به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی فرهودیان، روانپزشک با بیان اینکه اختلالات خلقی مجموعه ای از اختلالات روانپزشكی هستند كه علامت اصلی آن ها، روحيات و خلقيات فرد است؛ گفت: اين علامت ها می تواند رو به پايين و افسردگی باشد و يا به سمت علائم مانيا و شيدايی يا خلق های بالا و یا تركيبی از اين ها باشد.
وی با تاکید بر اینکه اختلالات خلقی دارای انواع و اقسام مختلفی است، ادامه داد: هرچند كه مشخصه اصلی اختلالات خلقی، تغييرات در خلق و خو است؛ اما می تواند عوارض و تغييراتی را در مورد تفكر فرد ايجاد كند. به طور نمونه افرادی كه علائم افسردگی پيدا می كنند اصولا نسبت به دنيا بدبين و نا اميد می شوند؛ یا می تواند موجب تغييرات حركتی و كندی در حركت يا حرف زدن شود.
این روانپزشک در ادامه افزود: ممكن است فرد مبتلا به اختلالات خلقی، دچار بی قراری شود و علائم بيش فعالی و تحركی را در او مشاهده کنید. از طرفی اختلالات خلقی دارای علائم حياتی هستند مثلا تغييراتی كه در خواب يا اشتهای فرد ايجاد می شود. البته بسته به نوع اختلالات خلقی و انواع آن، اين تغییرات می تواند متفاوت باشد.
وی با بیان اینکه در هر صورت هر اتفاقی كه در اختلالات خلقی رخ دهد يك مشخصه واحد دارد، گفت: مشخصه واحد اختلالات خلقی این است كه عوارض آن به شكل تغييرات در عملكردهای شغلی، اجتماعی، تحصيلی و يا خانوادگی ايجاد می شود و اختلالاتی روی می دهد، پس فرد زمانی دچار اختلالات خلقی شده است كه تغييرات عملكردی در حوزه های مختلف داشته باشد و خلق و خوش او نیز تغيير كرده باشد.
فرهودیان با بیان اینکه خلق بالا يا خلق پايين بخشی از طبيعت انسان است، ادامه داد: همه ما درجاتی از افسردگی، خشم و... را تجربه می كنيم و اين طبيعی است؛ اما گاهی بيماری رخ می دهد و افسردگی علامت اصلی آن است. در صورتی كه اين علائم افزایش یاید، باید به متخصص مربوطه مراجعه شود تا بیماری تشخيص و درمان شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اختلالات خلقی در بسیاری از مواقع یک اختلالات خلقی نیستند یعنی یک دلیل دیگری غیر از دلیل مغزی برایش وجود دارد؛ گفت: یعنی عامل دیگری وجود دارد که می تواند یک اختلال را تولید کند. منظور این است که اگر در فردی تشخیص دادیم که یک اختلال خلقی اتفاق افتاده است باید خیلی حساس باشیم که شاید یک عامل بیرونی یا جسمی غیر از یک اختلال تعادل اولیه مغزی وجود دارد.
این روانپزشک در ادامه با اشاره به تاثیر الکل بر روح و روان انسان تاکید کرد: وقتی الکل به میزان زیاد مصرف شود خلق و خوی فرد را تغییر می دهد؛ با وجود اینکه الکل به ظاهر علائم هیجانی ایجاد می کند اما الکل سرکوب کننده سیستم مغزی است؛ یعنی نه تنها مغز را تحریک نمی کند بلکه به شدت سرکوب می کند.
وی در پایان اظهار کرد: دلیل رفتارهای فردی که الکل مصرف می کند این است که الکل سیستم مغزی را سرکوب می کند در نتیجه فرد مهار، کنترل و عقلانیتش را از دست می دهد و خلق و خوی او به تدریج تغییر می کند؛ یعنی فرد ممکن است وارد یک فاز عمیق افسردگی شود اما فردی که الکل را ترک کند بعد از درمان دیگر افسرده نخواهد بود.
- 18
- 6
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۷/۱۱ - ۲:۵۳
Permalink