یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۵۳ - ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۴۴۸
حوزه بهداشت و رفاه

کلاف سردرگم واکسن آنفلوآنزا/کودکان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا

اولویت استفاده از واکسن آنفلوآنزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

نگرانی‌ها از شروع موج سوم کرونا و همزمانی آن با ویروس آنفلوآنزا وقتی بیشتر می‌شود که از سرنوشت واکسنِ هر دو ویروس اطلاعات دقیقی در دست نیست. نه کسی می‌داند واکسن کرونا کِی ساخته می‌شود و نه این‌که واکسن آنفلوآنزا کِی توزیع می‌شود. شاید در آخرین گزارش‌ها از طرف مسئولین اول مهرماه به عنوان زمان توزیع واکسن آنفلوآنزا معرفی شده باشد، اما تقریباً هیچ داروخانه‌ای نه از سهمیه خود، و نه از زمان دقیق و نحوه توزیع و فروش واکسن خبر ندارد. پاسخ سرپرست تعدادی از داروخانه‌های اطراف خیابان ولیعصر به پرسش خبرنگار «همدلی» در این خصوص تقریباً مشابه بود؛ «هیچ چیز نمی‌دانیم».

این بی‌اطلاعی در میان مردم و داروخانه‌ها در خصوص شیوه دسترسی به این واکسن سبب شده سردرگمی در میان متقاضیان ایجاد شود، به‌ویژه برای کسانی‌که در اولویت تزریق قرار دارند. البته مردم با این قبیل از سردرگمی‌ها با توجه به تصمیمات مسئولین برای بازگشایی مدارس آشنا هستند، جایی که تا آخرین لحظه هم کسی نمی‌دانست باید مدرسه برود یا که نه، شاید هم مانند داستان گران شدن قیمت بنزین ناگهان همه درگیر یک شگفتانه شوند و صبح که از خواب بیدار شدند متوجه شوند این واکسن حالا در دسترس قرار گرفته است. با این وجود در میان سرپرستان داروخانه‌ها تعدادی بودند که در عین بی‌اطلاعی حدس‌‌وگمان خودشان را می‌گفتند.

در یک مورد پاسخ مسئول یک داروخانه این‌گونه بود «ویزیتورهای شرکت‌ها که به ما مراجعه می‌کنند می‌گویند واکسن آنفلوآنزا وارد شده و ما شنیده‌ایم که از مهرماه توزیع می‌شود.» سرپرست یک داروخانه دیگر هم در خصوص نحوه توزیع و سهمیه تخصیص داده شده به داروخانه خودش گفت «واقعاً هیچ اطلاعی ندارم، اصلاً نمی‌دانم به داروخانه من سهمیه‌ای می‌دهند یا نه، از جاهایی شنیده‌ام ممکن است به همه داروخانه‌ها واکسن ندهند و فقط در اختیار چند داروخانه منتخب قرار بگیرد، این‌ها چیزهایی هست که من شنیدم و اطلاعاتم چندان کامل نیست.»

در خصوص این‌که سهم هر داروخانه چقدر است و به کدام داروخانه‌ها واکسن آنفلوآنزا داده می‌شود «سیدحیدر محمدی» مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، روز گذشته به خبرگزاری ایلنا گفت که «این موضوع هنوز مشخص نیست و قبل از توزیع یعنی چند روز قبل از اول مهر مشخص خواهد شد و اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.»

از طرفی با اعلام «سیدحسین محمدی» گویا قرار است واکسن آنفلوآنزا در مهرماه توزیع شود. در حالی که در مدت مشابه نسبت به سال گذشته این واکسن تا حالا در اختیار همه داروخانه‌ها قرار گرفته بود. یک داروخانه حوالی میدان جهاد در پاسخ به این پرسش گفت که «ما سال گذشته از پانزدهم مردادماه واکسن آنفلوآنزا داشتیم و هرکسی نیاز داشت در اختیارش قرار می‌دادیم»

اما حالا با وجود عبور از نیمه شهریور هنوز خبری از این واکسن در داروخانه‌ها نیست و اگر این تاخیر ادامه داشته باشد، آهسته آهسته زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا از دست می‌رود.

چراکه بسیاری از کارشناس‌ها معتقدند از نیمه شهریور تا نیمه مهر بهترین زمان برای تزریق این واکسن است. در این‌باره «مینو محرز» عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا به خبرگزاری برنا گفته که «بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اواخر شهریور و اوایل مهر ماه است تا مصونیت در بدن فرد ایجاد شود و ایمنی واکسن در بدن تا اوایل بهار باقی بماند.» یک نگرانی دیگر هم این است که احتمالاً امسال با توجه به شیوع کرونا متقاضیان خرید واکسن آنفلوآنزا بالا می‌رود و ممکن است که مردم با محدودیت‌هایی روبه‌رو شوند. چیزی که سبب شد نماینده خانه ملت به این حدس‌وگمان‌ها واکنش نشان دهد.

روز گذشته عبدالحسین روح‌الامینی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی دراین‌باره به ایسنا گفت که «امسال نسبت به سال‌های گذشته پیش‌بینی شده حدود ۱۰میلیون واکسن توزیع شود. در سال‌های گذشته گاهی تعدادی از واکسن آنفلوآنزا که وارد می‌شد به دلیل عدم اقبال امحا می‌شد اما امسال به خاطر کرونا درخواست بیشتری برای واکسن آنفلوآنزا وجود دارد. ما این اطمینان را به مردم می‌دهیم که نگرانی از بابت تامین واکسن آنفلوآنزا نداشته باشند.»

همین نگرانی‌ها در خصوص تامین واکسن سبب شده که بسیاری از کارشناس‌ها بگویند فقط گروه‌های حساس واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، دراین‌باره «مسعود مردانی» عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا پیش از این به روزنامه «همدلی» گفته بود «استفاده از واکسن آنفلوآنزا الزامی نیست بلکه گروه‌های در معرض خطر باید از این واکسن استفاده کنند.

و دیگران در اولویت تزریق قرار نمی‌گیرند. بنابراین اگر بخواهم از این اولویت‌ها نام ببرم باید بگویم، افراد بالای ۶۰سال، کودکان بین ۶ماه تا ۶سال، بیماران قلبی و ریوی، بیماران کلیوی، بیمارانی که به آسم یا دیابت مبتلا هستند در اولویت قرار دارند؛ همچنین کسانی که بیماری‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن دارند، مانند افراد HIV مثبت جزو کسانی هستند که ما توصیه می‌کنیم حتماً از این واکسن استفاده کنند. بیمارانی که عمل پیوند انجام داده‌اند، همچنین بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی هستند در اولویت قرار دارند. خانم‌های باردار و البته کلیه پرسنل پزشکی نیز در اولویت استفاده از واکسن آنفلوآنزا قرار دارند.»

حالا در میان همه سردرگمی‌ها برای تهیه این واکسن به‌ویژه برای گروه‌های حساس، روز گذشته «سید حیدر محمدی»، مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در توضیحات خود به خبرگزاری‌ها سعی کرد کمی مسئله شفاف‌تر شود. او به ایلنا گفت که «واکسن آنفلوآنزا در دوره اول حدود دوونیم میلیون بین گروه‌های در معرض خطر تزریق می‌شود. در خصوص سایر گروه‌ها هم با قیمت یارانه حدود ۴۰ هزار تومان توزیع خواهد شد و بعد از یک الی دو هفته از توزیع می‌بینیم وضعیت به چه شکل است تا برای بقیه گروه‌ها طبقه‌بندی کنیم تا توزیع را انجام دهیم.»

دراین‌باره باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی به نقل از «سیدحیدر محمدی» نوشته که « در مرحله نخست واکسن آنفلوانزا از ابتدای مهر در داروخانه‌ها برای افراد سالمند بالای ۶۵سال با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی عرضه می‌شود. طوری برنامه‌ریزی شده است تا به منظور کاهش تردد در دوران شیوع کرونا یکی از اعضای خانواده به داروخانه مراجعه کند و با ثبت کد ملی به عنوان فرد گیرنده بتواند تا سقف سه عدد با سه کارت ملی و ثبت سه کد ملی واکسن برای خود و دو نفر دیگر دریافت کند.»

همچنین محمدی درباره حواشی مربوط به پیش‌فروش واکسن آنفلوآنزا گفته که «پیش‌فروش واکسن در مطب‌ها و داروخانه‌ها تخلف است و افراد از پرداخت هزینه خودداری و در صورت مشاهده موارد تخلف، موضوع را از طریق تلفن ۱۹۰ به مرکز رسیدگی به تخلفات و شکایات وزارت بهداشت گزارش کنند.» 

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا:کودکان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ضرورتی ندارد همه کودکان واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند و اولویت با کودکان ۶ ماه تا ۶ سال و افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، قلبی و غیره است.

اولویت استفاده از واکسن آنفلوآنزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

مسعود مردانی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با توجه به همزمانی آنفلوآنزا با کرونا در ماه های پیش رو، بسیاری از مردم خواهان تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند، توصیه می کنیم افراد بیمار، سالمندان، زنان باردار با تجویز پزشک در اولویت دریافت این واکسن هستند.

وی اظهار داشت: این واکسن مانند همه فرآورده های دارویی ممکن است در برخی افراد موجب عوارض جانبی مانند سردرد، تعریق، درد عضلات، درد مفاصل، تب، ضعف، خستگی، سرخی و ورم و سختی محل تزریق شود که این عوارض معمولا طی یک تا ۲ روز بدون درمان رفع می شود.

این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: عوارضی مانند تب بالا، تغییر در رفتار و هوشیاری، گرفتگی و خشونت صدا و مشکلات تنفسی مانند سختی تنفس، ضربان قلب بالا و ضعف شدید بدنی با رنگ پریدگی، حساسیت شدید  در افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، احساس گیجی وخستگی، تورم اطراف چشم ها و لب ها، از  عوارض از واکسن آنفولانزا و بلافاصله باید به پزشک مراجعه کرد.

مردانی تصریح کرد: افراد بالای ۶۵ سال و کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، افرادی که بیماری‌هایی از جمله پرفشاری خون، دیابت، مشکلات ریوی و کبدی، نارسایی کلیوی و کم‌خونی دارند و کسانی که به نوعی با داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی سروکار دارند بهتر است این واکسن را تزریق کنند.

به گفته وی، تزریق این واکسن در کودکان زیر ۳۶ ماه به میزان دو دوز به فاصله ۴۵ روز، تزریق می‌شود که هر دوز مصرفی برای این کودکان، نصف دوز بزرگسالان است و بسیاری از افراد جامعه نیازی به مصرف واکسن آنفلوآنزا ندارند.

مردانی افزود: واکسن تزریقی آنفلوآنزا حاوی ویروس کشته ‌شده و این واکسن برای کسانی که قبلا نسبت به آن حساسیت نشان داده اند، توصیه نمی ‌شود، دو هفته پس از زدن واکسن، بدن پادتن‌ هایی تولید می‌ کند که برای محافظت در برابر آن گونه‌ خاص ویروس آنفلوآنزا مورد نیاز هستند.

وی با بیان اینکه مهر و آبان بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفلوآنزا است، تاکید کرد: این واکسن از ابتلا به آنفلوانزا جلوگیری می‌ کند، اما تاثیر چندانی بر مرگ و میر ناشی از این بیماری ندارد.

hamdelidaily.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش