چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۵۲ - ۲۴ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۱۴۲۸
حوزه بهداشت و رفاه

رئیسی: بیش از ۱۰۰ شهر از شنبه آینده مشمول محدودیت شدید خواهند شد/ واعظی: رئیس‌جمهور مخالف تعطیلی تهران نیست

محدودیت های کرونایی در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بر اساس طرح جامع محدودیت های کرونایی، بیش از ۱۰۰ شهر در هفته آینده و از روز شنبه مشمول محدودیت خيلي شدید خواهند شد.

به گزارش تسنیم، دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، درباره شایعات مطرح شده مبنی بر مخالفت رئیس جمهور با تعطیلی تهران، اظهار‌کرد: بحث فقط بر سر پایتخت نیست و حساسیت هایی که وجود دارد نسبت به گستردگی شیوع بیماری در کل کشور است که وضعیتی افزایش یابنده پیدا کرده است.

او ادامه داد: از چند هفته پیش وضعیت استان های مختلف از سوی استانداری ها، روسای دانشگاه ها و وزارت بهداشت مورد بررسی قرار گرفت و به این نتیجه رسیدند که باید محدودیت هایی ایجاد و حتی تشدید شود.

رئیسی با بیان اینکه سه هفته قبل ابتدا در ۴۳ شهرستان محدودیت شدید ایجاد کردیم، افزود: بعد از آن ۴۶ شهرستان دیگر در لیست شهرهای دارای محدودیت شدید قرار گرفتند. در مراکز قرمز و مراکز استان ها گروه ۳ و ۴ مشاغل را محدود کردیم، همچنین طرح پایان فعالیت مشاغل در ساعت ۱۸ را عملیاتی کردیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به جلسه روز پنجشنبه کمیته های مرکزی ستاد ملی مقابله با کرونا، اظهار‌کرد: پنجشنبه گذشته طرح جامعی تهیه شد و با پیشنهاد وزارت بهداشت و درمان، به بحث و بررسی کارشناسی گذاشته شد و قرارگاه عملیاتی وزارت کشور، نیروی انتظامی و دیگر نهادهای دخیل مورد بررسی قرار گرفت. طرح جامعی که تهیه شده است طرح هوشمندی است که براساس آن اگر نرخ بیماری در یک شهر یا شهرستانی به یک میزانی برسد و بالاتر برود که در سطح هشدار تعریف شود مشمول تعطیلی کامل خواهد شد و به جز مشاغل اصلی بقیه مشاغل تعطیل خواهند شد. در این طرح سطوح قرمز، نارنجی و زرد تعریف شده اند که محدودیت ها براساس آن اعمال می شود.

رئیسی با تکذیب مخالفت رئیس جمهور با تعطیلی تهران، اظهار‌کرد: این خبر از اساس کذب محض است، دکتر روحانی نه تنها با این طرح مخالفت نکردند بلکه بر حمایت از این طرح تأکید کردند. این طرح روز پنج شنبه مطرح شد و ایشان حمایت کردند، در جلسه امروز نیز این طرح مطرح شد و سایر اعضا نظرات اصلاحی خود را دادند. مثلا ستاد نیروهای مسلح نظری داشت که اصلاح شد، دادستان کل کشور نظری داشتند که در طرح لحاظ شد. بعد از آن نیز کلیات طرح پذیرفته شد و براساس آن نه تنها تهران بلکه بیش از ۱۰۰ شهر در هفته آینده و از روز شنبه مشمول محدودیت خيلي شدید خواهند شد.

او اظهار‌کرد: این محدودیت های شدید در ۵ محور و در حوزه کارکنان، آموزش و دانشگاه، فرهنگی و هنری، مشاغل و تردد درون و برون شهری اعمال خواهد شد. این طرح خيلي کاملتر از تعطیلی است که مدنظر برخی ها بود. رئیس جمهور موافق بودند و تأکید کردند که این طرح اجرایی شود. هیچ بحث دیگری هم مطرح نشد.

رئیسی اظهار‌کرد: به دنبال جلسه امروز هم اکنون در وزارت کشور جلسه ای برای اجرایی کردن طرح جامع و اطلاع رسانی کردن به مردم برگزار شده است. قرار است تمامی مشاغل از جزئیات این طرح آگاه شوند. فرماندهان نیروی انتظامی، مسئولان اصناف و حوزه اطلاع رسانی هم در این جلسه حضور دارند تا بتوانیم طرح را کامل اجرایی کنیم. همه مشاغل هم باید در جریان باشند تا برای اجرای طرح بتوانند دقیق عمل کنند.

***

واعظی: رییس جمهور مخالف تعطیلی تهران نیست

محمود واعظی رئیس دفتر رییس جمهور با بیان این که مسئله قرنطینه و تعطیلی تهران از سوی برخی تبدیل به یک پروژه سیاسی شده است، اظهار‌کرد: آنچه در جلسه امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا از سوی وزارت بهداشت مطرح گردید، نه صرفا مسئله تعطیلی تهران، بلکه طرح جامع و بلندمدت اعمال محدودیت ها در سراسر کشور بود که کلیات آن با نظر مساعد رییس جمهور هفته قبل در جلسه روسای کمیته های تخصصی ستاد و امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا و با همراهی سایر اعضای جلسه به تصویب رسید و مقرر شد با تکمیل برخی جزئیات، از روز شنبه اجرایی شود.

واعظی با تکذیب مخالفت رییس جمهور با تعطیلی تهران، ادعای استعفای وزیر بهداشت را شایعه ای بی اساس خواند و اذعان داشت:بخش اعظمی از وقت جلسه امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا به بررسی طرح پیشنهادی وزارت بهداشت در زمینه برقراری محدودیت های کرونایی در سراسر کشور گذشت که کلیات این طرح تصویب شد. این طرح فراتر از تعطیلی تهران یا هر شهر دیگری است و پس از اجرایی شدن، به قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت این اختیار را می دهد که باتوجه به میزان درگیری شهرهای مختلف با بیماری، سطوح مختلف محدودیت را برای آن ها در نظر گرفته و اجرایی کنند.

محدودیت های کرونایی در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

او با انتقاد از افرادی که مسئله سلامت مردم را دستمایه رقابت ها و بگومگوهای سیاسی نابجا می کنند، تأکید کرد: از ابتدای شیوع کرونا (corona) در کشور، اولین کسی که به صورت علی الدوام مسئله سلامت مردم را مورد توجه قرار داده و همواره به این موضوع اهتمام جدی داشته شخص رییس جمهور بوده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: با این حال اما برخی تریبون داران و چهره های سیاسی از همان ابتدای شیوع کرونا دائم سعی می کنند در قالب یک پروژه سیاسی، در مسئله مدیریت کرونا رئیس جمهور را در مقابل مردم قرار دهند، این در حالی است که مرجع تصمیم گیری این مسئله ستاد ملی مبارزه با کروناست که در آنجا نیز تصمیمات با تصویب و اجماع اعضای جلسه که از دستگاه های و ارگان های مختلف حضور دارند، اتخاذ می گردد.

واعظی در ادامه محوریت مدیران ارشد و متخصصان وزارت بهداشت را در ترکیب ستاد ملی مبارزه با کرونا یادآور شد و تأکید کرد مبنای همه تصمیمات فنی ستاد، همواره نظرات متخصصان بوده و در هیچ مسئله ای، آنطور که بعضی آقایان و رسانه ها ادعا می کنند، رئیس جمهور راسا تصمیم نگرفته است.

رییس دفتر رئیس جمهور همچنین رسانه ها، مردم و گروه های سیاسی را به توجه به فیلم های جلسات ستاد ملی مبارزه با کرونا که بخش اعظمی از آن در هفته ها و ماههای گذشته منتشر شده، فراخواند و تاکید کرد: تا به حال اهتمام جدی در برگزاری جلسات ستاد ملی بر این بوده که با شفافیت صورت مذاکرات و مصوبات چه از طریق صداوسیما و چه از طریق فضای مجازی به سمع و نظر ملت شریف ایران برسد، با اندکی توجه در این فیلم ها، کاملا روشن خواهد بود که سازوکار اتخاذ تصمیمات در ستاد چگونه و ادعای تصمیم گیری فردی رئیس جمهور در این جلسات چقدر بی مبناست.

واعظی در پایان ضمن تکذیب مجدد ادعای مخالفت رئیس جمهور با موضوع تعطیلی تهران و همچنین شایعه استعفای وزیر بهداشت، گفت:از سیاسیون و رسانه ها انتظار می رود که در بحبوحه نبرد سرنوشت ساز کشور با بیماری کرونا که از قضا با تحریم های بسیار دشوار و ظالمانه خارجی نیز همراه است، با توجه به منافع ملی، از حاشیه سازی و دامن زدن به برخی مباحث بی اساس بپرهیزند و اگر کمک نمی کنند، حداقل اجازه دهند دستگاه های مسئول با تمرکز کافی کار خودشان را انجام دهند.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش