به گزارش روزنامه همدلی، «جهان از کنترل کرونا در ایران حیرت کرد» این جملهای بود که چند روز قبل وزیر بهداشت در جلسه تقدیر از بهورزان به زبان آورد. مسئلهای که بهسرعت مورد توجه رسانهها بهویژه فضای مجازی قرار گرفت تا که عدهای بپرسند سعید نمکی که تا چند روز قبل درحالیکه با برافروختگی عنوان میکرد من را وزیر بهداشت نه بلکه رئیس مردهشورخانه خطاب کنید حالا چه شده است که دوباره عملکرد خودش را مناسب میداند، طوریکه جهان حیرت زده شده است.
ادعای حیرت جهانیان از عملکرد وزارت بهداشت درباره کنترل کرونا در ایران درحالی مطرح میشود که شاخص تعداد موارد مرگومیر نشان میدهد ایران با بیش از ۶۰هزار مورد مرگ ثبت شده، براساس گزارشهای رسمی در رتبه ۱۱دنیا ایستاده است. این درحالیست که قبلتر ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت گفته بود تعداد موارد مرگ اعلام شده تنها براساس انجام تست پیسیآر بوده و احتمالاً آمارها حدود ۲ الی ۵/۲ برابر موارد اعلام شده است.
اما جدا از این مسئله محمدرضاهاشمیان، متخصص آیسییو بیمارستان مسیح دانشوری، پزشکی که مسئولیت درمان مهرداد میناوند و علی انصاریان را برعهده داشت، روز گذشته با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرام خود نسبت بهصحبتهای وزیر بهداشت واکنش نشان داد و مستند بهتحقیقات علمیِ انجام شده درباره بهترین و ضعیفترین کشورهای دنیا در مسیر مبارزه با کرونا اعلام کرد که ایران در جایگاه ۴۵ این رتبهبندی از میان ۵۳ کشور بررسی شده ایستاده است.
این مطلب که با عنوان رتبهبندی تابآوری کووید در بلومبرگ منتشر شده مبتنی بر شاخصهایی مانند، تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در یک ماه، درصد مرگومیر، تعداد فوت شدگان بهازای یک میلیون نفر، میزان درصد تست کرونا و همچنین درصد دستیابی به واکسن، اقدام به رتبهبندی کشورها کرده است. آنچه در این گزارش آمده نشان میدهد کشور نیوزیلند با کسب نمره ۷۷.۲ در رتبه نخست بهترین کشورها در تابآوری و مقابله با ویروس کرونا ایستاده است.
استرالیا، سنگاپور، فنلاند، نروژ، چین، تایوان، کرهجنوبی، ژاپن، تایلند بهترتیب در رتبههای بعدی تا جایگاه دهم قرار دارند. در این رتبهبندی ایالات متحده آمریکا در آخرین بهروزرسانی این تحقیق (۲۱فوریه ۲۰۲۱) با ۸پله صعود در جایگاه ۲۷ جدول و بریتانیا با دو رتبه صعود در جایگاه ۳۰ جدول در میان کشورهای بررسی شده ایستادهاند.
اما نتایج این گزارش نشان میدهد کشور ایران با یک پله نزول نسبت به جایگاه قبلی خود با کسب نمره ۴۲.۹در بررسی شاخصهای مدنظر به رتبه ۴۵ام جدولِ بهترین کشورها در مقابله با کرونا دست یافته است.
این گزارش مدعی است بعد از ایران کشورهایی مانند آفریقای جنوبی، مصر، اندونزی،نجیریه، برزیل، جمهوری چک، پرو و در نهایت مکزیک در رتبههای ۴۶ الی ۵۳ ایستادهاند. با این وجود بسیاری معتقدند توانمندی کشورها در مسیر مقابله با کرونا بسته به سرمایهگذاری گذشته آنها درباره بهداشت و البته وجود برخی شاخصهای اجتماعی مانند سرمایه اجتماعی دارد. دراین میان قطعاً همه مردم ایران قدردان زحمات کادر درمان و مدافعان سلامت هستند.
- 13
- 7
شعبان معصومی
۱۳۹۹/۱۲/۱۳ - ۱۲:۲۷
Permalink