پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۳۰ - ۲۷ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۱۵۹۵
حوزه بهداشت و رفاه

افزایش ۲.۵ برابری مبتلایان کووید ۱۹در مازندران/ لغو محدودیت های کرونایی سفرهای جاده ای ریلی و هوایی تکذیب شد

محدودیتهایی کرونایی,کرونا در مازندران
رییس علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر با افزایش ۲.۵ برابری مبتلایان به کرونا در استان مواجه هستیم تصریح کرد:مسافرت ها تاثیر مستقیم بر شیوع کرونا دارد.

سید عباس موسوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شرایط بیمارستان‌ها و ورودی بیماران سرپایی و بستری و تغییر این آمار نسبت به ماه‌های پیش در مازندران اظهار کرد: با توجه به ظرفیتی که  در زمان  پیک های اول و دوم ایجاد شد اکنون بیمارستان ها از آمادگی کامل برخوردار هستند و با توجه به  تعداد بیماران در بخش عادی و مراقبت های ویژه مشکلی در بحث‌خدمت رسانی وجود ندارد.

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود گذشت  ۵۰ روز از زمان اعمال محدودیت ها و ممنوعیت ها در استان که همزمان در سراسر کشور اعمال شده، فاصله کنترل بیماری کرونا در مازندران نسبت به سایر استان ها طولانی تر شده است، خاطرنشان کرد: از ۲ ماه و نیم پیش روند افرایشی ملایمی کماکان وجود داشت که مجموع بیماران حدودا ۲.۵ برابر شد،هرچند در حال حاضر مشکلی در خدمت رسانی نداریم اما باید تلاش کنیم تا روند افزایشی، کاهش یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره‌ آخرین آمار مبتلایان گفت:  تعداد افرادی که تاکنون در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تشخیص قطعی کووید ۱۹ بستری شدند، ۱۶ هزار و ۹۹۰ نفر بوده و هم اکنون هم ۳۵۸ نفر با تشخیص قطعی کرونا در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران تحت بستری قرار دارند.

محدودیتهایی کرونایی,کرونا در مازندران

 موسوی درخصوص اعمال محدودیت ها و رنگ بندی در روستاها  گفت: برنامه های ویژه ای مانند رنگ بندی روستاها همانند شهرها اجرایی شده تا بتوانیم با همکاری و کمکی که دهیاران، بسیج و مجموعه همکاران در حوزه بهداشت، عوامل انتظامی و همچنین قضایی استان دارند، کاهش ترددها و ارتباط بین روستای قرمز و روستاهایی که درگیری های بیشتری دارند را با سایر مناطق انجام دهیم که در روند کنترل شیوع کمک کننده باشد.

وی درباره ورود و خروج و نقش محدودیت‌های تردد در استان، اظهار کرد: با توجه به اینکه  ممکن است برخی از مناطق کشور ممنوعیتی برای خروج نداشته باشند، ما تشدید در کنترل ورود به استان را در ستاد استانی مصوب کردیم تا تاثیرگذار باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پاسخ به اینکه از زمان اعمال محدودیت ها و ممنوعیت های تردد، در این مدت چقدر میزان ترددها به استان کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد:  پلیس راه و راهداران بیشتر می توانند کمک کننده باشند و با توجه به محدودیت هایی که اعمال شد میزان ترددها  به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.

موسوی درباره تاثیر آمدو شد مسافرین و توریست ها در استان‌های شمالی و نقش آن در روند شیوع بیماری گفت:  هر نوع ارتباطی می‌تواند در شیوع بیماری تاثیرگذار باشد و در این راستا ما دو نوع مسافر در استان مازندران داریم، ابتدا مسافرینی که بومی هستند که  اهل اینجا بوده و اکنون جاهای دیگر زندگی می کنند و  زمانیکه  به استان وارد می‌شوند رفت و آمدهای خانوادگی و فامیلی شکل می‌گیرد که این موضوع می تواند خطرناک باشد، زیرا در این موارد  معمولاً افراد متعددی از فامیل به دیدار هم می روند و این موضوع در روند افزایشی آمار مبتلایان تاثیرگذار  است.

وی ادامه داد: بخش دیگر مسافرینی بوده که غیربومی هستند و ویلاهای خاص خودشان را دارند یا در مراکز اقامتی مستقر می‌شوند که  شکل دیگری از زیست را داشته و معمولاً مسافرت این دسته به‌صورت چند خانوادگی بوده و در محیطی که معمولاً محیط کوچکی است قرار می‌گیرند و در حال حاضر هم که  در فصل زمستان قرار داریم،  فضای بسته  می‌تواند به شدت  خطرناک باشد، ضمن اینکه  این مسافران در ارتباطی با دیگران  برای خرید دارند نیز درشیوع تاثیر گذار بوده  و می توانند مشکل زا باشند.

عباس موسوی در پاسخ به اینکه چه تدابیری برای خارج شدن از وضعیت قرمز در استان اندیشیده شده و  آیا درخواستی از وزارت بهداشت برای کمک و یا بررسی انجام شده است یا خیر، گفت:  ما خواسته های خود را  به ستاد ملی کرونا فرستادیم و یکی از درخواست ها بحث ورود و خروج ها بوده که به گونه ای برنامه ریزی شود تا در زمان اعمال محدودیت ها خروجی از استان زیاد نباشد؛ بخش‌هایی هم  مربوط به حوزه‌های  لجستیک است که تقاضاهایی نیز انجام شده و امیدواریم  با تداوم حمایت ها  بتوانیم هرچه زودتر روند بیماری کووید ۱۹ را در مازندران در عرض یک‌ تا دو هفته پیش رو  به سمت ثبات و کاهش ببریم.

 وی با اشاره به نقش اعمال محدودیت ها  و علت طولانی تر شدن آن اظهار کرد:  یکی از مهم ترین دلایل بحث تغییر وضعیت بیماری از نظر شیوع و اپیدمیولوژی بین استان‌های کشور و  مازندران است؛کشور سه پیک را پشت سر گذاشته و زمانی که در اوج بیماری بود مازندران بیماران چندانی نداشت و فاصله زیادی با کل کشور داشت اما زمانی که تمامی مناطق قرمز کشور آرام آرام به سمت کاهش سطح بیماری رفت،استان ما وارد دوره موج سوم شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد:الگو محدودیت‌ها  برای استان‌های مختلف  به لحاظ اثرگذاری متفاوت است و  باید دقت کنیم زیرا ویروس در جاهای مختلف بر اساس شرایط اقلیمی متفاوت ممکن تغییر رفتار داشته باشد؛ بنابراین عوامل مختلفی در این زمینه نقش داشتند و تلاش کردیم که بتوانیم عواملی که می‌تواند تاثیر بگذارند را  شناسایی کنیم که اقدامات مهم بر همین اساس  در چند هفته اخیر انجام گرفته است.

موسوی اظهار کرد: تعریف ملی خاصی برای  اینکه پیک در چه زمانی افزایش پیدا کند که اسمش را پیک بگذاریم، نشده است اما روندهای افزایشی پیک اگر به سرعت اتفاق افتاده و زمانی  که مداخلات خاصی را بطلبد پیک معنی بیشتری پیدا می کند و اگر بتوانیم  در همین روند فعلی شیوع را  کاهش دهیم این پیک آزار دهنده نیست.

 وی در پاسخ به اینکه چه عواملی موجب شده است تا علیرغم تلاش هایی که صورت گرفت وضعیت چند شهر استان همچنان در حالت قرمز بماند و یا به تعداد این مناطق اضافه شود، گفت:  این گونه نیست که همه شهر ها به صورت مداوم قرمز باشند شهرهای قرمز ما عوض شدند،  به جز شهر آمل که با وجود تلاش های صورت گرفته تنها دو هفته نارنجی بود اما مجدد قرمز شد، سایر شهرها ی قرمز تغییر کردند و در حال حاضر نیز در شهر آمل عوامل تاثیرگذار بر علت قرمز بودن شناسایی شده و در فضایی که امکان مداخله وجود دارد، کنترل و نظارت را اعمال کردیم تا روندشیوع بیماری در این شهرستان نیز کاهشی باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پاسخ به اینکه آیا برودت هوا در زمستان وضعیت را بدتر می‌کند یا خیر نیز خاطرنشان کرد:  ویروس‌ها عموما اینگونه هستند و بر طبق مطالعات صورت گرفته  حتی طول و عرض های جغرافیایی  می‌تواند در شیوع ویروس تاثیر داشته باشد و هم رطوبت هوا، بحث  تابش خورشید، بارندگی‌ها و درجه حرارت بالا هرکدام می تواند به نوعی در رفتار ویروس موثر باشد.

وی افزود:زمانی که افراد در و پنجره ها را می‌بندند و در فضاهای بسته قرار می‌گیرند ویروسی که قابلیت انتقال از طریق هوا را دارد حتماً اوضاع را بدتر می کند ضمن اینکه به طور کل در فصول شیوع بیماری‌های ویروسی هستیم و ممکن است که همراه شدن بعضی از  بیماری های ویروسی دیگر هم مشکل را بیشتر کند.

لغو محدودیت های کرونایی سفرهای جاده ای ریلی و هوایی تکذیب شد

اگرچه بر اساس آمار اعلامی، تعداد تلفات مبتلایان به کرونا کاهش چشمگیری داشته است، اما محدودیت های پذیرش مسافر در هواپیما، قطار و اتوبوس همچنان پابرجاست.

محدودیتهایی کرونایی,کرونا در مازندران

به گزارش مهر، در پی کاهش تلفات مبتلایان به کرونا، انجمن‌های شرکت‌های هواپیمایی و ریلی و فعالان حمل و نقل عمومی جاده‌ای خواهان لغو محدودیت‌های پذیرش مسافران بوده‌اند.

در حال حاضر بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند تا سقف ۶۰ و ریلی و جاده‌ای تا ۵۰ درصد ظرفیت خود اقدام به فروش بلیت کنند.

این اتفاقاً فشار مالی زیادی به مالکان وسایل حمل و نقل عمومی جاده‌ای و فعالان صنایع حمل و نقل ریلی و هوایی وارد کرده است.

اخیراً انجمن شرکت‌های هواپیمایی در نامه‌ای به رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا، خواهان لغو مصوبه این ستاد و امکان پذیرش مسافر با تمام ظرفیت در پروازهای داخلی شده‌اند.

به گفته یونس دقیق کیا رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی در نشست خبری ۲۲ دی ماه، یاتا (انجمن جهانی شرکت‌های هواپیمایی)، کمترین میزان ابتلاء به کرونا در یک سال گذشته به سفرهای هوایی متعلق می‌داند و توصیه‌ای برای کاهش تعداد مسافران نداشته است.

وی می‌گوید: شرکت‌های هواپیمایی خارجی به راحتی در خاک ما و در فرودگاه امام خمینی (ره) با تمام ظرفیت اقدام به مسافرگیری می‌کنند ولی شرکت‌های هواپیمایی ایرانی اگر یک نفر بیشتر از ۶۰ درصد ظرفیت هر پرواز داخلی، مسافر سوار کنند، جریمه می‌شوند.

همچنین پیش از این نیز سعید رسولی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن در شهریور ماه امسال و در گفت وگو با خبرنگار مهر، از مذاکره و درخواست این شرکت با ستاد ملی مبارزه با کرونا برای لغو محدودیت سقف ۵۰ درصد مسافرگیری شرکت‌های ریلی خبر داده بود.

داریوش باقرجوان مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در آذر ماه امسال از کاهش ۴۳ درصدی تعداد مسافران حمل و نقل عمومی جاده‌ای در پی اعمال محدودیت‌های اعمال شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا خبر داده بود.

معاون وزیر راه: دو مرتبه درخواست محدودیت سفرهای ریلی داشتیم اما موافقت نشد

سعید رسولی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن در گفت وگو با خبرنگار مهر خاطرنشان کرد: لغو محدودیت سقف پذیرش مسافر در قطارها صحت ندارد و قرار نیست این محدودیت‌ها برداشته شود.

وی افزود: ستاد ملی مقابله با کرونا با درخواست شرکت‌های ریلی برای افزایش ظرفیت فروش بلیت قطار موافقت نکرده است.

لغو محدودیت ۵۰ درصدی سفرهای ریلی تکذیب شد

رسولی تصریح کرد: دو مرتبه درخواست لغو محدودیت پذیرش مسافران قطار را ارائه دادیم ولی پس از بررسی‌ها، موافقت نکردند ما تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم؛ بنابراین خبر لغو سقف ۵۰ درصدی پذیرش مسافران قطارها تا یکی دو هفته آینده، صحت ندارد.

ماجرای مشکل کمبود لکوموتیو چیست؟

معاون وزیر راه درباره اظهار نظر برخی شرکت‌های ریلی که می‌گویند مالکان دیزل‌ها از ارائه لکوموتیوهای خود به شرکت راه آهن به دلیل بدهی این شرکت‌ها به آنها و درنتیجه کاهش سفرهای ریلی، گفت: این موضوع صحت ندارد؛ راه آهن مالک همه دیزل‌های بخش مسافری است و در بخش باری از مالکان لکوموتیو، دیزل اجاره می‌کند.

وی تأکید کرد: ممکن است کمبود دیزل پیش بیاید؛ اما به خاطر بدهی به مالک لکوموتیو نیست؛ ما خودمان مالک لکوموتیوها هستیم. کمبود دیزل ممکن است به دلیل کمبود قطعات چرخ و محور یا برخی قطعات دیگر در پی تحریم‌ها باشد.

رسولی بیان کرد: پروتکل‌های وزارت بهداشت را به طور کامل رعایت می‌کنیم ضمن اینکه با هماهنگی خود شرکت‌های ریلی اگر در مسیری مسافر و تقاضای سفر کم باشد، قطارها را دو تا یکی می‌کنند.

مدیرعامل راه آهن یادآور شد: در حال حاضر دیزل گراند و زمین گیر داریم ولی این موضوع همیشه در تمام دنیا دیده می‌شود در ایران نیز زمین گیر شدن دیزل‌ها به دلیل تحریم‌ها و مشکل در واردات قطعات ضروری است به همین دلیل موضوع نهضت تولید داخل چرخ و محورهای بخش ریلی را راه اندازی کرده ایم تا از واردات این قطعات حیاتی بی نیاز شویم.

معاون سازمان هواپیمایی: مصوبه پذیرش ۶۰ درصد ظرفیت همچنان پابرجاست

ابوالقاسم جلالی معاون هوانوردی و امور بین المللی سازمان هواپیمایی کشوری در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره درخواست لغو محدودیت‌های پذیرش مسافران هوایی از سوی شرکت‌های هواپیمایی، اظهار داشت: ما تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم؛ در زمان بحران، ستادهای بحران تصمیم گیرنده هستند؛ در حال حاضر نیز حرف اول و آخر را ستاد ملی مقابله با کرونا می‌زند.

وی ادامه داد: ما هم به وزرای راه و بهداشت و هم ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست خود را ارائه داده‌ایم؛ اما فعلاً تصمیم بر این است که سقف پذیرش مسافر تا ۶۰ درصد ظرفیت رعایت شود.

مدیرکل مسافری راهداری: رانندگان اتوبوس‌ها پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند

داریوش باقرجوان مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره امکان لغو محدودیت‌های پذیرش مسافران اتوبوس در سفرهای جاده‌ای به خبرنگار مهر گفت: ما تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم. فعلاً محدودیت‌ها پابرجا هستند تا ستاد مذکور، تصمیم جدیدی اتخاذ کند.

وی ادامه داد: علی رغم کاهش تلفات ناشی از شیوع کرونا، هیچ جا توصیه نشده که فاصله گذاری اجتماعی برداشته شود.

رانندگان مایلند محدودیت پذیرش مسافر لغو شود

باقرجوان درباره درخواست شرکت‌های حمل و نقل مسافر از سازمان راهداری بابت لغو محدودیت پذیرش مسافر اظهار داشت: ما درخواست مکتوب از سوی شرکت‌های اتوبوسرانی جاده‌ای نداشته‌ایم اما مالکان اتوبوس‌ها و مدیران این شرکت‌ها مایلند تا بتوانند از تمام ظرفیت خود استفاده کنند؛ اما اگر بخواهند با تمام ظرفیت تردد کنند، قطعاً سلامت عمومی به مخاطره خواهد افتاد.

وی با تأکید بر کاهش بیش از ۴۰ درصدی مسافران بخش حمل و نقل عمومی، تصریح کرد: آمار و ارقام نشان می‌دهد مردم صرفاً برای سفرهای ناگزیر خود برنامه ریزی دارند و به همین دلیل با کاهش تعداد سفر و همچنین تعداد مسافر مواجهیم که از نظر کسب و کارهای مرتبط با بخش حمل و نقل، این کاهش مسافر بسیار نگران کننده است اما امیدواریم با پایان این بیماری، با افزایش تقاضای سفر با بخش حمل و نقل عمومی روبه رو شویم.

با رانندگان اتوبوس که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، برخورد جدی و قاطع می‌کنیم

این مقام مسئول در سازمان راهداری با تأکید بر اینکه محدودیت‌های ابلاغ شده به رانندگان، به دقت در حال اجراست و همکاری خوبی با سازمان راهداری و وزارت بهداشت دارند، گفت: اگر تعداد محدودی از رانندگان رعایت نکنند، در مرحله اول با نگاه ارشادی و در مرحله بعدی و در صورت تکرار، با برخورد قاطع و جدی سازمان راهداری مواجه خواهند شد.

پرونده وام کرونایی رانندگان اتوبوس بسته شد

باقرجوان درباره دریافت تسهیلات ۶ میلیون تومانی کرونایی به رانندگان یادآور شد: پرونده وام ۶ میلیون تومانی کرونایی به طور کامل بسته شده است.

ممکن است تعداد محدودی هم نگرفته باشند؛ تا کون ۹۶ درصد رانندگان حمل و نقل جاده‌ای، وام کرونایی ۶ میلیون تومانی را دریافت کرده اند آنهایی هم که نگرفته اند، یا خودشان تمایلی نداشته اند یا در مباحث بانکی نتوانسته مدارک خود را تکمیل کنند.

مدیرکل مسافری راهداری افزود: رانندگانی که وام کرونایی نگرفته اند، می‌توانند به ادارات کل راهداری استان‌ها یا ادارت کل تعاون کار و رفاه اجتماعی در مراکز استان، درخواست خود را ارائه دهند تا پس از جمع بندی، بررسی کنیم آن دسته از افرادی که دریافت نکرده اند، چه اقدامی می‌توان برای آنها انجام داد.

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش