به گزارش ایسنا، در جلسه ستادفرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران که صبح امروز ۲۶ آذرماه با حضور روسای دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و نمایندگان شهرداری، انتظامی و نظامی تهران برگزار شد، سازوکارهای کنترل اپیدمی کرونا در هفته های پیش رو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران از سیر نزولی آمار مبتلایان به کرونا خبر داد و گفت: بر اساس شاخص های آماری جمعیت و میزان شیوع کرونا، شرایط تهران باید به دلیل تراکم جمعیت، توزیع خدمات و سایر موارد متفاوت تر دیده شود.
وی با اشاره به این که دورهمی های پیش روی شب یلدا، نگرانی شیوع بیشتر کرونا را دامن می زند، مداخلات بیشتر و برقراری اعمال محدودیت های جدید را با هدف کنترل اپیدمی خواستار شد.
زالی، تقلیل ساعات کاری مشاغل و ادارات را با هدف کاهش زنجیره انتقال پیشگیری از برگزاری دورهمی های یلدایی را ضروری ذکر کرد.
فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران ضمن ارزیابی مطلوب طرح شهیدسلیمانی، به افزایش خدمات شهرداری و بهره مندی از ظرفیت های بهداشتی و درمانی این سازمان در راستای اجرای بهینه این طرح اشاره کرد.
زالی، اهمیت درمان موثر مبتلایان به کرونا را مورد توجه قرار داد و گفت: در شرایط سخت کرونایی خارج شدن داروهای موثر در درمان مبتلایان به کرونا از پوشش خدمات بیمه ای می تواند درمان را با چالش هایی روبرو کند.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران برنامه ریزی مدون و موثر را برای تولید واکسن کرونا را مورد تاکید قرار داد و گفت : قطعا واکسیناسیون خصوصا واکسیناسیون گروههای پرخطر و کادر درمان در دستور کار است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در این جلسه مواردی نظیر ایجاد سازوکار هماهنگ پرداخت، تسهیل و سازماندهی فرآیندهای مداخله ای برای کنترل کرونا، تلاش برای ارتقا سطح سواد سلامت جامعه، تمرکز در حوزه تامین دارو، حمایت از بخش های بهداشت درمان و اجرای طرح های موثر در کنترل کرونا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معاون پرستاری وزیر بهداشت:۴۵ هزار پرستار به کرونا مبتلا شدند
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از حدود ۲۰۰ هزار پرستار در کشور، ۱۴۴ هزار پرستار در بخش دولتی و ۶۰ هزار پرستار در بخش خصوصی فعالیت می کنند و از ابتدای شیوع کووید۱۹ حدود ۴۵ هزار پرستار به این بیماری مبتلا شدند.
به گزارش ایرنا، مریم حضرتی روز چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته پرستار به صورت آنلاین از وزارت بهداشت برگزار شد، در پاسخ به ایرنا افزود: از زمان شروع اپیدمی کرونا در کشور بیش از ۴۵ هزار پرستار به کرونا و بیماری کووید۱۹ مبتلا شدند،اکثر آنها درمان شدند در مورد تعداد پرستاران جانباخته و شهدای خدمت هنوز عدد دقیق نداریم. در این زمینه کمیته ای برای تایید شهدای خدمت با دستور وزیر بهداشت زیر نظر معاونت توسعه وزارت بهداشت تشکیل شده است و با تایید این کمیته تعداد شهدای خدمت اعلام می شود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: هم اکنون ۴۰ پرستار به علت ابتلا به کووید۱۹ در قرنطینه هستند و ۲۱ نفر در مرخصی استعلاجی هستند، خوشبختانه تعداد پرستارانی که در این شرایط سخت ترک خدمت کردند بسیار کم بودند و سه یا چهار نفر بیشتر نبودند.
وی گفت: با ابلاغی ای که به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شد، پرستارانی که باردار یا دچار بیماری زمینه ای هستند از بخش ای کرونا جدا شدند و در قسمت های دیگر بکارگیری شدند.
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره کمبود پرستار و استخدام نیرو گفت: بر اساس استانداردهای تعریف شده باید به ازای هر تخت ۲.۵ پرستار داشته باشیم اما اکنون حدود ۱.۱ است و تعداد پرستاران بیش از دو برابر شود تا به یک وضعیت استاندارد برسیم البته از سال گذشته تاکنون حدود ۱۰ هزار پرستار استخدام شدند اما این استخدام کمبود نیرو را جبران نکرد. با پیگیری های انجام شده مجوز استخدام ۳۰ هزار نفر دیگر در وزارت بهداشت گرفته شده که امیدواریم حداقل ۵۰ درصد این مجوز برای استخدام پرستاران اختصاص پیدا کند تا بخشی از کمبود جبران شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی جدیدی هم صورت گرفته است که حدود پنج هزار پرستار برای بخش های آی سی یو تربیت و جذب شوند که به دو صورت پرستاران آی سی یو عمومی و پیشرفته بکارگیری می شوند.
حضرتی ادامه داد: مهمترین مشکل جامعه پرستاری مساله کمبود نیرو و استخدام پرستار است. همین مساله موجب شده بسیاری از قوانین مصوب پرستاری مانند قانون ارتقای بهره وری به درستی و کامل اجرا نشود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: معاونت پرستاری وزارت بهداشت به وظیفه خود برای اجرای این قانون عمل کرده است، تعرفه های خدمت پرستاری و بسته های خدمتی آن تعریف شده و برای تصویب به شورای عالی بیمه، سازمان برنامه و بودجه، معاونت درمان و معاونت توسعه وزارت بهداشت ارسال شده است و امیداریم این قانون نیز به مرحله اجرا برسد.
ادامه دارد...
- 16
- 5