به گزارش مهر، علیرضا ناجی، با اشاره به عوارض جانبی ناشی از واکسن کرونا خاطرنشان کرد :عوارض واکسن ها به دو دسته موقت و بی خطر و عارضه های پرخطر تقسیم می شوند.
وی ادامه داد:درد و تورم محل تزریق، تب، لرز، درد بدن، گلو درد و یا سندرم مشابه علایم آنفلوانزا می تواند از علایم شایع و موقت و عمومی تزریق واکسن های کووید ۱۹ باشد.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه هر گونه علامتی که باعث به خطر افتادن جان افراد به واسطه تزریق واکسن شود پذیرفتنی نیست، افزود :اصولاً مهم ترین هدف کارآزمایی های بالینی پیشگیری از ایجاد عارضه های جدی است و بر همین اساس شرکت های واکسن سازی مجوزهای لازم را دریافت می کنند.
وی در مورد ایمنی ناشی از واکسن ها افزود:قطعاً ایمنی ناشی از واکسن کرونا از ایمنی طبیعی قوی تر و بهتر است. واکسن ها بدن را با میزان مشخص و ترکیب مناسبی از ویروس مواجه کرده و سیستم ایمنی را تحریک می کنند و این درحالی است که این موضوع در ایمنی های طبیعی ناشی از کووید ۱۹ وجود ندارد.
ناجی با اشاره به اینکه علایم و عوارض ابتلا به کرونا امکان دارد تا ۲۰۰ برابر در افراد مختلف متغیر باشد، گفت:ایمنی ناشی از عفونت های طبیعی خصوصاً در کرونا و در افراد مختلف بسیار متغیر است.
او، ایمنی زایی با واکسن ها را راهکار مطمئن تر و اثربخش تری در مقایسه با ایمنی طبیعی دانست و خاطرنشان کرد :تعامل بدن با ویروس و مقدار ویروسی که به بدن وارد می شود می تواند در افراد مختلف شدت بیماری زایی و عوارض متفاوتی را به همراه داشته باشد.
بیماران قلبی واکسن کرونا بزنند؟
ایرنا نوشت:رییس انجمن قلب و عروق ایران گفت:بیماران قلبی با خیال آسوده می توانند واکسن کرونا را تزریق کنند و مشکلی برای آنها ایجاد نمی شود.
فریدون نوحی روز یک شنبه افزود:بیماران قلبی همانند سایر افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت، کلیه و فشار خون دارند، باید سریعتر در برابر کرونا واکسینه شوند و عارضه ای حاد در آنها بوجود نخواهد آمد.
وی عنوان کرد :شاید مهمترین عارضه ای که بیماران قلبی در مورد تزریق واکسن کرونا نگران آن هستند، خطر بروز لخته خون است که جای نگرانی نیست و مشکلی در این بیماران بوجود نمی آید. جهش ویروس کرونا درحال حاضر خطر عارضه های قلبی را افزایش داده و تسریع در روند واکسیناسیون به ویژه برای بیماری زمینه ای باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته این پزشک، ویروس کرونا با آسیب به عروق بدن در تمام سیستم های حیاتی پخش می شود و سیستم ایمنی را فوق فعال می کند و مکانیسم ایمنی از طریق خود ایمنی بیش فعال شده و باعث ایجاد التهاب در تمام بافت ها می شود.
نوحی اعلام کرد :تزریق این واکسن برای بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی ضرورت دارد و الزاما از ابتلا به عفونت کووید ۱۹ جلوگیری نکرده اما احتمال بیماری شدید، نیاز به بستری شدن در بیمارستان و مرگ را کاهش می دهد. این عفونت از روش های مختلفی قلب را تحت تاثیر قرار داده که یکی از آن ها التهاب مستقیم قلب است.
نوحی افزود:افرادی که بیماری قلبی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و ویروس نیز می تواند در افردی که بیماری قلبی ندارند، بیماری قلبی ایجاد کند ، زیرا که التهاب می تواند باعث لخته در عضله قلبی شده و نارسایی قلبی به همراه داشته باشد، بنابراین واکسیناسیون این بیماران علیه کرونا ضروری است.
- 14
- 6