علیرضا زالی، در گفتگو با مهر، ویروس جهش یافته را مهمترین چالش پیش رو در مقابله با این بیماری دانست و گفت: ویروس جهش یافته از قدرت سرایت پذیری و مرگ و میر بالاتری برخوردار است و افراد جوان را بیشتر گرفتار میکند.
وی با اشاره به بروز علائم بالینی ویروس جهش یافته در مدت زمان خیلی کوتاهتر نسبت به ویروس ووهان، افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در اجتماعات و محیطهای پرازدحام و مکانهای مسقف و بدون تهویه مناسب، خودداری از سفر و…، میتواند میزان ابتلاء را کاهش دهد.
زالی با تاکید بر اینکه استفاده از ماسک به تنهایی برای مقابله با بیماری کافی نیست، تصریح کرد: شیوه نامههای بهداشتی باید با دقت بیشتری اعمال شود. گروههای در معرض خطر باید جدی تر پروتکلها را رعایت کنند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با عنوان این مطلب که مردم از بیماری کرونا و محدودیتهای آن خسته شده اند، افزود: روند فرسایشی این بیماری توان اجتماعی و تاب آوری مردم را تقلیل داده است اما مجبوریم این شرایط سخت را تحمل کنیم.
زالی با تاکید بر اینکه کوچکترین اشتباه در مقابله با کرونا میتواند منجر به افزایش مرگ و میر و مشکلات دیگری شود، ادامه داد: رعایت پروتکلهای بهداشتی باید به عنوان راهبرد اصلی پیشگیری از بیماری بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم با دغدغه کمتری وارد سال جدید شویم.
رنگ بندی شهرها شنبه مشخص می شود/ مقصد ۹۰ درصد مسافرت ها
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اعلام رنگ بندی شهرها در روز شنبه، گفت: شهرهایی که قرمز و نارنجی معرفی شوند تا پایان تعطیلات قرمز و نارنجی باقی میمانند و تردد به آنها ممنوع خواهد بود.
به گزارش مهر، ایرج حریرچی، در ارتباط تصویری با استودیو پخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما افزود: نظر به اینکه در اردیبهشت سال جاری بیش از ۱۵ روز مرگ و میر ۵۰ نفر و ۳۵ نفر در یک روز را تجربه کردیم، ولی در تعطیلات عید فطر و ۱۴ و ۱۵ خرداد ماه با افزایش ۶۰۰ درصدی میزان مرگ و میر در ۱۸ تیر به ۲۱۰ نفر رسید و سپس مرگ و میر ۲۲۰ و چند تایی تجربه شد.
وی ادامه داد: در شهریور ماه سال جاری مرگ و میر ۱۰۱، ۱۱۰ و ۱۲۰ نفر را برای چندین روز متوالی تجربه کردیم با عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و انجام مسافرتهایی که در شهریور اواخر مهر صورت گرفت، اثرات تحرک مردم را در مورد رعایت پروتکلها شاهد بودیم؛ با افزایش ۴۰۰ درصدی مرگ و میر شاهد مرگ و میر ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفری بودیم قطعاً در سفرهای نوروزی که پیش رو داریم و برودت هوایی که در کشور وجود دارد هر گونه سفر موجب افزایش ابتلاء، بستری و مرگ و میر خواهد بود و مردم توجه داشته باشند مجوزهایی که برای مسافرت و نقل و انتقال مردم صادر میشود مانند اینست که فردی میگوید من دلم میخواهد آب آلوده بخورم، پس ما به او میگوئیم حداقل روزی یک لیوان بخور، ما نمیتوانیم مردم را مجبور به کاری کنیم؛ اگر فردی میخواهد مبتلا شود و تحت خطر قرار گیرد ما نمیتوانیم جلوی او را بگیریم.
حریرچی افزود: سفر موجب افزایش تردد و تجمع میشود؛ وقتی یک خانواده قصد سفر میکنند و به یک واحد ۷۰ متری میروند، در این واحد ۷۰ متری حدوداً ۲۰۰ مترمکعب هوا وجود دارد، ولی وقتی این خانواده در یک ماشین با حجم ۴ مترمکعب مینشینند احتمال ابتلاء بالا میرود، حال اگر احتمال ابتلاء یک در هزار باشد در نتیجه هر ۲۵۰ خودرو با چهار سرنشین احتمال ابتلاء را یک واحد افزایش میدهد.
وی در خصوص استفاده از ماسک گفت: معمولاً وقتی خانوادهها در یک خودرو قرار میگیرند از ماسک استفاده نمیکنند در حالی که ماسک اثر قابل توجهی به جلوگیری از ابتلاء دارد باید در نظر داشت که کمتر از ۱۰ درصد سفرهای مردم به هتلها و مقاصد از پیش تعیین شده است. بیش از ۹۰ درصد مسافرتها به خانههای دوستان، فامیل و یا خانههای شخصی افراد است، در مورد این سفرها هیچ گونه کنترلی قابل اعمال نیست، ما زیرساختها را حاضر میکنیم، ولی رعایت با مردم است.
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: ما از اواخر خرداد و اوایل تیر واکسیناسیون وسیع واکسن تولید داخل را اعمال میکنیم اگر مردم چند ماهی مراودات اجتماعی خود را به تأخیر بیندازند میتوانیم با واکسیناسیون سریع به شرایط قابل قبول برگردیم.
حریرچی گفت: امسال با ویروس ووهان چینی مواجه بودیم، اما امسال با ویروس انگلیسی مواجه هستیم که قدرت سرایت بالاتر و میزان مرگ و میر بیشتری دارد.
وی افزود: روز شنبه وضع رنگ بندی شهرها و استانهای کشور اعلام میشود و شهرهایی که قرمز و نارنجی معرفی شوند تا پایان تعطیلات قرمز و نارنجی باقی میمانند و تردد به آنها ممنوع خواهد بود، ضمناً در دو هفته آینده چنانچه شهرهایی وضع قرمز و نارنجی پیدا کنند معرفی خواهند شد تا مردم از تردد به آنها خودداری کنند.
- 19
- 5
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۱۲/۲۴ - ۶:۲۲
Permalink