دکتر نیلوفر میرانی شیخی در گفتوگو با ایسنا، درباره ویژگیهای عینک آفتابی خوب گفت: دارا بودن UV ۴۰۰، نداشتن موج در عدسی، نداشتن خش در شیشه از جمله ویژگیهای عینک آفتابی استاندارد است. البته پلاریزه بودن عینک اهمیت چندانی ندارد؛ چرا که پلاریزه بودن عینک باعث میشود که نورهای انعکاسی از سطوح بازتابنده مانند آسفالت کاهش پیدا کند، ولی از چشم افراد در برابر نور آفتاب و اشعه ماوراء بنفش حفاظت چندانی نمیکند و حتی اگر عینک آفتابی این خصوصیت را نداشته باشد ولی UV آن ۴۰۰ باشد، عینک مناسبی است.
وی با تاکید بر این نکته که افراد عینکی حتما باید از عینک آفتابی با شماره چشم خود استفاده کنند، اظهار کرد: عدم استفاده از عینک آفتابی مناسب برای کسانی که از عینک طبی استفاده میکنند، میتواند باعث ایجاد صدماتی به مراتب جدیتر به بینایی این فرد شود.
میرانی همچنین گفت: باید توجه داشت مناسبترین رنگ لنز عینک آفتابی، رنگهای قهوهای، دودی و خاکستری است و لنزهایی با رنگهای بنفش و زرد و صورتی و رنگهای فانتزی از این قبیل حتی برای چشم مضر نیز هستند.
وی عینکهای آفتابی با شیشههای رفلکس یا آینه را هم گزینه خوبی برای انتخاب ندانست و افزود: عینکهای رفلکس یا آینهای در بعد ظهر دید مناسبی ندارند و علاوه بر اینکه در این زمان محافظ خوبی در برابر تابش نور نیستند، بلکه حتی بدلیل خاصیت آینهایشان باعث جذب نور نیز میشوند.
میرانی همچنین در ادامه درباره سایز و اندازه مناسب عینک آفتابی گفت: عینک آفتابی هر چه بزرگتر باشد بهتر است؛ چراکه علاوه بر محافظت کاملتر از چشم، جلوی تابش اشعههای مضر به پوست را نیز گرفته و از آسیب رسیدن به پوست نیز جلوگیری میکند. در عین حال عینک آفتابی نباید سنگین باشد و در زمان استفاده از آن نباید احساس ناراحتی کنید. پس یکی از ویژگیهای عینک آفتابی خوب بزرگ بودن و سبک بودن آن است.
وی خاطرنشان کرد: توجه به این نکته ضروری است که بدانیم یک عینک آفتابی مناسب الزاما عینکی نیست که قیمت بالایی داشته باشد و همین که عینک حفاظت خوبی از چشم در برابر اشعه UV داشته باشد، عینک مناسبی است.
- 10
- 3