پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۹ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۱۵۸۵
حوزه بهداشت و رفاه

ویروس جهش یافته را جدی بگیریم/ مقصد ۹۰ درصد مسافرت ها

مرگ و میر کرونایی,رنگ بندی جدید شهرها برای کرونا
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با عنوان این مطلب که مردم از محدودیت های کرونایی در یک سال گذشته خسته شده اند، در عین حال نسبت به خطرات مرگبار ویروس جهش یافته هشدار داد.

علیرضا زالی، در گفتگو با مهر، ویروس جهش یافته را مهم‌ترین چالش پیش رو در مقابله با این بیماری دانست و گفت: ویروس جهش یافته از قدرت سرایت پذیری و مرگ و میر بالاتری برخوردار است و افراد جوان را بیشتر گرفتار می‌کند.

وی با اشاره به بروز علائم بالینی ویروس جهش یافته در مدت زمان خیلی کوتاه‌تر نسبت به ویروس ووهان، افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در اجتماعات و محیط‌های پرازدحام و مکان‌های مسقف و بدون تهویه مناسب، خودداری از سفر و…، می‌تواند میزان ابتلاء را کاهش دهد.

زالی با تاکید بر اینکه استفاده از ماسک به تنهایی برای مقابله با بیماری کافی نیست، تصریح کرد: شیوه نامه‌های بهداشتی باید با دقت بیشتری اعمال شود. گروه‌های در معرض خطر باید جدی تر پروتکل‌ها را رعایت کنند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با عنوان این مطلب که مردم از بیماری کرونا و محدودیت‌های آن خسته شده اند، افزود: روند فرسایشی این بیماری توان اجتماعی و تاب آوری مردم را تقلیل داده است اما مجبوریم این شرایط سخت را تحمل کنیم.

زالی با تاکید بر اینکه کوچک‌ترین اشتباه در مقابله با کرونا می‌تواند منجر به افزایش مرگ و میر و مشکلات دیگری شود، ادامه داد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید به عنوان راهبرد اصلی پیشگیری از بیماری بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم با دغدغه کمتری وارد سال جدید شویم.

رنگ بندی شهرها شنبه مشخص می شود/ مقصد ۹۰ درصد مسافرت ها

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اعلام رنگ بندی شهرها در روز شنبه، گفت: شهرهایی که قرمز و نارنجی معرفی شوند تا پایان تعطیلات قرمز و نارنجی باقی می‌مانند و تردد به آنها ممنوع خواهد بود.

مرگ و میر کرونایی,رنگ بندی جدید شهرها برای کرونا

به گزارش مهر، ایرج حریرچی، در ارتباط تصویری با استودیو پخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما افزود: نظر به اینکه در اردیبهشت سال جاری بیش از ۱۵ روز مرگ و میر ۵۰ نفر و ۳۵ نفر در یک روز را تجربه کردیم، ولی در تعطیلات عید فطر و ۱۴ و ۱۵ خرداد ماه با افزایش ۶۰۰ درصدی میزان مرگ و میر در ۱۸ تیر به ۲۱۰ نفر رسید و سپس مرگ و میر ۲۲۰ و چند تایی تجربه شد.

وی ادامه داد: در شهریور ماه سال جاری مرگ و میر ۱۰۱، ۱۱۰ و ۱۲۰ نفر را برای چندین روز متوالی تجربه کردیم با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و انجام مسافرت‌هایی که در شهریور اواخر مهر صورت گرفت، اثرات تحرک مردم را در مورد رعایت پروتکل‌ها شاهد بودیم؛ با افزایش ۴۰۰ درصدی مرگ و میر شاهد مرگ و میر ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفری بودیم قطعاً در سفرهای نوروزی که پیش رو داریم و برودت هوایی که در کشور وجود دارد هر گونه سفر موجب افزایش ابتلاء، بستری و مرگ و میر خواهد بود و مردم توجه داشته باشند مجوزهایی که برای مسافرت و نقل و انتقال مردم صادر می‌شود مانند اینست که فردی می‌گوید من دلم می‌خواهد آب آلوده بخورم، پس ما به او می‌گوئیم حداقل روزی یک لیوان بخور، ما نمی‌توانیم مردم را مجبور به کاری کنیم؛ اگر فردی می‌خواهد مبتلا شود و تحت خطر قرار گیرد ما نمی‌توانیم جلوی او را بگیریم.

حریرچی افزود: سفر موجب افزایش تردد و تجمع می‌شود؛ وقتی یک خانواده قصد سفر می‌کنند و به یک واحد ۷۰ متری می‌روند، در این واحد ۷۰ متری حدوداً ۲۰۰ مترمکعب هوا وجود دارد، ولی وقتی این خانواده در یک ماشین با حجم ۴ مترمکعب می‌نشینند احتمال ابتلاء بالا می‌رود، حال اگر احتمال ابتلاء یک در هزار باشد در نتیجه هر ۲۵۰ خودرو با چهار سرنشین احتمال ابتلاء را یک واحد افزایش می‌دهد.

وی در خصوص استفاده از ماسک گفت: معمولاً وقتی خانواده‌ها در یک خودرو قرار می‌گیرند از ماسک استفاده نمی‌کنند در حالی که ماسک اثر قابل توجهی به جلوگیری از ابتلاء دارد باید در نظر داشت که کمتر از ۱۰ درصد سفرهای مردم به هتل‌ها و مقاصد از پیش تعیین شده است. بیش از ۹۰ درصد مسافرت‌ها به خانه‌های دوستان، فامیل و یا خانه‌های شخصی افراد است، در مورد این سفرها هیچ گونه کنترلی قابل اعمال نیست، ما زیرساخت‌ها را حاضر می‌کنیم، ولی رعایت با مردم است.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: ما از اواخر خرداد و اوایل تیر واکسیناسیون وسیع واکسن تولید داخل را اعمال می‌کنیم اگر مردم چند ماهی مراودات اجتماعی خود را به تأخیر بیندازند می‌توانیم با واکسیناسیون سریع به شرایط قابل قبول برگردیم.

حریرچی گفت: امسال با ویروس ووهان چینی مواجه بودیم، اما امسال با ویروس انگلیسی مواجه هستیم که قدرت سرایت بالاتر و میزان مرگ و میر بیشتری دارد.

وی افزود: روز شنبه وضع رنگ بندی شهرها و استان‌های کشور اعلام می‌شود و شهرهایی که قرمز و نارنجی معرفی شوند تا پایان تعطیلات قرمز و نارنجی باقی می‌مانند و تردد به آنها ممنوع خواهد بود، ضمناً در دو هفته آینده چنانچه شهرهایی وضع قرمز و نارنجی پیدا کنند معرفی خواهند شد تا مردم از تردد به آن‌ها خودداری کنند.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
آمار فوتی ها آمده پایین مگر خدا کمکش کند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش