دوشنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۳۹ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۶۶۹۰
مشاوره پزشکی

توصیه‌هایی به زنان باردار در سفرهای نوروزی

مسافرت زنان باردار,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای استراحت، تفریح و گردش در طبیعت است. بسیاری از ما از هفته‌ها و حتی ماه‌ها قبل برای این تعطیلات نسبتاً طولانی برنامه‌ریزی می‌کنیم. در این میان مسافرت‌های نوروزی حتی برای چند روز طرفداران بسیاری دارد. اما برکسی پوشیده نیست که برای لذت بردن از سفر و تجربه لحظات خوش و به یادماندنی باید هشدار‌ها و توصیه‌های ایمنی و بهداشتی را جدی گرفت. یکی از گروه‌هایی که در هنگام سفر ممکن است در معرض خطر قرار گیرند زنان باردار هستند، چرا که دوران بارداری حساسیت‌های خاصی دارد و نیازمند رعایت نکات ویژه‌ای است.

 

دکتر فاطمه علیزاده متخصص زنان و زایمان و نازایی در گفت‌و‌گو با «ایران»، خطرات خاص این دوران را چنین تشریح می‌کند: زنان باردار برای حفظ سلامت خود و جنین باید آگاهی خود را افزایش داده و برخی نکات ایمنی را رعایت کنند.

 

این متخصص زنان و زایمان و نازایی تأکید می‌کند: مسافرت در سه ماه نخست توصیه نمی‌شود چرا که در این ایام خطر سقط وجود دارد و علاوه بر آن مادر حالت تهوع و استفراغ خواهد داشت و از نظر گوارشی مشکلات بیشتری دارد. مسافرت در سه ماهه سوم هم احتمال زایمان زودرس، فشار خون بارداری و دیابت بارداری را افزایش می‌دهد.

 

از این‌رو بهتر است در این ایام از مسافرت‌های غیرضروری اجتناب شود.وی در ادامه می‌افزاید: اما زنانی که در سه ماهه دوم قرار دارند برای مسافرت دغدغه کمتری دارند اما برای داشتن مسافرتی دلچسب باید نکات مهمی را مورد توجه قرار دهند. اگر مسافرت این دسته از مادران با خودرو انجام می‌شود بهتر است زمان سفر بیش از ۴ تا ۶ ساعت نباشد.

 

 زن باردار برای پیشگیری از لخته شدن خون در پاها باید طی سفر هر دو ساعت یک بار از خودرو پیاده شود و به مدت ۱۰ دقیقه پیاده روی کند و حرکات کششی بخصوص حرکات کششی پاها را انجام دهد. این حرکات باعث افزایش جریان خون در اندام‌های تحتانی می‌شود.از سوی دیگر رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به‌ بیماری‌های عفونی و گوارشی ضروری است از این‌رو باید  طی سفر تا جایی که ممکن است از آب معدنی استفاده کنند و از سبزی و سالادهای آماده استفاده نشود چون ممکن است بخوبی ضدعفونی نشده باشند.دکتر علیزاده توصیه می‌کند: فتوکپی قسمت‌های مهم پرونده پزشکی خود را به همراه داشته باشید تا اگر مشکلی پیش آمد، پزشک اطلاعات درستی از وضعیت شما داشته باشد.

 

همچنین سعی کنید طی مسافرت لباس‌های گشاد و آزاد بپوشید و از کفش راحت استفاده کنید. از پیاده روی طولانی و برداشتن چمدان سنگین خودداری کنید.

 

تغییر فشار داخل هواپیما خطرناک است

بسیاری از مردم گمان می‌کنند که سفر با هواپیما برای زنان باردار بی‌خطر است و آنها می‌توانند براحتی با هر هواپیمایی سفر کنند اما دکتر علیزاده به نکات مهمی در این رابطه اشاره می‌کند. هرچند سفر با هواپیما در سه ماهه دوم خطرات کمتری دارد اما بهتر است هنگام تهیه بلیت، هواپیمایی را انتخاب کنید که بزرگتر است، چون فشار هوای داخل کابین در هواپیماهای بزرگ، ثابت است اما در هواپیماهای کوچک که ظرفیت ۲۵ تا ۳۰ مسافر را دارند فشار هوای داخل کابین به مقدار زیادی بالا و پایین می‌شود. این تغییر فشار برای زن باردار نامناسب است و کاهش فشار هوا در ارتفاع، خطر لخته شدن خون در پاها را افزایش می‌دهد.

 

وی ادامه می‌دهد: بهتر است خانم باردار از صبح روزی که قرار است با هواپیما به مسافرت برود جوراب واریس و جوراب ضد آمبولی استفاده کند. طی مسافرت هم بسته به طول مدت سفر در فواصل زمانی مشخص حرکات کششی بخصوص حرکات کششی پا انجام دهد.

 

دکتر علیزاده معتقد است: پرواز در ارتفاع باعث کم آبی بدن می‌شود به‌همین دلیل بهتر است زن باردار در طول پرواز مایعات بیشتری مصرف کند و به‌دلیل اینکه در دوران بارداری بیش از سایر مواقع در خطر ابتلا به عفونت‌های مجاری اداری قرار دارد استفاده از سرویس بهداشتی را به تأخیر نیندازد.

 

گیت‌های بازرسی فرودگاه خطر ندارد

همواره این شک و تردید وجود دارد که عبور از گیت‌های بازرسی فرودگاه سلامت جنین را در معرض خطر قرار می‌دهد یا خیر؟

 

دکتر علیزاده در این ارتباط چنین توضیح می‌دهد: برخلاف تصور عموم، عبور از گیت بازرسی باعث تابش اشعه به بدن نمی‌شود. در ساختار گیت بازرسی از جریان‌های الکترومغناطیسی آن هم به مدت خیلی کم استفاده می‌شود که برای جنین خطری ندارد.

 

مسافرت با قطار و کشتی

هنگام مسافرت با قطار هم مادر برای حفاظت ازخود و جنین باید به همان توصیه ها توجه کند اما مسافرت با کشتی نسبت به سفر های زمینی و هوایی مخاطرات بیشتری دارد. این متخصص زنان ، زایمان و نازایی می گوید: تکان های کشتی که بسته به نوع آب و هوا گاهی شدید می شود و دریازدگی می تواند مادر را در معرض مشکلات گوارشی مانند تهوع و استفراغ قرار دهد. از این رو توصیه می کنم اگر مادری مجبور به مسافرت با کشتی است از کشتی های بزرگتر که تکان کمتری دارد استفاده کند و رعایت نکات ایمنی ذکر شده را جدی بگیرد.

 

نکته مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که قبل از سفر، به خصوص سفرهای برون مرزی  مطمئن شوید که در محلی که قصد دارید به آنجا سفر کنید بیماری عفونی یا واگیرداری که جنین شما را تهدید می کند شایع نیست. همچنین اگر براساس تجویز پزشک از داروی خاصی استفاده می کنید به اندازه کافی و حتی بیش از نیاز دارو به همراه داشته باشید تا در طول سفر با مشکلی مواجه نشده و مسافرتی به یاد ماندنی را تجربه کنید.

 

وی در خاتمه تأکید می‌کند: زنان باردار علاوه بر داشتن تحرک کافی و استفاده از مایعات کافی و غذاهای سالم باید محلی را برای سفر انتخاب کنند که به پزشک و بیمارستان دسترسی مناسبی داشته باشد.

 

 

پرستو رفیعی

 

 

iran-newspaper.com
  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش