آیین رونمایی از کارآزمایی بالینی واکسن موسسه سرم و واکسن سازی رازی صبح امروز با حضور دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، دکتر مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در سالن امام جواد وزارت بهداشت برگزار شد.
واکسن رازی کووپارس اولین واکسن تزریقی- استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید ۱۹ است.
خاوازی خبر داد:آزمایش واکسن رازی کوو پارس بر روی ۲۵ میمون
وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما خیال همه مردم راحت میکنیم که این کار با کارشناسی دقیق سازمان غذا و دارو با وسواس بسیار مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایلنا، کاظم خاوازی جهاد کشاورزی در آیین رونمایی کارآزمایی بالینی واکسن کرونای رازی گفت: رازی در سال ۱۳۰۳ تشکیل شد و در سال ۱۳۲۱ اولین واکسن را معرفی کرد و اکنون کودکان ما ۶ نوع واکسن اجباری رازی را تزریق میکنند و هر موقع بیماری عفونی شکل گرفته رازی دغدغههای خود را داشته تا کاری برای مردم انجام دهد.
وی ادامه داد: در اوایل این بیماری که در کشور ورود پیدا کرد و شاید یکی از مطمئنترین پلت فرمها را برای آن در نظر گرفتیم، بخشی از کمپانیهای دنیا هم نوع نوترکیب را در نظر گرفتند که البته ما هم در نظر گرفته بودیم و همین باعث دلگرمی ما شد.
خاوازی افزود: بسیاری از متخصصان در این پروژه همکاری کردند و عملا از خرداد تزریق به حیوانات که بیش از ۵۰۰ حیوان از موش، همستر، میمون مورد استفاده قرار گرفت.
وی افزود: تعداد زیادی از کارمندان رازی به دلیل آزمایشهایی که روی میمون آلوده انجام دادند بیمار شدند و ۲۵ تا از این میمونها برای واکسن مورد بررسی قرار گرفت و بنابراین ما خیال همه مردم راحت میکنیم که این کار با کارشناسی دقیق سازمان غذا و دارو با وسواس بسیار مورد بررسی قرار گرفت و اگر لطف خدا شامل حال ما شود آزمونهای بعدی هم پشت سر خواهیم گذاشت.
محرز: «آنتیژن» واکسن رازی از چین آورده شده است
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تجهیزات خط تولید واکسن در موسسه برکت خریداری شده و در حال نصب است و تا خرداد ۱۴۰۰ که واکسن کرونا برکت تایید شود، این خط تولید نیز به بهره برداری می رسد.
به گزارش ایرنا، مینو محرز درباره روند تولید واکسن کرونا در ایران افزود: واکسنی که در موسسه برکت بر آن نظارت دارم، یک واکسن با تکنولوژی ویروس ضعیف شده است که پس از گذراندن موفقیت آمیز فاز حیوانی روی میمون، به فاز اول مطالعه انسانی رسیده است. این مرحله بر روی ۵۶ نفر انجام می شود. دوز اول آن برای اکثر این افراد تزریق شده است. پس از تزریق دوز اول واکسن، دوز دوم نیز پس از دو هفته انجام می شود. عده ای از افرادی که در سری اول واکسن کرونای ایرانی گرفتند، دوز دوم هم دریافت کرده اند.
وی افزود: فاز اول کارآزمایی بالینی انسانی این واکسن برای بررسی ایمنی واکسن است. خوشبختانه تاکنون واکسن کرونای برکت عارضه جدی و قابل توجهی نداشته و اگر مساله ای بوده گذرا بوده است. البته در این مرحله در روز ۲۱ و ۲۸ پس از تزریق میزان آنتی بادی در بدن افرادی که تحت مطالعه هستند بررسی می شود اما بررسی میزان اثربخشی و ایمنی زایی واکسن در فاز دوم کارآزمایی بالینی انجام می شود که روی ۳۰۰ نفر است.
محرز ادامه داد: احتمالا فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا برکت تا قبل از عید انجام و فاز سوم مطالعه انسانی به بعد از عید و بهار ۱۴۰۰ موکول می شود و اگر همه روند تولید و مطالعات خوب پیش برود، خرداد ۱۴۰۰ واکسن کرونا ایرانی در اختیار مردم خواهد بود.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این پرسش که آیا تجهیزات خط تولید واکسن کرونا در ایران موجود است یا نه گفت: در موسسه برکت خط تولید واکسن کرونا در حال تجهیز است. از قبل هم تا حدی این تجهیزات را داشته ولی در حال تکمیل و تجهیز بیشتر است. تجهیزات جدید خط تولید واکسن در این موسسه در حال نصب است و در خرداد سال آینده که واکسن تایید می شود، این موسسه قادر خواهد بود ماهانه چندین میلیون واکسن تولید کند.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در مورد واکسن کرونا موسسه رازی نیز تا جایی که می دانم، آنتی ژن ویروس را از چین وارد کرده اند و روی حیوان این واکسن را تست کرده اند و اخیرا به فاز مطالعه انسانی رسیده اند اما واکسنی که در موسسه برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تولید می شود، ویروس آن از بیمار ایرانی گرفته شده و ضعیف شده است.
- 20
- 2