سعید نمکی، اظهار کرد: در زمینه ساخت واکسن کرونا همکاران ما دستاوردهای خوبی داشته اند البته این واکسن در جهان مقولهای است که موارد مبهم آن مانده است.
وی ادامه داد: حدود ۴۰۰ مورد واکسن معرفی شده البته ما به غیر از آن از با واکسن سازان مشهور جهان مکاتباتی هم داشتیم.
نمکی بیان کرد: در پیک دوم کرونا مردم و همکاران واقعاً همکاری کردند و در بسیاری از استانها وضعیت بهتری داریم. در این ماه محرم هم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
وزیر بهداشت گفت: استان مازندران در بدترین شرایط به سر میبرد و تردید نداریم که مسافرت موجب تشدید این بیماری میشود.
نمکی بیان کرد: بدون مصوبات ستاد ملی کرونا کسی حق تصمیم گیری ندارد آقای مونسان هم نگران اقتصاد گردشگری هستند و طبیعتاً این سفرها در شیوع بیماری کرونا تأثیر دارد.
وزیر بهداشت یادآور شد: ما در تمام کشورها میبینیم که در بعضی مناطق رفت و آمدها محدود شده اما مشهد و مازندران متأسفانه سفر بسیار زیاد است؛ توصیه ما این است که مردم به مسافرت نروند و نقاط قرمز را بشناسند.
نمکی اظهار کرد: پیش بینی ما این است که در پاییز پیک کرونا و آنفلوانزا را با هم داشته باشیم.
یک متخصص بیماریهای عفونی:طیف سنی مبتلایان به کرونا رو به کاهش است
یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: طیف سنی مبتلایان به کرونا رو به کاهش است، در اسفند ماه با این تعداد از بیماران جوان مواجه نبودیم.
دکتر مهدی حقدوست در گفتوگو با ایسنا در تشریح این خبر اظهار کرد: تعداد بسیار زیادی از بیمارانی که به تازگی ویزیت کردهام، زیر ۵۰ سال هستند، سن مبتلایان به دهکهای سه و چهار تنزل کرده و به سرعت ادامه دارد.
وی گفت: مبتلایان به کرونا به تازگی با علایم گوارشی مانند اسهال، دل پیچه و کاهش حس بویایی مراجعه میکنند که کاهش حس بویایی بسیار پررنگ است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در بین بیماران من، بازاریان و شاغلانی که در بازار فعالیت داشته و یا فروشگاه دارند، بخش عمده مبتلایان به کرونا را تشکیل میدهند، ۹۰ درصد از آنها حین مصاحبه با پزشک گفتهاند که از ماسک استفاده نکردهاند.
حقدوست خاطرنشان کرد: تعداد صاحبان مشاغل مختلف مبتلا به کویید۱۹ مانند پلاسکوییها، صاحبان سوپرمارکت و حتی بزازان و پارچه فروشان هم در بین مبتلایان زیاد داریم، هر کسی که از ماسک استفاده نکرده ، درگیری بیشتری با بیماری پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: طی ماههای گذشته تعداد مبتلایان با سطح تحصیلات بالا زیاد شده بود، اما در طول یک ماه گذشته بسیار کاهش یافته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اطلاع رسانیها در مورد نوع ماسک مورد تایید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و جلوگیری از ناقل بودن باید علمی باشد، گفت: باز هم حرف اول و آخر را ماسک سه لایه میزند، اگر فردی قادر به خرید ماسک نیست، میتواند سه لایه از پارچهی کتان را در خانه دوخته و هر بار پس از استفاده آن را زیاد شسته و اتو بکشد. از نظر من، ماسکهای مشکی اصلا قابلیت پیشگیری نداشته و استاندارد نیستند.
این متخصص بیماریهای عفونی در خاتمه گفت: اعتباری به واکسن کرونا هم نیست، چرا که ویروس بیش از ۳۰۰ بار جهش ژنتیکی پیدا کرده است، اثر هر واکسنی ۱۰۰ درصد نبوده و حتی واکسن آنفلوانزا هم تا ۴۰ درصد جلوی بیماری را میگیرد. چه بخواهیم و چه نخواهیم کرونا حداقل تا دو سال با ما است و ماسک هم باید جزو پوششهای روتین شده و طوری باشد که بیرون رفتن بدون آن امکان پذیر نباشد.
- 14
- 1
ناشناس
۱۳۹۹/۶/۳ - ۱۵:۳۹
Permalink