به گزارش ایسنا، قاسم جان بابایی در حاشیه بازدید سرزده از بیمارستان شهید بهشتی کاشان، گفت: در اجرای این مدل درمانی، میتوان معاینه، مشاوره و حتی خدمات سی تی اسکن، تصویربرداری و آزمایش ها را از سوی یک پزشک از راه دور انجام داد.
او ادامه داد: این الگوی درمانی، برای نخستین بار در مناطقی از جمله زابل و هیرمند در استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، ایلام و بوشهر، لرستان و حتی در تهران در بخش خدمات قلب و عروق در حال انجام است که اجرای کامل آن موجب جلوگیری و کاهش مراجعه های غیرضروری مردم به درمانگاه ها و بیمارستان ها می شود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد:متأسفانه از دو هفته گذشته به صورت تدریجی شاهد افزایش تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور هستیم که در بعضی استان ها به دو تا سه برابر افزایش یافته و به همین نسبت میزان بیماران بدحال در بخش های آی سی یو بالا رفته است.
او تأکید کرد: دلیل این افزایش تعداد بیمار، اجتماعات بی مورد و مسافرت های غیرضرور است و شهروندانی که مقررات بهداشتی را رعایت کردند در آتش کسانی سوختند که قانون را رعایت نکردند.
جان بابایی اظهارکرد: تا وقتی این بیماری در جامعه وجود داشته باشد و بعضی رعایت کنند و برخی رعایت نکنند، در عمل گروهی که مراعات نمی کنند، موجب شیوع ویروس می شوند.
او با تاکید بر جدّي گرفتن مسائل بهداشتی از سوی مردم گفت: هنوز تغییری در ماهیت ویروس کرونا صورت نگرفته که ضعیف تر شود. این بیماری مرگ و میر ایجاد می کند و به هر نسبتی که شمار بستری ها در بیمارستان ها افزایش یابد، به همان نسبت بستری در بخش آی سی یو اضافه می شود و میزان مرگ و میر نیز افزایش می یابد.
معاون درمان وزارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تقدیر از کادر درمانی، اظهارکرد: بررسی شرایط جدید بیماران بستری در شهرستان کاشان به نسبت دو هفته گذشته نزدیک سه برابر افزایش یافته و رسیدگی به مشکلات و کمبودها از دیگر هدف های این سفر است.
او ادامه داد: بخشی از اعتبارها ارزی است که با قول مساعد رئیس جمهوری با ارز متعارف برای خرید دارو، لوازم مصرفی و مواد اولیه داروسازی اختصاص می یابد. برای ورود تجهیزات سرمایه ای که در کشور تولید نمی شود، نیز ارز جداگانه ای اختصاص خواهد یافت.
این مقام مسوول اظهار کرد: بین هشت تا ۱۰ هزار تخت در بیمارستان های کشور اضافه شده است و این طرح ها با تامین منابع مالی در حال اتمام است.
***
حریرچی: مردم اعتقادی به ماسک زدن ندارند
روزنامه اعتماد نوشت: از هفته قبل، لحن هشدارهای معاون كل وزارت بهداشت تغییر كرده است. اگر تا هفته گذشته، نحوه گفتار ایرج حریرچی، مبتنی بر خواهش و توصیه بود حالا كه موج سوم كرونا به تهران رسیده، حریرچی خطاب تند و مستقیم به مردمی دارد كه با رفتارهای ناقض حقوق انسانی باقی شهروندان، هم كادر درمان را گرفتارتر و خسته تر از قبل كرده اند، هم باعث شده اند تمامی شرایط به همان روال سابق برگردد و دوباره، آمار مرگ كرونا مرزشكنی كند.
در حالی كه تا دو هفته قبل، زیرنویس «شبكه خبر» اعلام می كرد كه به علت افزایش مراقبت ها و رعایت پروتكل های بهداشتی، آمار مرگ مبتلایان كووید ۱۹ در كشور كاهش یافته و به فوت یك بیمار در هر ۱۳ دقیقه رسیده و مسئولان به علت خالی شدن تخت های بستری، كمی امیدوار شده بودند كه بیماری به مرحله كنترل رسیده، حالا اعداد زیرنویس می گوید كه هر ۸ دقیقه یك مبتلای كرونا فوت می كند و این تغییر كه همان افزایش بستری های بدحال و افزایش مرگ هاست، این بار بی تردید فقط متوجه مردم و رفتارهای بی منطق شان است و بس، متوجه رفتارهای بی منطق و جاهلانه همان مردمی كه تعطیلات چند روزه در فصل تابستان را همچون سال های گذشته و ایام عادی، فرصت مناسبی برای سفر تابستانی و تفریحی به نقاط توریستی و خوش آب و هوای كشور و گشت و گذار در دامان طبیعت فرح افزای خطه شمال دیدند و انگار نه انگار كه بیماری، تمام نقاط كشور را هدف قرار داده، روانه جاده ها شدند و البته با دست پر رفتند و با دست پر برگشتند.
دو شب قبل، خبرنگار شبكه خبر به میان مردمی رفته بود كه بدون داشتن ماسك بر صورت وارد مترو می شدند و می پرسید ماسك تان كجاست و مردم با لبخندی بی خردانه و جهالت بار، در حالی كه از روبه رو شدن با دوربین تلویزیون هم مشعوف شده بودند، می گفتند كه فراموش كرده اند، ماسك شان را از خانه بیاورند! بعضی ها هم می گفتند كرونا تمام شده و بر این جواب كاملا جاهلانه و عوامانه خود هم تاكید و اصرار داشتند. به دنبال همین جواب ها بود كه حریرچی هم رفتار عمومی شهروندان را مورد انتقاد فراوان قرار داد و اظهارکرد: «بعضی از مردم در جواب به این سؤال كه چرا ماسك استفاده نكرده اند، می گویند ما اعتقادی به ماسك نداریم. انگار مثلا ما ازشان درباره اعتقاد به معاد و نبوت می پرسیم كه آن ها چنین جوابی می دهند.
اگر مردم دائم می گویند كه چرا كشورهایی همچون چین و كره جنوبی موفق به كنترل بیماری شده اند باید در جواب شان گفت چون در این كشورها، میزان رعایت پروتكل های اجتماعی و از جمله استفاده از ماسك، بالای ۹۹.۵درصد است. در كشور كره جنوبی، نداشتن ماسك یك انگ اجتماعی است و فرد خاطی نه تنها به دلیل احترام نگذاشتن به حقوق شهروندی دیگران مورد مواخذه قرار می گیرد بلكه بعنوان یك فرد بی فرهنگ هم به او نگاه می كنند.»
چند روز پیش، حریرچی می گفت: «جالب است والدینی كه از ابتدای مهر به ما بابت بازگشایی مدارس انتقاد و اعتراض داشتند و بابت ابتلای فرزندان شان، ابراز نگرانی می كردند حالا به مسافرت رفته اند و از شمال كشور به شبكه شاد وصل میشوند و فكر می كنند ما متوجه محل اقامت آن ها نمی شویم.» واقعیت هم چیزی جز این نیست. هفته گذشته، «اعتماد» درباره فعالیت مخفیانه یك قهوه خانه در خیابان نواب نوشت و با وجود اطلاع رسانی به پلیس درباره تخلف آشكار این واحد صنفی كه زمینه ابتلای هزاران نفر از شهروندان را فراهم می كند، تا امروز، پلیس كمترین واكنشی برای تعطیلی این قهوه خانه نداشته و این واحد متخلف، هم چنان مشغول فعالیت است كه چنین بی تفاوتی، شائبه بروز تخلف مشترك بین ضابط قضایی و فرد متخلف را دامن می زند.
جالب اینكه بیرون از این قهوه خانه كه در مقایسه با سایر همسایگانش، یك واحد صنفی بسیار معمولی و خالی از اشیای قیمتی است، دوربین مدار بسته هم بیرون كركره مغازه نصب شده كه در صورت اطلاع از هر عامل تهدیدكننده ادامه فعالیت، آن هم در این زمانی كه فعالیت قهوه منازل بطور كامل ممنوع شده، ظاهر سازی كنند و نمایش دروغین «تعطیلی» برگزار كنند. وقتی ضعف نظارت ها و بی تفاوتی ضابطان قضایی در این حد علنی است چرا باید از مردم انتظار داشته باشیم، مطیع و مطاع بمانند؟
- 12
- 2