدود دو هفته دیگر این شیب نزولی را احتمالا در مورد موارد فوتی خواهیم داشت و در مجموع میزان بستری ها در بیمارستان های کشور حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: االبته وضعیت همه کشور یکسان نیز زیرا ما در یک کشورپهناور و بزرگ زندگی می کنیم. حتی در یک استان نیز وضعیت شهرستانها شبیه هم نیست. وضعیت برخی استانها نگران کننده تر است مثلا استان فارس خیلی پیک شدیدی را تجربه نکرده اکنون باید مورد توجه بیشتری باشد استان سیستان و بلوچستان پهناور است و ممکن است امکانات خوبی نداشته باشد. یزد مورد توجه است.

وی گفت: استان مازندران بدترین وضعیت را دارد و ۱۲ شهر آن در وضیت فرمز یا هشدار است. مسافرتها به این مساله دامن زده است اما بقیه جاهای کشور به نسبت وضعیت خیلی نگران کننده ای ندارند و روند ملایم نزولی را در کل کشور داریم که امیدواریم با رعایت پروتکل ها توسط مردم این وضعیت رو به بهتر شدن برود.

  • 17
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش