دکتر علیرضا زالی در گفتگو با ایسنا، درباره شرایط شیوع کرونا در استان تهران، خاطرنشان کرد:تهران همچنان در تب و تاب بیماری کرونا است. در شاخص های مراجعین سرپایی، بستری، مراجعین تازه و مرگ ومیر ناشی از کرونا تغییر کاهشی نداشتیم و در طول دو هفته اخیر همچنان شرایط تهران قرمز بوده است.
وی ادامه داد:پیش بینی آماری ما این است که تهران در حال تجربه کردن سخت ترین روزهای پیک سوم بیماری کرونا است. تا زمانی که مداخلات جدی اعمال نشود این پیک رو به افول نخواهد گذاشت و ممکن است شرایط به همین شکل ادامه یابد. راه تقلیل موارد بیماری در تهران، انجام مداخلات جدی است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، خاطرنشان کرد :متأسفانه از فردا در آستانه تعطیلات چند روزه قرار می گیریم و نگرانی ما از سفرها است. به علل مختلف اپیدمیولوژی چرخش ویروس در عرصه جغرافیای عمومی در کشور و همچنین افزایش بار بیماری در شهرهای مبدا و مقصد متأسفانه می تواند آمار بیماری را افزایشی کند.
وی در ادامه تاکید کرد:پیشنهادات مختلفی در زمینه های گوناگون در نظر گرفته شده؛ از جمله وضع جرایم برای خودروهای غیر بومی که به سفر می روند و ایجاد محدودیت های جدی در سفرها که از طریق امضای مشترک ما با استاندار محترم تهران به کمیته های مربوطه اعلام شده است. تعداد بیشتری از مسافرین از تهران به سمت شهرهای مختلف حرکت می کنند و بار برگشت مسافرین هم می تواند در بار بیماری استان تاثیرگذار باشد، حساسیت های بیشتری در این زمینه وجود دارد.
زالی در پایان، گفت :به نظر میرسد سفرهای غیرلازم در استان و حتی بین استان ها نقش مشخصی در گسترش بیماری دارد. مطالعات ما نشان می دهد ارتباط معنادار و مستقیمی بین مسافرت های ایام تعطیلات تجمیعی با تغییر در موارد بیماری در کشور وجود دارد.
جریمه های کرونایی قطعی است/بعد از تهران در کشور اجرا می شود
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، گفت: انتظار می رود با اعمال جریمه افراد و اصنافی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، روند صعودی کرونا کاهش یابد.
کیانوش جهانپور، در گفتگو با مهر، به روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: در فاز اول مقابله با کرونا، موضوع در خانه ماندن مردم در ایام نوروز، به عنوان یک تاکتیک مؤثر افتاد. ولی با توجه به طولانی شدن شیوع کرونا بازگشاییها در دستور کار قرار گرفت که از همین رو، نیازمند تهیه استراتژیهای جدیدی بود.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت از همان ابتدای شیوع کرونا به دنبال شیوههایی بود که بتوان با جدیت در مقابل تخلفات بهداشتی ایستادگی کرد.
جهانپور با اشاره به مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا برای جریمه افراد و اصناف متخلف که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند و ماسک نمیزنند، گفت: بر همین اساس مقرر شده است افراد و اصنافی که به هر دلیل از رعایت پروتکلهای بهداشتی سرپیچی میکنند، جریمه شوند.
وی با عنوان این مطلب که جریمه اصناف و افراد به واسطه پلیس و تعزیرات انجام میشود، افزود: تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا به گونهای است که میبایست جریمهها بتواند عامل بازدارندگی داشته باشد.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، هدف مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا را ارتقا پروتکلهای بهداشتی عنوان کرد و گفت: قطعاً افراد متخلف، جریمه خواهند شد.
وی در خصوص اینکه گفته میشود اجرای این مصوبه دو هفته خواهد بود و فقط برای تهران اعمال میشود، افزود: اصلاً چنین موضوعی درست نیست و این یک مصوبه دائمی است که بعد از بررسی ابعاد مختلف آن و اجرا در تهران، در کشور نیز اعمال خواهد شد.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، گفت: اجرای این مصوبه قطعاً اثرگذاری خواهد داشت و پیش بینی میکنیم افرادی که تا کنون از رعایت پروتکلهای بهداشتی امتناع میکردند، با جریمههایی که در نظر گرفته شده است، به رعایت پروتکلها پایبند شوند.
درهای بهشت زهرا (س) فقط جهت تدفین متوفی باز خواهد بود
مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) گفت: درهای بهشت زهرا (س) فقط جهت تدفین متوفی آن هم با حضور تعداد محدود بستگان درجه یک باز خواهد بود.
سعید خال شامگاه سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: با توجه به وضعیت قرمز، فوق العاده و افزایش آمار متوفیان کرونا توصیه و تاکید ما آن است که شهروندان از تردد در بهشت زهرا(س) به ویژه در ایام پایان هفته و تعطیل جدا خودداری نمایند.
وی ادامه داد: با توجه به موافقت مقام قضایی لازم باشد مجددا درهای بهشت زهرا(س) بسته میشود.
به گزارش ایرنا، بهشت زهرا (س) نیز بزرگترین آرامستان ایران است که در جنوب تهران واقع شده است، فعالیت این آرامگاه رسماً در سال ۱۳۴۹ خورشیدی آغاز و این آرامستان ابتدا ۳۱۴ هکتار وسعت داشت که در سال ۱۳۷۶ بخش شمالی به مساحت ۱۱۰ هکتار و در سال ۱۳۸۷ بخش شرقی به مساحت ۱۶۰ هکتار خریداری و به آن اضافه شد.
- 16
- 3