سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۴۸۸ هزار و ۲۳۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۳۰ بیمار کرونایی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۷ هزار و ۸۸۸ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز پنجشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ و موارد فوت ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۱۷ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴ هزار و ۳۹۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۵۲ نفر از آن ها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۸۸ هزار و ۲۳۶ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۷ هزار و ۸۸۸ نفر رسید.
معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۹۹ هزار و ۳۰۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۳۳۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری افزود: تاکنون چهار میلیون و ۲۳۲ هزار و ۶۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وی اضافه کرد: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.
به گفته لاری، استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با شیوع ویروس کرونا در جهان و تاثیر شگرف آن در قواعد زیستی بشر، بسیاری از مفاهیم ارزشی مانند ایثار، جهاد و شهادت نیز به گونهای جدید مفهومسازی شد.
وی ادامه داد: از همان روزهای نخستین ورود این ویروس به کشورمان، پرسنل شاغل در نظام سلامت در جای جای این مرز و بوم، با تأسی از آموزههای حضرت سیدالشهدا (ع)، در خط مقدم این نبرد دشوار مشغول خدمت رسانی و مداوای بیماران شدند و متأسفانه تاکنون تعدادی از این عزیزان به فیض شهادت نائل شدند.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: حال در اربعین حسینی با سلام و درود به روح بلند شهدای تاریخ این سرزمین از دفاع مقدس تا دفاع از حریم سلامت، توفیقات روز افزون کلیه خدمتگذاران شاغل در کادر بهداشت و درمان کشور را از خداوند منان مسئلت داریم و امیدواریم به مدد الهی و همراهی شما در عمل به توصیههای بهداشتی، شاهد ریشه کن شدن هرچه زودتر این مهمان ناخوانده از زندگی هموطنان باشیم.
تزریق واکسن آنفلوآنزا برای بیماران مبتلا و یا مشکوک به کرونا ممنوع است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای افرادی که دارای علائم ابتلا به ویروس کرونا هستند و یا طی یک ماه گذشته تست کرونای آنها مثبت اعلام شده است، ممنوعیت دارد.
سید راشد جزایری روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: از آنجا که سیستم ایمنی فرد مبتلا به کرونا درگیر ویروس کووید ۱۹ است، بدن فرد در حال ساختن آنتیبادی برای مقابله با کرونا است از همین رو تزریق واکسن آنفلوآنزا در زمانی که بدن درگیر این ویروس است سبب میشود پاسخ مطلوبی به این واکسن نشان داده نشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تعداد واکسن اختصاص یافته به استان برای امسال بیش از ۱۰ برابر سال گذشته است و جای نگرانی از بابت کمبود این واکسن برای گروههای هدف وجود ندارد، تاکید کرد: تزریق واکسن برای همه از جمله جوانان توصیه نمیشود از همین رو همچنان تاکید میشود گروههای هدف در اولویت تزریق هستند.
جزایری خاطر نشان کرد: مادران باردار، کادر بهداشت و درمان، افراد دارای بیماری زمینهای، افراد دارای ضعف سیستم ایمنی، دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی، فعالان عرصه نیروی انتظامی و نظامی، دامپزشکان و محیطبانان، سالمندان نگهداری شده در سرای سالمندان، معلولان بهزیستی، زندانیان و بیماران خاص از گروههای هدف تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: تزریق واکسن برای مادران باردار به ویژه در سه ماهه سوم بارداری و ۲ هفته بعد از زایمان از طریق مراکز بهداشتی انجام میشود.
به گفته جزایری، دریافت واکسن آنفلوآنزا تا اواخر آبان ادامه دارد و ایمنی نسبی تا ۲ هفته پس از تزریق واکسن شروع میشود.
- 11
- 5