دکتر علیرضا زالی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه، به طور طبیعی و به دلیل شرایط خاص موجود، امروز ما در تمام کشور با موج جدیدی از ویروس جهش یافته روبرو هستیم، افزود: متاسفانه سرعت سرایت پذیری و انتقال این ویروس جهش یافته و آثار ناشی از بیماری زایی و مرگ آفرینی آن نسبت به واریانت کلاسیک به مراتب افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: با توجه به رفتارهای جدید ویروس کرونا، شرایط حال کشور شرایطی کاملا متفاوت نسبت به ماه های گذشته است.
سفرهای نوروزی فرایند چرخش ویروس را تسهیل میکند
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در ادامه ضمن توصیه به مردم برای خودداری از سفرهای نوروزی به دلایل فنی - بهداشتی، بیان کرد: این رفت و آمدهای بین استانی و بینشهری می تواند فرایند چرخش ویروس جهش یافته را تسهیل کند و این بسیار مساله آفرین خواهد بود.
زالی همچنین اظهار کرد: متاسفانه مقصد بیشتر سفرهای نوروزی در حال حاضر مناطق و استان هایی هستند که به تازگی از جریان فزاینده و خسته کننده امواج ویروس کرونا رها شده اند.
زیرساخت های بهداشتی و درمانی بسیاری از استانها اشباع است
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی همچنین بیان کرد: تیم بهداشتی- درمانی در برخی استان ها از جمله استان گیلان، گلستان مازندران در طول یک سال گذشته با آسیب فراوانی مواجه شده اند.
زالی افزود: پس از مدت ها مقداری آمار مبتلایان به کرونا در این استان ها در حال فروکش است، اما شرایط این استان ها بسیار شکننده است.
وی با تاکید بر اینکه، زیرساخت های بهداشتی و درمانی اکثر استان های هدف برای سفرهای نوروزی تنها متناسب جمعیت همان منطقه است، تصریح کرد: به هرحال ظرفیت بالقوه و بالفعل این مناطق در روزهای قبل اشباع شده و انجام سفرهای نوروزی به برخی استان ها می تواند فاجعه بار باشد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در ادامه از مردم خواست برای حفظ جان خود و عزیزانشان از هرگونه آسیب جدی به واسطه ویروس کرونا از انجام سفرهای نوروزی خودداری کنند.
تیم بهداشتی درمانی برخی استانها نیازمند حمایت
زالی همچنین اذعان داشت: متاسفانه در برخی از مسافرت هایی که در تعطیلات آخر هفته شاهد بودیم، فشار غیرمتعارف و سنگینی به شبکه بهداشت و درمان استان های شمالی از جمله گیلان، مازندران و گلستان وارد شد.
وی تاکید کرد: در طول ماه های گذشته تیم بهداشت و درمانی استان های سفرخیز فشار بسیار زیادی را متحمل شده اند، لذا برای مراعات حال این زحمت کشان عرصه سلامت که در خستگی مفرط هستند، باید تدابیر حمایتی لازم اندیشیده شود.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در ادامه تاکید کرد: سفرهای نوروزی به دلیل اینکه فرایند سفرها طولانی تر و با جمعیت بیشتری همراه است، می تواند برای شبکه بهداشت و درمان کشور مشکل آفرین باشد.
وی با اشاره به اینکه، در طول سنوات گذشته در ایام نوروز بسیاری از استان های جنوبی کشور به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی مطلوب تر مقاصدی مناسب برای سفرهای نوروزی مردم بوده اند، تصریح کرد: این استان ها نیز به دلیل مجاورت با استان خوزستان که به شدت از درگیری با این ویروس شکننده تر شده است، می توانند شاهد ورود امواج سهمگین کرونا باشند.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا:مسافران با تستهای منفی کاذب کرونا را در کشور گسترش میدهند
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تستهای سریع، منفی کاذب زیادی دارند و متاسفانه مسافران از استانهای آلوده از جمله خوزستان با همین تستها در حالیکه ناقل ویروس کرونا هستند، قرنطینه را میشکنند و بیماری را گسترش میدهند.
حمید سوری روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: قرنطینه سطوح مختلفی دارد. هدف از قرنطینه الزاما چفت و بست زدن به استان نیست. ضمن اینکه همه استان خوزستان درگیر اپیدمی شدید و ویروس جهش یافته نیست و بیشتر شهرهای جنوبی و غربی آن درگیر هستند اما متاسفانه در مورد خیلی از مقرراتی که در کشور اجرا می شود در عمل یک عده متخلف پیدا می شوند که راههای فرار را پیدا می کنند، رسیدگی به این موضوع دیگر در اختیار وزارت بهداشت نیست بلکه در اختیار نهادهای انتظامی و نظارتی است که باید اقدام کنند و وزارت بهداشت هم نسبت به این موضوع گلایه دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا انجام تست های سریع از مسافران هواپیما، قطار و اتوبوس موجب شناسایی بیماران و جلوگیری از انتقال بیماری می شود یا نه گفت: عمده تست های کرونا که اکنون در کشور انجام می شود از نوع تست های سریع است که البته دقت کافی را ندارند و ممکن است تعداد زیادی منفی کاذب داشته باشند. متاسفانه همین تست ها برای مسافران هواپیماها، قطارها و سایر وسایل حمل و نقل عمومی انجام می شود و ممکن است افراد ناقل با در دست داشتن تست های منفی کاذب در حالی که ناقل و حامل ویروس هستند، به مسافرت بروند و بیماری را به افراد دیگر منتقل کنند.
وی گفت: به طور کلی تست های «پی سی آر» دقیق تر هستند اما گسترش آنها نیازمند امکانات آزمایشگاهی است و امکان گسترش و افزایش زیاد تعداد این آزمایش ها نیست، البته تست های سریع ژنتیکی نیز وجود دارد که تعداد آنها زیاد نیست.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این پرسش که چرا با افرادی که پروتکل ها را می شکنند برخورد نمی شود، گفت: در این نوع اپیدمی ها سعی بر این است که برخوردهای فردی به حداقل برسد مگر اینکه قوانین و مقرارت کلی تدوین شود و بر اساس آن جریمه هایی در نظر گرفته شود. اکنون سیاست کشور به دنبال شدت عمل در اجرای پروتکل ها نیست و با توصیه و آموزش و پیشنهادها پیش می رود اما به رغم فشارها و توصیه هایی که شده موارد تخلفی دیده می شود که باید جدی تر برخورد شود.
سوری ادامه داد: گروهی معتقدند که این اقدامات کافی نیست و حتما باید اقدامات جدی تری علیه متخلفان صورت بگیرد، برخی جاها واقعا برخورد با پروتکل شکنان و افرادی که در رعایت مقررات سهل انگاری می کنند، لازم است، وزارت بهداشت هم معتقد به اعمال قانون و سختگیری علیه پروتکل شکنان است اما به هر حال سیاست ها ممکن است متفاوت باشد اما اگر حتی ۱۰ درصد مردم پروتکل ها را رعایت نکنند و بی توجهی کنند، در صورتی که مبتلا باشند دیگران را مبتلا می کنند و اپیدمی همچنان ادامه دار و رو به گسترش خواهد بود اما متاسفانه همواره افرادی هستند که رعایت نمی کنند و جان خود و اطرافیانشان را به خطر می اندازند.
- 13
- 4