دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۷ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۵۶۴۶
مشاوره پزشکی

موثرترین سبزیجات برای سلامتی چشم

آبمیوه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
افراد می‌توانند با مصرف برخی مواد غذایی به تقویت بینایی خود کمک کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، ساختمان چشم انسان شبیه به کُره است؛ در قسمت جلوی کُره چشم یک پنجره شفاف به نام قرنیه وجود دارد؛ نور محیط اطراف وارد قرنیه می‌شود، سپس از مردمَک عبور می‌کند و به عدسی می‌رسد؛ عدسی نور‌ها را به صورت دقیق در سطح شبکیه متمرکز می‌کند تا تصویر واضحی روی شبکیه ایجاد شود؛ چشم انسان قادر به تشخیص ۱۰ میلیون رنگ است.

برخی از قسمت‌های مختلف کُره چشم عبارتند از: زجاجیه، مجرای اشکی، مردمَک، قرنیه، عنبیه، عدسی درونی و بیرونی، ملتحمه، سرخرگ و سیاهرگ مرکزی شبکیه، لکه زرد، صلبیه، مشیمیه و شبکیه.

برای بررسی اینکه چه مواد غذایی برای سلامتی چشم و تقویت بینایی مفید هستند با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

آب میوه‌های مفید برای تقویت بینایی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره آب میوه‌های مفید برای تقویت بینایی اظهار کرد: افراد برای تقویت بینایی خود باید یک عدد انبه، یک لیوان انگور حبه‌شده، آب یک عدد لیموترش تازه، یک لیوان آب، یک قاشق غذاخوری عسل و در صورت تمایل ۲ تکه یخ را با هم داخل مخلوط‌کن بریزند و روزانه آب آن‌ها را ۲ تا سه لیوان میل کنند.

موثرترین سبزیجات برای سلامتی چشم

وی مصرف سبزیجاتی مانند هویج، کرفس، انواع کلم، گوجه‌فرنگی، اسفناج، شلغم، جعفری، زردک، چغندر (لبو)، کاهو و لوبیا سبز را برای سلامتی چشم مفید دانست و بیان کرد: افراد برای تقویت بینایی خود باید سه عدد هویج، ۲ ساقه کرفس، ۱۵۰ گرم کلم (این کلم می‌تواند هر یک از انواع کلم مانند کلم‌پیچ، گل‌کلم، کلم بروکلی و کلم سفید و بنفش باشد) و چند قطره روغن زیتون را با هم داخل مخلوط‌کن بریزند و روزانه آب آن‌ها را ۲ تا سه لیوان میل کنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: هویج حاوی رنگدانه‌ای به نام «بتاکاروتن» است و برای جذب نیاز به روغن دارد، چون محلول در روغن است بنابراین افراد باید آب‌هویج را به همراه چند قطره روغن مانند روغن زیتون میل کنند.

آبمیوه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

بینایی خود را با مصرف گیاهان دارویی تقویت کنید

عظمایی تاکید کرد: افراد برای تقویت بینایی خود باید ۲ عدد هویج، سه عدد زردک و چند قطره روغن زیتون را با هم داخل مخلوط‌کن بریزند و روزانه آب آن‌ها را ۲ تا سه لیوان میل کنند.

موثرترین ترکیبات برای تقویت بینایی

وی درباره موثرترین ترکیبات برای تقویت بینایی تصریح کرد: مصرف ویتامین‌هایی مانند ویتامین A و کاروتنوئید‌ها (رنگدانه‌هایی زردرنگ که در گیاهان زرد و قرمز رنگ یافت می‌شوند) نقش موثری در تقویت بینایی دارند؛ ویتامین A و کاروتنوئید‌ها در گیاهانی مانند هویج، انواع کلم، کدو، انبه، طالبی و فلفل دلمه‌ای سبز یافت می‌شوند؛ مصرف این گیاهان خطر ابتلا به بیماری آب‌مروارید (کاتاراکت) را کاهش می‌دهد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: لوتئین و گزانتین هم از جمله ترکیبات مفید برای تقویت بینایی هستند که در سبزیجاتی مانند جعفری، اسفناج و انواع کلم وجود دارند.

عظمایی با اشاره به تاثیر چشمگیر ویتامین C و بیوفلاونوئید‌ها در تقویت بینایی اظهار کرد: ویتامین C و بیوفلاونوئید‌ها در گیاهانی مانند پرتقال، لیموترش و شیرین، فلفل دلمه‌ای، کیوی، گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، سبزیجات سبز پر برگ، کلم‌بروکلی، گریپ‌فروت و تمشک یافت می‌شوند؛ مصرف این گیاهان موجب کاهش فشار چشم می‌شود؛ این گیاهان همچنین در جلوگیری از ابتلا به آب‌سیاه (گلوکوم) و آب‌مروارید هم موثر هستند.

آبمیوه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

بینایی خود را با مصرف گیاهان دارویی تقویت کنید

وی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل ضعف بینایی و ابتلا به ناراحتی‌های چشمی داشتن یبوست‌های مزمن است؛ برای این منظور مبتلایان به یبوست برای رفع مشکلشان باید ۳۰ گرم برگ سنا، ۱۰ گرم گل سرخ، ۱۰ گرم گل ختمی و ۱۰ گرم تخم گشنیز را با هم ترکیب کنند سپس یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را به همراه سه تا چهار لیوان آب در قوری بریزند و بگذارند به خوبی دَم بکشد؛ افراد دچار این عارضه باید یک لیوان از این دمنوش را قبل از هر وعده غذایی به همراه کمی عسل میل کنند.

محلول‌هایی مفید برای شست و شوی چشم‌ها

این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره محلول‌هایی مفید برای شست و شوی چشم‌ها افزود: افراد باید هر چند وقت یک‌بار چشم‌هایشان را با محلول‌هایی مانند عرق رازیانه و آب یا آب لیموترش تازه و آب شستشو دهند؛ شستشوی چشم‌ها با این محلول‌ها موجب دید بهتر چشم می‌شود.

دمنوشی برای تقویت بینایی

عظمایی درباره طرز تهیه دمنوشی برای تقویت بینایی یادآور شد: افراد برای تهیه این دمنوش باید یک قاشق چای‌خوری میوه قره‌قات را به همراه سه لیوان آب در قوری بریزند و بگذارند به خوبی دَم بکشد؛ اشخاص باید این دمنوش را در طول روز میل کنند؛ مصرف این دَم‌کرده علاوه بر کاهش قند، فشار و چربی خون موجب سلامتی شبکیه چشم و تقویت بینایی هم می‌شود.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش