پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۴ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۱۳۴۷
حوزه بهداشت و رفاه

نمکی: دستتان را می‌بوسم تا سفر نروید/یکی از تولید کنندگان بزرگ واکسن دنیا خواهیم شد!

سعید نمکی وزیر بهداشت, همایش تبیین برنامه نوروزی
وزیر بهداشت تاکید کرد:در سفر فرد ناقل ویروس جهش یافته را به سایر نقاط منتقل می‌کند؛ در نتیجه التماس و خواهش می‌کنم که مردم به سفر نروند.

سعید نمکی وزیر بهداشت در همایش تبیین برنامه نوروزی تشدید گام چهارم بسیج ملی طرح شهید سلیمانی با بیان اینکه باید قدردان بسیج این میراث باقی مانده از امام راحل به عنوان یک سرمایه بزرگ برای ملت ایران باشیم گفت: خوشحالم که از زبان یکی از مسوولان می‌شنوم اکثریت قریب به اتفاق مردم سرزمین پس از روزهای سخت تحریم‌ها مردم از ارائه خدمات درمانی رضایت دارند.

وی ادامه داد: در دعاهایم همیشه از خدا خواستم که در این مسیر شرمنده شهدای مدافع سلامت، رهبر انقلاب و مردم نباشیم و خدارا شاکریم که در نظر سنجی‌ها برآورد مردم مثبت است.

وزیر بهداشت عنوان کرد: این پیروزی را به همه عزیزانی که در این یک سال تلاش کردند تبریک عرض می‌کنم. برخی رسانه‌ها و خبرنگاران تا مرز کتک خوردن پیش رفتند و من از این موضوع حیرت کردم گرچه ما از برخی مردم کم مهری دیدیم. روز ۱۳ نوروز که هیچ ایرانی در خانه نمی‌ماند با تقاضای ما در منزل ماندند.

*قتل عام کرونا در انگلیس و آمریکا

نمکی افزود: یکی از دستاوردهای بزرگ طرح شهید سلیمانی بود و هدف‌گذاری ما زودتر از آنچه برآورد کرده بودیم حاصل شد. اروپا و آمریکا شاهد مرگ‌های بالای سه رقمی بودند و این بیماری در این کشورها قتل عام راه انداخت اما به برکت طرح شهید سلیمانی کشورآرام از کنار این بیماری عبور کرد.

وی ادامه داد: یک ماه قبل به همکارانم گفتم خود را برای یکی از سخت‌ترین ایام مدیریت کرونا که ویروس جهش یافته است آماده کنید. وقتی نظامی مثل نظام محکم بهداشت و درمان انگلیس به زانو در آمد نشان داد که این ویروس طوفان به پا خواهد کرد، من از همکاران خواستم خود را برای دوره سخت آماده کنند و من همه ابعاد را به آنها گفتم. گفتم که این ویروس به مراتب سرسخت‌تر از ویروس قبلی است و بیش از ۴۸ ساعت الی ۷۲ ساعت بیشتر به شما وقت نمی‌دهد و بیمار را درگیر می‌کند.

*وزیر بهداشت باید دست ببوسد که به درخواستش عمل شود

وزیر بهداشت عنوان کرد: در عرض مدت کوتاه، ۲۵۰ تخت مجهز به ونتیلاتور را برای مردم خوزستان مهیا کردیم. این طوفان طوفانی سهمگین‌تر از ویروس ووهان خواهد بود و تشدید رعایت پروتکل‌ها کاری است که باید بیش از قبل با دقت به آن بپردازیم.

نمکی توضیح داد: به عنوان وزیر تقاضا کردم که بحث سفر را منتفی کنیم و از مردم تقاضا کنیم که مردم همراهی کنند؛ هرچند مردم روزهای سختی را گذرانده‌اند و از دیدن بزرگترها محروم مانده‌اند و مردم مشتاق‌تر از قبل هستند که به سفر بروند اما اطمینان دارم که مردم می‌دانند که هر آمد و شد به معنای شیوع بیماری است، از سفر رفتن پرهیز می‌کنند.

وی یادآور شد: در سفر فرد ناقل ویروس جهش یافته را به سایر نقاط منتقل می‌کند و التماس کردیم که سفر نباشد، وزیر بهداشت باید دست ببوسد، پا ببوسد و التماس کند که به درخواستش عمل شود. انتظار ما این است که به عرایض دلسوزانه وزیر بهداشت توجه شود.

وزیر بهداشت بیان داشت: وقتی مردم جا به جا می‌شوند و جمعیت مواج است اجرای طرح سخت است اما در جمعیت ساکن و غیر مواج مدیریت بسیار ساده‌تر خواهد شد؛ به همین دلیل التماس و خواهش می‌کنم که مردم به سفر نروند و اگر به سفر بروند ضرر می‌کنند و خدا نکند که چند خوزستان در آن واحد خلق کنیم، اگر چند خوزستان دیگر شکل گرفت نمی‌توان روی تاب آوری نظام سلامت قسم خورد.

* تاب آوری نظام سلامت به شدت کم شده است

نمکی تصریح کرد: تاب آوری خدمتگذاران به مردم در نظام سلامت به شدت کم شده است. در خوزستان در ۷۲ ساعت ۷۸ همکار من به کرونای جهش یافته مبتلا شدند و ما نمی‌توانیم سریع نیروی پرستاری از شهر دیگر جایگزین کنیم. وقتی سی درصد نیروهای ما در عرض چند روز مبتلا شد این سیستم دچار ضعف می‌شود و نمی‌توان این صحنه غم انگیز را مدیریت کرد؛ اگر همه دروازه‌ها باز شد به سفر نروید و نگذارید خوزستان دیگری ایجاد شود.

نمکی افزود: امروز در کشور روزانه ۱۰۰ هزار تست کرونا انجام می‌شود و در زخوستان روزانه ۲۰ هزار تست کرونا انجام می‌شود که کار بزرگی است. از ۷۸۳ هزار تستی که در خوزستان انجام شد من گفتم میزان کارایی تست سریع با پی سی آر نیز بررسی شد که ۸.۷ درصد از تست‌های سریع منفی مثبت بودند. ما باید از ظرفیت تست سریع استفاده کنیم اما نمی‌توان جای تست پی سی ار را با تست سریع عوض کنیم. اولین و برنده‌ترین سلاح در این طرح جدید تست کرونا است. پس از تشخیص نباید بیمار رها شده داشته باشیم و این قسمت اصلی مدیریت بیماری است.

وزیر بهداشت افزود: در تاریخ دهم دی از روسا خواستم با کم شدن موارد تست‌ها کم نشود و پیوند بین خود و بسیج را کم نکنند و از ظرفیت و سرمایه اجتماعی بسیج نگهداری شود.

نمکی گفت: آموزش رکن اصلی است و باید امروز به مردم آموزش دهیم که مسافرت نروند. امروز نیازمند زبان هنرمندانه متفاوت برای بیان حرف‌ها هستیم.

*یکی از تولید کنندگان بزرگ واکسن دنیا خواهیم شد

وزیر بهداشت افزود: عده‌ای تصور می‌کنند عده‌ای التماس می‌کنند که ما واکسن بخریم و جمهوری اسلامی در خرید واکسن قصور کرده است در صورتی که ژاپن به عنوان همپیمان آمریکا از چند روز پیش واکسن خریده است و کانادا نیز مقدار محدودیت واکسن خریده است. در دنیا تعدادی خاص واکسن می‌سازند و اول برای خودشان برمی‌دارند و این جریان خودخواهانه حاکم بر دنیاست. به همین دلیل فکر کردیم تا زمانی که روی پای خودمان نایستیم باید التماس کنیم و سازمان غذا و دارو را پای کار آوردیم. ایران در بهار امسال یکی از تولید کنندگان بزرگ واکسن دنیا خواهیم شد و در مدت کوتاهی صادرکننده می‌شویم همانطور که در بحث ماسک و ونتیلاتور نیز از وارد کننده به صادرکننده تبدیل شدیم.

نمکی گفت: انستیتوپاستور اولین واکسن‌ها را در فروردین واکسن تزریق می‌کند، برکت از خرداد و مجموعه رازی از تابستان و بعد از آن واکسن مجموعه سپند ارائه می‌شود. شان ما التماس کردن نیست اما قبل از آن مجبوریم برای واکسینه کردن جمعیت پرخطر التماس کنیم. به سفیران التماس می‌کنم به سازنده خارجی التماس می‌کنم به دلیل اینکه واسکن نیست. مواد جانبی تولید واکسن در دنیا کم شده است و ما از شرکت‌های دانش بنیان خواستیم این کار را انجام دهند که شب گذشته ۱۰۰ گرم آن تولید شد و نتایج موفقیت آمیزی داشت.

وی گفت: واکسن روسی روز به روز بیشتر وارد می‌شود، و گروه‌های آسیب پذیر در اسرع وقت واکسینه می‌شوند.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش