جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۴ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۸۰۰
مشاوره پزشکی

مهمترین کارهایی که مردان باید برای سلامتشان انجام دهند

۱۰ آزمون بهداشتی حیاتی برای همه مردان

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,سلامتی مردان
بسیاری از مردان از مراجعه منظم به متخصصان مراقبت های بهداشتی خودداری می کنند و آنهم به دلایل مختلف. بسیاری از آنها این باور را دارند که مراجعه به پزشک تنها خبرهای بد سلامتی را به همراه دارد.

به گزارش آوای سلامت ،این رویکرد اشتباه است. انجام آزمایش های درست در زمان مناسب یکی از مهمترین کارهایی است که یک مرد می تواند برای سلامت خود انجام دهد. این روند باعث تشخیص زودهنگام بیماری های احتالی قبل از ظهور علائم آنها می شود و راه درمان را ساده تر می کند. در اینجا ۱۰ تست ضروری که مردان باید برای سلامت خود و تشخیص زودتر بیماری ها اقدام به انجام آنها کنند، معرفی شده است:

 

تست فشار خون: کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده پیشنهاد می کند که همه مردان بالغ باید فشار خون خود را هر دو سال یک بار بررسی کنند. برای کسانی که قبلا فشار خون بالا در آنها تشخیص داده شده است، باید این بررسی ها هر یک سال یکبار و حتی شش ماه یکبار باشد. خبر خوب این است که اغلب روش های غربالگری فشار خون به راحتی در دسترس است. بسیاری از داروخانه ها تست فشار خون را در اختیار دارند. توجه داشته باشید که فشار خون بالاتر از ۱۴۰ روی ۹۰ اقدام به مراجعه فوری به پزشک دارد.

 

تست کلسترول: همانطور که مردان وارد سنین ۳۵ سال به بالا می شوند، انجام آزمون کلسترول هر ۵ سال یک بار ضروری می شود. این امر به ویژه در کسانی که سابقه بیماری های قلبی، دیابت و سابقه خانوادگی کلسترول بالا را دارند، اهمیت ویژه دارد. به یاد داشته باشید که کلسترول بالا می تواند از نشانه های اولیه بیماری های قلبی باشد. کشف کلسترول بالا به شما فرصت ایجاد تغییرات لازم در سبک زندگی و رژیم غذایی بعلاوه اجتناب از مشکلات بهداشتی قابل توجه را می دهد.

 

تست دیابت: جهان غرب در حال دست و پنجه نرم کردن با یک بیماری همه گیر به اسم دیابت است که در نتیجه چربی بالا، مصرف غذاهای با قند بالا، بسیاری از مردان را مبتلا می کند. به همین دلیل بسیار مهم است که هر مرد بالغ برای انجام تست دیابت، به طور منظم اقدام کند. این امر به ویژه زمانی مهم است که شما شاخص توده بدنی بالاتر از ۲۵ داشته باشید. بنا به اعلام انجمن دیابت آمریکا، کسانی که شاخص توده بدنی ۲۵ یا بالاتر دارند، چاق محسوب می شوند و در معرض دیابت هستند.

آزمون دندان پزشکی: تعداد بسیار کمی از مردان از رفتن نزد دندان پزشک استقبال می کنند ولی حقیقت این است که تمام مردان بالغ باید حداقل هر سال یک بار به دندان پزشک مراجعه کنند و هر گونه مشکلات ظاهر شده را در مراحل اولیه قبل از شروع درد و ایجاد هزینه های بزرگ، درمان کنند.

 

آزمون های چشم: گروهی از بیماری های چشمی آرام به عصب های شبکیه آسیب می رسانند و ممکن است باعث نابینایی شوند. قابل توجه است که نابینایی غیر قابل بازگشت ممکن است زمانی رخ دهد که فرد حتی متوجه علائم نیز نشده باشد. آزمایش های تشخیص این بیماری روی فشار بالای غیر طبیعی داخل چشم تمرکز دارد. برای مطلع شدن و درمان این مشکل قبل از وارد آمدن آسیب به شبکیه آزمایش لازم است. آزمایش چشم برای کوری تدریجی بر اساس سن و عوامل خطر شخصی است.

 

زیر ۴۰ سال: هر دو تا ۴ سال یکبار

 

۴۰ تا ۵۴ سال: هر ۱ تا ۳سال

 

۵۵ تا ۶۴ سال، هر ۱ تا دو سال

 

۶۵ سال به بالا: هر ۶ تا ۱۲ ماه یکبار

 

اگر از گروهی هستید که بیشتر در خطرند با پزشک برای آزمایش های بیشتر صحبت کنید. افرادی که سابقه خانوادگی دارند، قبلا دچار آسیب چشمی شده اند، و یا از داروهای استروئیدی استفاده می کنند بیشتر در خطرند.

 

آزمون اس تی دی: این آزمون می تواند بیماری ها و آسیب های ناشی از بیماری های مقاربتی از جمله سیفلیس، کلامیدیا، اچ آی وی ایدز را مشخص کند.

 

آزمون پروستات: سرطان پروستات یکی از شایع ترین سرطان ها در میان مردان است. بیشتر انواع این سرطان رشد کندی دارند اما انواعی با رشد سریع نیز دیده شده است. آزمایش می تواند منجر به تشخیص زودهنگام این بیماری شود، گاهی حتی قبل از گسترش پیدا کردن علائم. با تشخیص زودهنگام درمان ها بیشترین تاثیر را می گذارند. آزمایشاتی که برای یک مرد سالم انجام می شود ممکن شامل معاینه انگشتی مقعد و احتمالا یک آزمایش خون آنتی ژن اختصاصی پروستات باشد. قبل از انجام این آزمون توصیه می شود هر مردی با پزشک خود مشورت کند. تمام مردان بالای ۵۰ سال باید حداقل یک بار در سال از این نظر مورد معاینه قرار بگیرند. مردان با سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات باید از ۴۰ سال به بعد تحت تست پروستات قرار گیرند.

 

سرطان کولون: یکی از انواع خطرناک سرطان در مردان، سرطان روده بزرگ است و به همین دلیل مردان بالای ۵۰ سال و یا مردان ۴۰ ساله ای که سابقه ابتلا به این بیماری را در خانواده داشته اند، باید حداقل یک بار در سال تست سرطان روده برگ را انجام دهند. مردان با سابقه مشکلات روده از جمله روده تحریک پذیر، پولیپ یا التهاب نیز نیاز به غربالگری سرطان روده بزرگ دارند.

 

تست پوکی استخوان: بالا رفتن سن در مردان مساوی است با عضلات ضعیف شده و کاهش توده استخوانی. هر مرد بالای ۵۰ سال باید از نظر غربالگری پوکی استخوان مراجعات منظم به پزشک داشته باشد. مردان با سابقه خانوادگی پوکی استخوان، مردانی که از داروهای استروئید استفاده می کنند، وزن شان پایین است، سیگاری هستند و یا الکل و نوشابه مصرف می کنند، بیشتر در معرض خطرند و باید نسبت به انجام این تست حساستر باشند.

 

سرطان پوست: خطرناک ترین نوع سرطان پوست ملانوم است. این سرطان در سلول های تخصصی با نام ملانوسیت ها که رنگ پوست را تولید می کنند آغاز می شود. مردان با سن بالا از زنان با همین سن دو برابر بیشتر در خطر ملانوم قرار دارند. مردها همچنین ۲ تا ۳ برابر بیشتر از زنان در خطر سلول بازال غیر ملانوم و سرطان سلول سنگفرشی پوست قرار دارند. هرچه بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید و یا از تخت های برنزه کننده استفاده کنید خطر ابتلا به سرطان پوستتان بیشتر می شود. انجمن سرطان آمریکا و آکادمی درماتولوژی آمریکا توصیه می کنند افراد به صورت مرتب آزمایش تشخیص سرطان پوست را روی خود انجام دهند، و ببینند که آیا علامت های روی پوست از نظر شکل، اندازه و رنگ تغییری کرده اند یا خیر. آزمایش پوست توسط متخصص پوست یا دیگر متخصصان سلامت باید قسمتی از چکاپ روتینتان باشد. درمان سرطان پوست در صورت تشخیص زودهنگام تاثیر گذارتر و با تغییرات کمتری همراه است.

 

 

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش