دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۲:۰۲ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۶۸۲
حوزه بهداشت و رفاه

دکتر زالی: برخی محدودیت ها در تهران ادامه می یابد

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری: تهران را نباید از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر می‌دادند؛ خطرناک است

وضعیت کرونا در تهران
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت:آمار مبتلایان و ورودی بیمارستان ها پائین آمده است، ولی این شرایط شکننده است و پایدار نیست باید محدودیت ها حداقل تا ۲ هفته دیگر ادامه یابد تا تاثیرگذار باشد.

به گزارش همشهری آنلاین، بعد از گذشت ۱۰ روز از اعمال محدودیت ها در جلسه کمیته های تخصصی ستاد مقابله با کرونا که دیروز سه شنبه ۱۱ آذر ماه برگزار شد، آخرین وضعیت روند بیماری در کشور مورد بررسی قرار گرفت. براساس گزارش ارائه شده، از مجموع ۱۶۰ شهری که از یکم آذر جزء شهرهای قرمز قرار داشتند، حدود ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز باقی مانده اند، ۲۷۸ شهر نیز در وضعیت نارنجی و ۱۰۶ شهر هم در وضعیت زرد قرار خواهند داشت.

این درحالی است که اوج گیری دوباره کوویدـ۱۹ در پاییز، ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد محدودیت های جدیدی از شنبه اول آذر ماه در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت ۲ هفته اجرا می شود. بر این اساس تصمیم گرفته شد مشاغل غیرضروری در شهرهای قرمز و نارنجی تعطیل شوند، ادارات دولتی در حد تعطیل و با حداقل کارکنان فعالیت کنند، تردد بین شهری با خودروهای پلاک غیربومی ممنوع و هر گونه تردد با خودرو از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در شهرهای قرمز ممنوع شود. بر این اساس، در شهرهای دارای وضعیت قرمز به مدت یک هفته دیگر همان محدودیت های سطح هشدار ۳ مجددا ادامه خواهد یافت و از روز شنبه هفته آینده محدودیت ها در شهرهایی که از ابتدای آذرماه از وضعیت قرمز به وضعیت نارنجی رسیده اند، مطابق وضعیت نارنجی تعریف شده در طرح جامع مقابله با کرونا (corona) اعمال خواهد شد.

نکته قابل تامل این است که طبق تصمیم جلسه کمیته های تخصصی ستاد ملی کرونا، تهران نیز از روز شنبه در وضعیت نارنجی قرار خواهد گرفت، اما آیا واقعا تهران بعد از پایان این محدودیت ها از وضعیت قرمز خارج شده است؟

تهران به وضعیت نارنجی رسیده است؟

دکتر پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفتگو با همشهری آنلاین در مورد تاثیر محدودیت های اعمال شده در کاهش آمار مبتلایان و قربانیان کرونا اظهار‌کرد: در یکی دو هفته اخیر تعداد مراجعه به اورژانس و تا حدودی تعداد بستری کاهش پیدا کرده است ولی این شرایط شکننده است و پایدار نیست باید محدودیت ها حداقل تا ۲ هفته دیگر ادامه داشته باشد تا تاثیرگذار باشد. متاسفانه شنیدم قرار است تهران از شنبه در وضعیت نارنجی قرار بگیرد و محدودیت ها را کاهش دهند که این بسیار خطرناک است و باعث اوج گیری دوباره بیماری شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا واقعا وضعیت تهران نارنجی شده است یا خیر، توضیح داد:نه وضعیت تهران هنوز نارنجی نشده است. به هر حال تعطیلی ها و منع تردد رفت وآمد از ساعت ۹ شب و کمتر شدن دورهمی های خانوادگی در کاهش آمار موثر بوده است، اما اگر به این سرعت محدودیت ها کنار گذاشته شود یا کمتر شود دوباره به اوضاع قبل برمی گردیم. حداقل باید ۲ هفته دیگر تعطیلی ها ادامه پیدا کند تا به شرایط پایداری برسیم.

باید محدودیت ها برقرار باشد تا به ثبات برسیم

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری اظهار‌کرد: این نکته را در نظر بگیرید که من در مورد کاهش آمار تهران صحبت می کنم، ولی در عین حال خیلی شهرهای دیگر هستند که متأسفانه به وضعیت قرمز رسیده اند مثلا گفتند آستارا قرمز شده است. همه جای مملکت به هم ربط دارد نمی توان شهرها را جدا از هم در نظر گرفت هیچ استان یا شهری جزیره مجزا نیست و همه شهرها به هم ربط دارند. ممکن است آمار در شهری پایین بیاید در شهر دیگر بالا برود به همین دلیل به سیاستی مدون نیاز است و با تعطیلی ۲ یا ۳ هفته ای به نتیجه مطلوب نمی رسیم و اوضاع درست نمی شود.

به اعتقاد دکتر طبرسی« تا مدتی باید محدودیت ها برقرار باشد تا به ثبات برسیم، ولی متأسفانه دولت چنین سیاستی ندارد. وقتی تهران نارنجی اعلام می شود ورود از شهرستان های دیگر هم آزاد می شود و این رفت وآمدها سبب می شود دوباره بیماری در شهر گسترش پیدا کند.»

او با اشاره به وجود مشکلات اقتصادی که از مهم ترین دلایل برای لغو محدودیت ها و تعطیلی مشاغل است، اظهار‌کرد: متوجه ام که تعطیلی مغازه ها برای کسبه مشکلاتی ایجاد می کند، ولی باید به این نکته توجه کنیم که اگر بعد از ۲ هفته محدودیت ها برداشته شود درواقع هرآنچه در این مدت تلاش کردیم بی فایده خواهد بود و دوباره به روزهای قبل از تعطیلی برمی گردیم و آسیبی هم که کسبه و صاحبان مشاغل متحمل شدند بی نتیجه می شود. باید با حمایت دولت این تعطیلی ها ادامه پیدا کند.

اوضاع کادر درمان چندان تغییر نکرده است

تا چند هفته پیش به دلیل شیوع گستره ویروس کرونا و افزایش چشم‌گیر تعداد مبتلایان و به دنبال آن مراجعه بیماران به بیمارستان ها، کادر درمان در شرایط بسیار سخت و دشواری به سر می بردند با اعمال محدودیت ها انتظار می رفت کادر درمان از زیر این فشار طاقت فرسا خارج شوند و نفسی تازه کنند. چیزی که یکی از اهداف تعطیلات و محدودیت ها اعلام می شد. رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در این باره به همشهری آنلاین گفت:اوضاع کادر درمان چندان تغییری نکرده است و هنوز هم فشار کاری زیادی را تحمل می کنند‎. درست است آمار بستری در بیمارستان پایین آمده اما هنوز تخت های بیمارستان خالی نشده اند فقط الان مثل قبل نیست که بیماران پشت در صف می کشیدند. الان تعدادی مرخص می شوند و تعداد دیگری به جای آنها بستری میشوند یعنی تعداد مراجعان به بیمارستان به تعادل رسیده است.

طبرسی اظهار‌کرد: نکته مهم این است که این شرایط شکننده است و اگر سختگیری ها کم شود و تجمعات زیاد شود، دوباره به همان حالت قبل و ازدحام بیماران در بیمارستان برمی گردیم.

نیاز به واکسن خارجی

دکتر طبرسی درباره وضعیت واکسن (vaccine) کرونا توضیح داد: در مورد واکسن ساخت داخل ابتدا باید منتظر نتیجه مطالعات انسانی باشیم بطور کلی تولید داخل ممکن است در سال های آینده به ما کمک کند، ‏ اما در کوتاه مدت حتما باید واکسن را از خارج کشور تامین کنیم.

این تصمیم اشتباه است

طبرسی در مورد برگزاری حضوری امتحانات مدارس که البته وزارت آموزش و پرورش با انتشار اطلاعیه ای خبر آن را تکذیب کرد، اظهار‌کرد: بازگشایی مدارس، برگزاری کنکور و برپایی مراسم عزاداری در تابستان نتایج فاجعه باری را در مهر، آبان و آذر به همراه داشت. تکرار تصمیماتی از این دست نتایج مشخصی بهمراه دارد بنابراین اگر چنین تصمیمی گرفته شود، بسیار اشتباه است.

او اظهار‌کرد: هر تجمعی باعث افزایش انتقال بیماری می شود و باید از برگزاری هر تجمعی بپرهیزیم. اگر یک ماه یا یک ماه ونیم دیگر بیماری کنترل شد و آمار مبتلایان پائین آمد و شمار قربانیان تک رقمی شد من موافقم کلاس ها حضوری برگزار شود، البته آن هم تحت شرایط خاص و با رعایت پروتکل های بهداشتی. ببینید هنوز ویروس در چرخش است و تا زمانی که ویروس در حالت چرخش است برگزاری هر تجمعی خطرناک است. همچنان از مردم می خواهیم پروتکل های بهداشتی را سفت و سخت رعایت کنند و دولت هم کمک کند که محدودیت ها ادامه پیدا کند و به جایی برسد که این سه چهار ماه را بگذرانیم تا به واکسن دسترسی پیدا کنیم.

***

دکتر زالی: برخی محدودیت ها در تهران ادامه می یابد

علیرضا زالی، اظهار‌کرد: آثار اعمال محدودیت ها بر میزان مرگ و میر، بستری و مراجعه سرپایی در هفته های آتی منعکس خواهد شد.

او افزود: بالغ بر ۳۰ درصد ترافیک و تردد درون شهری و ۳۰ درصد استفاده از حمل و نقل عمومی در هفته اخیر کاهش پیدا کرده است. علی رغم اینکه برخی از دستگاه ها در خصوص تعطیلی کارمندان اقدامی نکردند، اما شاهد کاهش مراجعه به بخش های اداری بودیم.

وضعیت کرونا در تهران

به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، ۱۴۵ هزار بازدید تلفیقی با محوریت نیروی انتظامی در ۱۰ روز اخیر انجام شد که گزارشات حاکی از اجرای ۹۰ درصد دستورالعمل ها توسط اصناف شهر تهران دارد.

زالی همچنین از شهروندان و کسبه به علت این همراهی با توجه به محدودیت های اقتصادی تشکر کرد و گفت:استمرار این همراهی ها بطور قطع اثرات مطلوبی در پی دارد و میتواند نویدبخش روزهای خوبی باشد.

او اظهار کرد: محدودیت های اعمالی در شهرهایی با وضعیت نارنجی بیماری متفاوت از شهرهایی با وضعیت قرمز است. از هفته آینده در مشاغل اضطرار تصمیم بر حضور دو سوم کارکنان و در سایر بخش ها و ادارات دولتی، غیردولتی و خصوصی حضور ۵۰ درصد کارکنان خواهد بود. برخی از محدودیت های مشاغل گروه ۳ و ۴ استمرار خواهد داشت، مدارس، دانشگاه ها، حوزه علمیه، نمازهای جماعت و جمعه و فعالیت های آئینی کماکان در تهران تعطیل خواهد بود.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: محدودیت های تردد شبانه و ممنوعیت ورود خودروهای غیربومی کماکان از هفته آینده در شهرهای قرمز و نارنجی اعمال خواهد شد.

وی در پایان گفت: وضعیت نگران کننده اقتصادی فشار قابل توجهی بر اصناف وارد می کند، به همین دلیل باید با کنترل گلوگاه شیوع بیماری از جمله ناوگان حمل و نقل عمومی و ادارات، تصمیمات طوری اتخاذ شود که اصناف را دچار مشکل نکند.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش