دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۱ - ۲۰ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۱۳۲۳
مشاوره پزشکی

درمان کمردرد عصبی به روش های مختلف + علت‌ها

کمردرد عصبی نشان می دهد که استرس مزمن می تواند منجر به کمردرد شود. طبق یک مطالعه سال ۲۰۲۱، استرس مزمن در نهایت منجر به اختلال عملکرد کورتیزول و همچنین مشکلاتی در پاسخ التهابی بدن می شود. مشکلات کورتیزول و التهاب منجر به استرس اکسیداتیو، آسیب رادیکال‌های آزاد، آسیب سلولی یا پیری، و تخریب بافت می‌شود که همگی می‌توانند منجر به درد مزمن کمرشوند.

درمان کمردرد عصبی

ارتباط مشکلات عصبی و کمر درد

به طور کلی، استرس را می توان از راه های مختلفی با کمردرد مرتبط کرد:

  1. تنش عضلانی: استرس می‌تواند باعث منقبض شدن عضلات پشت شود که می‌تواند منجر به سفتی و درد شود.
  2. افزایش حساسیت به درد: استرس می تواند بدن را نسبت به درد حساس تر کند. منبع معتبر تحقیقات نشان می‌دهد که رویدادهای حیاتی زندگی می‌توانند باعث تغییراتی در سیستم لیمبیک و انتقال‌دهنده‌های عصبی مرتبط شوند که می‌توانند مکانیسم‌های مهار درد را تغییر دهند.
  3. التهاب: استرس مزمن می تواند منجر به التهاب در سراسر بدن، از جمله در پشت شود که می تواند باعث درد شود.
  4. وضعیت نامناسب: هنگامی که استرس دارید، الگوهای تنفس شما تغییر می کند و شانه های شما قوز می کند، که می تواند منجر به فشار و تنش در قسمت میانی و بالای کمر شود.
  5. کاهش جریان خون: در زمان‌های استرس‌زا، رگ‌های خونی شما ممکن است منقبض شوند و جریان خون به عضلات پشت شما کاهش یابد و باعث درد شود.

علت کمردرد عصبی چیست؟

علت این بیماری ممکن است با حوادث گوناگون در طول زندگی به سراغتان بیاید. وجود فشار بیش از حد روی اعصاب نزدیک پنج مهره آخر پشت شما منجر به کمر درد عصبی خواهد شد. این وضعیت رفته رفته شاید چنان پیشرفت کند که زندگی روزمره و کار شما را تحت تاثیر قرار دهد. به گونه ای که کیفیت زندگی شما را به شدت پایین می آید. اگر با وجود استراحت، درد مداوم در ناحیه کمر خود را تجربه می‌کنید، مهم است که برای تشخیص مناسب به پزشک مراجعه کنید.

کمربند پلاتینر، درمان قطعی کمردرد عصبی

کمردرد عصبی در اثر آسیب یا تحریک ریشه‌های عصبی اطراف نخاع پدید می آید. کمردرد عصبی را گاهی سیاتیک نیز می نامند که از ناحیه کمر آغاز و تا پاها کشیده می‌شود. کمر درد، سوزن سوزن شدن و بی حسی کمر و باسن از نشانه های کمر درد عصبی است. حتی در مواردی فرد مدت ها با در ناشی از این نوع کمردرد درگیر است. امروزه درمان بسیار موثری برای درمان کمردرد عصبی در دسترس است که حاصل در هم آمیختن دانش و تکنولوژی است. سازندگان کمربند پلاتینر با تدبیر لازم از تکنولوژی هایی در این کمربند استفاده کرده‌اند که به خوبی بر عصب های کمر اثر می گذارد و ضمن از بین بردن درد در قدم نخست، با ماساژ‌ها ی موثر عمقی التهاب را در ناحیه عصب ها از بین می برد. اگر کمربند پلاتینر را بر اساس اصول استاندارد و روزانه به مدت یک ساعت در حالت استراحت استفاده کنید، دردهای ناشی از کمردرد عصبی خیلی زود از بین خواهد رفت.

علائم کمردرد عصبی را بهتر بشناسیم

تعیین اینکه آیا کمردرد به طور خاص کمردرد عصبی است یا خیر، چالش برانگیز خواهد بود؛ زیرا کمر درد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. با این حال، در اینجا چند نشانه وجود دارد که ممکن است نشان دهد کمردرد شما عصبی است:

  • استرس فیزیکی و عاطفی: اگر فشارهای جسمی یا عاطفی زیادی را تجربه کرده‌اید، مانند یک شغل سخت ، کمردرد شما ممکن است به استرس مربوط باشد.
  • شروع تدریجی: اگر کمردرد شما به آرامی در طول زمان و نه ناگهانی ایجاد شده است، می تواند نشانه آن باشد که ناشی از تنش ناشی از استرس در عضلات شماست.
  • فقدان علائم دیگر: اگر علائم دیگری مانند بی حسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف ندارید و درد شما شدید نیست، ممکن است کمردرد عصبی را تجربه می‌کنید.
  • درد گاه و بیگاه: کمردرد مرتبط با استرس ممکن است گاه و بیگاه به سراغتان بیاید. در حالی که درد ناشی از یک آسیب یا شرایط به احتمال زیاد پایدارتر است.
  • بهبود با تکنیک های مدیریت استرس: اگر درد شما با فعالیت های کاهش دهنده استرس مانند ورزش یا تنفس عمیق بهبود یابد، ممکن است به استرس مربوط باشد.

انواع آسیب‌های کمر درد عصبی

انواع آسیب‌های کمر درد عصبی

  • سیاتیک دو طرفه یا Bilateral sciatica: سیاتیک دو طرفه ناشی از تغییر دژنراتیو در دیسک یا مهره‌های کمر است. در این نوع آسیب پس از تحریک سیاتیک هر دو طرف بدن مانند هر دو پا گرفتگی و درد شدید می‌شوند. برای درمان سیاتیک دو طرفه می‌توانید از روش‌هایی مانند: تزریق اپیدورال، درمان‌های کایروپرکتیک، الکتروتراپی، درمان خانگی و طب سنتی استفاده کنید.
  • سیاتیک کیف پول یا Sciatica wallet: شاید برایتان جالب باشد که بدانید انجام کارهای ساده‌ای مانند گذاشتن کیف پول در جیب کناری شلوارتان به مرور زمان باعث بروز آسیب‌های شدیدی مانند سیاتیک می‌شود. همانطور که اشاره شد عصب سیاتیک در قسمت کناری کمر تا انتهای ساق پا کشید‌ه شد‌‌‌‌‌ه است. به همین دلیل قرار داد‌ن اجسامی مانند کیف پول باعث تحریک عصب و درد شدید می‌شود. بیماران دارای سیاتیک کیف پول از طریق انجام درمان‌های خانگی و اجتناب از تحریک مجدد عصب بهبود پیدا می‌کنند.

چه قرص هایی برای کمر درد عصبی مناسب است؟

قرص‌هایی که برای کمر درد عصبی توصیه شده اغلب برای آرام کردن و ازبین بردن التهاب ها استفاده می شود که اغلب شامل قرص های استروئیدی کاهنده التهاب است. اما داروهای اصلی توصیه شده برای دردهای عصبی عبارتند از:

  • آمی تریپتیلین - همچنین برای درمان سردرد و افسردگی استفاده می شود
  • دولوکستین - همچنین برای درمان مشکلات مثانه و افسردگی استفاده می شود
  • پره گابالین و گاباپنتین - همچنین برای درمان صرع، سردرد یا اضطراب استفاده می شود.

چه کارهایی از کمر درد عصبی پیشگیری می کند؟

بهبود وضعیت بدنی در امور روزانه باعث می شود که اعصاب مربوط به کمر کمتر آسیب ببینند. همین طور دور ماندن از فعالیت‌های استرس زای زندگی اعصاب ناحیه کمری را آرام تر نگه می‌دارد.

  1. ورزش: فعالیت‌های ورزشی به ویژه ورزش‌های هوازی منظم، عضلات ناحیه کمر شما را قوی‌تر نگه می‌دارند. پیاده‌روی و شنا ورزش‌های توصیه شده برای کاهش درد ناحیه کمر هستند.
  2. قدرت و انعطاف عضلانی ایجاد کنید: مرکز بدن را تقویت کنید و با تمرین عضلات شکم و پشت را تقویت نمایید تا به خوبی از ماهیچه های کمرتان محافظت کنند.
  3. وزن مناسب سالم برای بدن خود را حفظ کنید: اضافه وزن باعث آسیب های متفاوت کمر می شود. پس پیش از بروز آسیب های جدی وزنتان را کنترل کنید.
  4. ترک سیگار: سیگار کشیدن ممکن است بر اعصاب اثر بگذارد و ناحیه کمر را تحت تاثیر قرار دهد. بی شک سیگاری ها بیشتر در معرض کمر درد عصبی هستند.

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش