به گزارش تسنیم، "سنگ کیسه صفرا" (کوله لیتیاز) یعنی تشکیل سنگ داخل کیسه صفرا؛ کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشحشده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک به روده باریک ریخته میشود.
سنگ کیسه صفرا بسیاری اوقات هیچ علامتی ندارد اما سنگ کیسه صفرای علامتدار ممکن است موجب کولهسیستیت مزمن شود.
علائم بیماری بهصورت کولیک صفراوی (درد مزمن بهمدت ساعتها در ربع فوقانی راست شکم که به پشت و شانه راست انتشار دارد) گاه همراه با تهوع و استفراغ است و گاهی درد بهدنبال مصرف غذای چرب ایجاد میشود.
ممکن است بیماری سالها علائم سنگ کیسه صفرا را داشته باشد اما وارد مرحله حاد نشود.
همچنین سنگ کیسه صفرا میتواند همراه با این علائم باشد: درد در سمت راست بدن درست زیر دنده، درد پشت بین استخوانهای شانه، درد در شانه سمت راست، حالت تهوع و استفراغ، عرق کردن و بیقراری.
برای درمان سنگ کیسه صفرا در طب سنتی، روشها و درمانهای مختلفی وجود دارد که این درمانها کنار پرهیزات ضروری برای این دسته از بیماران میتواند بدون عمل جراحی، منجر به از بین رفتن سنگ کیسه صفرا شود.
مصرف روزانه "یک لیوان آب سیب طبیعی مخلوطشده با دو تا سه قاشق غذاخوری روغن زیتون" میتواند کمک شایانی به درمان سنگ کیسه صفرا داشته باشد همچنین مصرف روزانه "سرکهانگبین طبی" (جوشانده سرکه طبیعی انگور، عرق نعنا با عسل) نیز برای درمان مفید است.
- 9
- 2