جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۱۰ - ۰۸ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۴۳۳
حوزه بهداشت و رفاه

جزئیات تامین واکسن از روش سبد کووکس و شرط ایران برای خرید/ افراد حساس به مواد پروتئینی، داوطلب تست واکسن کرونا نشوند

تامین واکسن از روش سبد کووکس,خرید واکسن کرونا
رییس انستیتو پاستور ایران با اشاره به جزئیات تامین واکسن از روش سبد کووکس، تولید مشترک و تولید داخلی، خاطرنشان کرد:فعلا کارآزمایی بالینی فاز یک واکسنِ تولید مشترک با یکی از کشورها، تمام شده است و با نظارت انستیتو پاستور کارآزمایی بالینی فاز دوم در حال انجام است و در صورت اطمینان به ایمنی و کارایی واکسن، فاز سوم مطالعه بالینی که کم خطرترین فاز است، در ایران انجام خواهد شد.

دکتر علیرضا بیگلری در گفتگو با ایسنا، در رابطه جزییات تولید و تامین واکسن کرونا در ایران خاطرنشان کرد:در بار نخست باید توجه داشته باشیم که تصمیم گیری در مورد واکسن یک تصمیم اساسی و علمی است، نه یک تصمیم گیری احساسی. براین اساس در مبحث واکسن باید با علم و با دقت پیش رفت.

پرداخت پول سبد کووکس بر اساس اعلام بانک مرکزی

او در مورد شرایط خرید واکسن کرونا از سبد کووکسِ سازمان جهانی بهداشت، گفت:قرار بود ایران از سبد کووکس بخشی از واکسن کرونای مورد نیازش را تامین کند که مقدمات این اتفاق انجام شد و رییس بانک مرکزی اعلام کرد که پول مربوط به تامین واکسن از کووکس، پرداخت شده است. به عنوان کسی که فنی به این موضوع نگاه می کنم، پیش خرید واکسن کرونا از سبد کووکس اقدام بسیار درستی بود؛ چراکه واکسن ها در سبد کووکس تنوع دارند و اگر یک واکسن مناسب نبود، می توان از نوع دیگر استفاده کرد.

۱۸ کارخانه تولید واکسن کرونا در کووکس و شرط ایران

بیگلری افزود:سازمان بهداشت جهانی در قالب مجموعه کووکس ۱۸ کارخانه تولید واکسن کرونا را انتخاب کرده است و اغلب کشورهای دنیا هم سبد کووکس را خریده اند. ایران هم همین اقدام را البته با شرط امکان انتخاب انجام داده است، تا بتوان مناسب ترین و بهترین واکسن را برای کشور انتخاب کرد.

تامین واکسن از روش سبد کووکس,خرید واکسن کرونا

جزئیات تولید مشترک واکسن کرونا بین ایران و یک کشور دیگر

بیگلری درباره وضعیت تولید مشترک واکسن کرونا بین ایران و یک کشور دیگر نیز گفت:این اقدام را هم پیش می بریم. طراحی واکسن کرونا در حوزه تولید مشترک از سوی هر دو کشور انجام شده است. طراحی ها و مطالعات کیفی تولید این واکسن به صورت مشترک بین دو کشور انجام میشود. باید توجه کرد که چهارچوب این شیوه تولید واکسن در انستیتو پاستور ایران وجود دارد. انستیتو پاستور ایران، یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین تولیدکنندگان واکسن در خاورمیانه محسوب می شود و کمتر ایرانی را میتوان یافت که واکسنی از محصولات تولیدی این انستیتو دریافت نکرده باشد. بنابراین زیر ساخت مطالعات کیفی مطابق با آخرین دستورالعمل های مربوطه در این موسسه نهادینه شده است.

آغاز فاز دوم واکسن کرونای تولید مشترک در کشور همکار با نظارت انستیتو پاستور

وی با بیان اینکه قرار شد کارآزمایی بالینی فاز یک واکسن تولید مشترک در کشور همکار انجام شود، گفت:در حال حاضر کارآزمایی بالینی فاز یک واکسن تولید مشترک تمام شده است و با نظارت انستیتو پاستور کارآزمایی بالینی فاز دوم در حال انجام است. فاز یک مطالعه بالینی بیشتر به بحث ایمنی توجه دارد و فاز دوم علاوه بر ارزیابی ایمن بودن واکسن، بحث کارایی واکسن را نیز مورد نظر دارد. بر این اساس فاز دوم در آن کشور در حال انجام است. به محض اینکه نتایج فاز دوم را دیدیم و از ایمنی و کارایی واکسن مطمئن شدیم و در حد قابل قبول بود، فاز سوم مطالعه بالینی که کم خطرترین فاز است، در ایران انجام خواهد شد.

رئیس انستیتو پاستور ایران همچنین درباره تولید داخل واکسن کرونا گفت:در حوزه تولید داخلی چندین مجموعه تلاش می کنند. البته مشخص نیست که چه حجمی را بتوان در چه زمانی تولید کرد. باید توجه کرد که تولید داخلی واکسن کرونا، یک فرصت بی نظیر است که دانش فناوری تولید واکسن در کشور ارتقا یابد.

افراد حساس به مواد پروتئینی، داوطلب تست واکسن کرونا نشوند

فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران گفت:داوطلبان تست واکسن کرونا نباید پیشینه آلرژیکی یا بیماری های زمینه ای داشته باشند.

تامین واکسن از روش سبد کووکس,خرید واکسن کرونا

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان دسته علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره واکسن کرونا اظهار کرد :از زمان شیوع ویروس کرونا، تمام شرکت های دارویی در جهان، در زمینه تولید واکسن این ویروس اعلام آمادگی کرده اند.

او افزود:تاکنون ۱۲ شرکت در عرصه جهانی توانسته اند معیار ها و مراحل لازم برای ایجاد واکسن ایمن و کارا طی کنند. انواع واکسنی هم که توسط رسانه های جمعی منتشر می شوند ، برای این ۱۲ شرکت است، که بعضی از آن ها در حال تائیدیه گرفتن از سازمان بهداشت جهانی هستند.

زالی بیان کرد :یکی از واکسن هایی که در عرصه جهانی توانسته ممتاز باشد، به تازه گی وارد فاز سوم شده و با این شرکت ها تطابق زمانی دارند. برخی از کشور هایی که واکسن تولیدی آن ها فاز سوم، ایمنی و اثرگذاری خود را با نمونه های کافی به پایان رسانده اند، وارد عرصه جهانی می شوند. به نظر می رسد با این عملکرد ها ما بالغ بر ۱۲ نوع واکسن را در عرصه جهانی و شرکت های مختلف داشته باشیم.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت:پیش از اینکه واکسن ها مورد آزمایش انسانی قرار بگیرند؛ ۲ مؤلفه اثرگذاری و ایمنی مورد توجه قرار می گیرد. از آن جایی که ساختار موش و میمون شباهتی با ساختار بدنی انسان دارد، ابتدا باید واکسن های تولیدی را روی آن ها آزمایش کرد و بعد برای افراد تزریق شوند. افرادی که برای این مدل آزمایش ها انتخاب میشوند حتما باید زیر ۶۰ سال سن داشته و عاری از هرگونه بیماری باشند.

او افزود :فرد مورد نظر نباید سابقه آلرژیکی یا بیماری های زمینه ای داشته باشد. اگر فرد انواع بیماری های مختلف را داشته باشد، اصلا صلاحیت دادن آزمایش را ندارد. افرادی که به مواد پروتئینی آلرژی خاصی دارند، نمی توانند جزو گروه داوطلبان باشند. تمام افرادی که می خواهند مورد آزمایش قرار بگیرند باید فرم شرکت های تولید کننده واکسن را پر کرده و تمام مراحل حقوقی این را طی کنند.

زالی تصریح کرد :پیش بینی می کنیم، حضور ویروس در عرصه جهانی با گذشت زمان از بین برود، اما تقدیر آن نمی تواند مثل بیماری سارس و مرس باشد و خود به خود ازبین برود، زیرا این بیماری با ثبات تر از پیشینیان خود بوده و به صورت طبیعی از بین نمی رود. طبق بررسی ها اگر ویروس از حالت همه گیری به وضعیت با ثبات تری برسد، ممکن است ، حالت فصلی بگیرد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران یادآوری کرد:فعلا به علت اعمال محدودیت های ۲ هفته ای ما شاهد کاهش آمار مرگ و میر بودیم، اما با یک حرکت تند قطعا می توانیم به حالت قبل برگردیم. از هنگامی که ویروس کرونا ماهیت همه گیری به خود گرفته، نشان داده است که شباهتی با آنفلوانزا (Influenza) ندارد، زیرا با گرما و سرما هم این ویروس تغییر وضعیت می دهد. به همین دلیل نمی توان با آن مانند بیماری آنفلوانزا رفتار کرد.

او تأکید کرد:محدودیت ها کماکان در هفته های آینده ادامه خواهد داشت، زیرا کماکان وضعیت تهران نارنجی بوده و باید با احتیاط بیشتری گام برداریم.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش