مهران رضوانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مدیریت درد به این معنا است که از روشهای مختلف، علت درد بیمار بررسی و زمانی که تشخیص درست داده شد سعی شود دردها را کنترل و یا قابل تحمل کرد.
وی تصریح کرد: از دو طریق میتوان درد بیمار را کاهش داد. روش نخست غیر تهاجمی اما موثر، مانند فیزیوتراپی است که فلوشیپ درد برای بیمار تجویز و فیزیوتراپ انجام میدهد.
این فلوشیپ درد اضافه کرد: از دیگر روشهای غیر تهاجمی میتوان به لیزر درمانی، شوک درمانی و رادیو فرکانسی اشاره کرد که از طریق این روشها میتوان درد بیمار را کنترل کرد.
رضوانی با بیان اینکه در روش دوم روند درمان به گونهای است که کمی تهاجمیتر میشوند، خاطرنشان کرد: استفاده از بلوکهای عصبی و یا تزریق داروهای متنوع در مناطق مختلف بدن برای کاهش درد بیمار از این دسته روشها است.
وی ادامه داد: در روشهای نوع دوم از لیزر درمانی نیز استفاده میشود. با این تفاوت که در روش اول استفاده از تاثیرات لیرز ممکن است در سطح پوست برای کاهش التهاب و اسپاسم بیمار انجام شود اما در روش دوم ممکن است لیزرکمی قوی تر و برای نمونه برای درمان دیسک بیرون زده بیمار صورت گیرد.
این فلوشیپ درد با بیان اینکه در واقع دردهای شایع و دردهای مقاوم را از این طریق میتوان درمان کرد که علتهای متنوعی دارند، افزود: به بیان دیگر دردهایی که به روشهای مختلف درمانی جواب نمیدهند را از این طریق میتوان کنترل کرد.
وی با اشاره به اینکه البته این روش درمانی به تازگی جایگاه خود را در کشور پیدا می کند، ادامه داد: حدود ۸۰ نفر فلوشیپ درد در کشور وجود دارند که از این تعداد ۸۰ درصد شان نیز تنها در تهران مستقر هستند.
- 11
- 3