عباسی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه عوامل مختلفی در بروز اضافه وزن و چاقی نقش دارند، اظهارکرد: مهمترین علت چاقی پرخوری و زیادهروی در مصرف غذاها است به عبارت دیگر علت اصلی اضافه وزن و چاقی عدم تعادل بین کالریهای دریافتی و کالریهای مصرفی توسط فرد است.
وی تصریح کرد: عوامل دیگری چون کم تحرکی، عادات غذایی نامناسب، زمینههای ارثی، اختلالات هورمونی، عوامل عصبی و مصرف برخی داروها نیز در بروز اضافه وزن و چاقی موثر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت علل چاقی را در سطح جهان به دو عامل دریافت غذاهای پرانرژی و پرچرب و کاهش فعالیت فیزیکی نسبت میدهد و دلایل کاهش فعالیت فیزیکی را تغییر سبک حمل و نقل، ماهیت بیتحرک بیشتر شغلها و افزایش شهرنشینی میداند.
عباسی خاطرنشان کرد: براساس گزارش این سازمان تغییرات ایجاد شده در الگوهای رژیم غذایی و فعالیت بدنی اغلب به دلیل تغییرات محیطی و اجتماعی در ارتباط با توسعه و نیز فقدان سیاستهای حمایتی در بخشهایی مانند بهداشت، کشاورزی، حمل و نقل، برنامه ریزی شهری، محیط زیست، پردازش مواد غذایی، توزیع، بازاریابی و آموزش بروز میکند و به همین دلیل است که همکاری همه گروههای دخیل در سلامتی را در کاستن خطر ابتلا به چاقی موثر میداند.
وی با بیان اینکه اگر یک فرد کالری بیشتری دریافت کند و بین دریافت و مصرف انرژی از طریق خوردن و فعالیت بدنی تعادل برقرار نشود بدن کالری اضافی را به صورت چربی ذخیره میکند و این امر موجب میشود تا فرد دچار اضافه وزن و چاقی شود افزود: برخی از انواع غذاها بیشتر به افزایش وزن کمک میکنند به ویژه غذاهایی که دارای قند و چربی بالایی هستند.
وی مصرف زیاد قند و شکر، مواد قندی و شیرین ( نوشابه گازدار، آب میوه صنعتی، شیرینی، شکلات و..)، مصرف زیاد روغن و چربی، غذاهای سرخ شده، فست فودها و هله هولههای پرکالری، مصرف کم سبزی و میوه، دریافت کم فیبر ( نانهای سفید، مصرف کم حبوبات، غلات سبوس دار ) و انتخاب نامناسب مواد غذایی( لبنیات پرچرب ...) را از جمله عادات غذایی نامناسب عنوان کرد.
- 10
- 5