جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۴۲ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۲۰۹۳
مشاوره پزشکی

بیماری‌های کبد ناشی از مصرف بعضی دارو‌ها

بیماری‌های کبد,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
کبد یکی از بزرگترین اعضای داخلی بدن است که در بالاترین قسمت حفره شکمی قرار دارد و در صورت نارسایی، خود را با علائم گوناگونی نشان می دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، کبد یکی از بزرگترین اعضای جامد بدن است که نقش مهمی در ذخیره انرژی، حذف سموم، تولید و ترشح صفرا، فرآینده سیستم گوارش، آسان سازی دستگاه هاضمه و متابولیسم مواد غذایی دارد.

کبد در سمت راست بالا ترین قسمت حفره ی شکمی قرار دارد و قفسه ی سینه می تواند از آن محافظت کند. سلول های کبدی دو منبع گوناگون برای تأمین خون در بدن دارند که نخستین منبع شریان های کبدی است که خون مملو از اکسیژن را از قلب به کبد می رساند و دومین منبع سیاه رگ دروازه ای نام دارد و می تواند خون و مواد مغذی را از سیستم دستگاه گوارش و طحال به سلول های کبد برساند. در ادامه به بررسی بیماری های کبدی پرداخته ایم که در ادامه می خوانید.

مهم ترین وظیفه کبد نگهبانی از اعمال حیاتی بدن است و هر گونه اختلال در آن سبب آسیب جدی و جبران ناپذیر به بدن می شود در واقع کبد تنها عضو بدن است که می تواند سلول های آسیب دیده اش را جایگزین کند.متاسفانه امروزه خیلی از اشخاص به بیماری کبدی یا کبد چرب مبتلا هستند که از این میان در صورتیکه بیماری های کبدی سبب آسیب ۷۵ درصدی به کبد شوند دیگر این عضو مهم بدن نمی تواند وظیفه خویش را بدرستی انجام دهد.

مهم ترین وظیفه کبد

تولید صفرای موردنیاز برای هضم غذا ها مخصوصا چربی ها، ذخیره گلوکز یا قند اضافی به صورت گلیکوژن و بعد از آن تبدیل دوباره ی گلیکوژن به گلوکز در زمانیکه بدن به انرژی نیاز دارد، تولید فاکتور های انعقاد خون، تولید کلسترول و دیگر مواد شیمیایی موردنیاز برای حمل چربی ها، تبدیل ضایعات ناشی از متابولیسم به اوره و دفع آن ها از بدن از روش ادرار، سوخت وساز دارو ها و تبدیل آن ها به شکل فعالی که در بدن موردنیاز است، ساخت پروتئین ها و اسید آمینه ها، پردازش و ذخیره ی آهن برای ساخت گلبول های قرمز، تولید اسید های آمینه ای برای مبارزه با عفونت ها؛ از مهم ترین وظایف کبد هستند.

بیماری‌های کبد,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

سیروز کبدی چیست؟

« سیروز کبدی» به مفهوم آسیب دائمی به مهم ترین عضو حیاتی بدن یعنی کبد است که سلول های طبیعی آن دچار اختلال شده و دیگر نمی تواند وظیفه خویش را بدرستی انجام دهد. گاه گاهی با درمان می توان نارسایی کبد را برطرف کرد و آن را به وضعیت نخست بازگرداند.

بیماری های کبدی کدام ها هستند؟

التهاب یا عفونت سلول های کبدی مثل هپاتیت، بسته شدن جریان صفرا مثل کُلستاسیس، تجمع کلسترول یا تری گلیسرید مانند تغییر چرب یا استئاتوز اختلال در جریان خون به کبد، مواد شیمیایی و مواد معدنی آسیب زا به بافت کبد از جمله بیماری های کبدی هستند.

مصرف بیش از اندازه الکل

شایع ترین دلیل بیماری های کبدی در آمریکای شمالی مصرف بیش از حد الکل است که می تواند باعث جمع شدن چربی در سلول های کبدی شود و نقش کبد را از وظیفه اصلی خود باز دارد.

سیروز کبدی

یکی از مراحل توسعه یافته ی بیماری های کبدی با عنوان« سیروز کبدی» شناخته شده است. این بیماری تنها زمانی بوجود می آید که التهاب و آسیب به آن ها افزایش یافته و می تواند در انجام وظیفه شان دچار اختلال شود.

بیماری های کبد ناشی از مصرف بعضی دارو ها

مصرف بیش از حد بعضی دارو ها مثل استامینوفن بصورت موقتی یا دائم باعث آسیب به بافت های سالم کبد شده و آن ها را از کار می اندازد. باید توجه داشته باشید که اگر مبتلا به بیماری های کبدی هستید از قرص استامینوفن کمتر استفاده کنید و حتماً از یاد نبرید که مصرف بیش از اندازه نیتروفورانتوئین، آموکسی سیلین، کلاوولانیک اسید، تتراسایکلین و متوترو کسات ایزوسیانید سبب التهاب کبد می شوند.

بیماری‌های کبد,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

هپاتیت

هپاتیت به معنای التهاب و عفونت بافت کبد است که از طریق خوردن یا نوشیدن غذا و آبی که با مدفوع فرد آلوده در تماس بوده، انتقال می یابد. واکسن هپاتیت و شستن دست ها با آب و صابون قبل از مصرف مواد غذایی سبب جلوگیری از بروز این بیماری کبدی در اشخاص می شود.

بیماری کبد چرب غیرالکلی

بیماری کبد چرب غیرالکلی به وضعیتی می گویند که در آن تجمع چربی باعث التهاب یا عفونت در کبد و کاهش تدریجی عملکرد آن می شود.

بیماری‌های کبد,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

هموکروماتوز

هموکروماتوز اختلالی است که از استفاده بیش از حد آهن در بدن یافت می شود. این بیماری ارثی است، ولی نباید فراموش کرد که جمع شدن مقدار اضافی آهن در بافت کبد باعث اخلال در پانکراس و پیدایش بیماری های قلبی، التهاب هموکروموز، سرطان، نارسایی و چربی کبد می شود.

بیماری ویلسون

بیماری ویلسون شبیه هموکروماتوز از مصرف بی رویه مس حاصل می شود و یک اختلال ارثی است که می تواند باعث نارسایی کبد یا سیروز کبدی شود.

سندروم ژیلبرت

سندروم ژیلبرت یک بیماری شایعی است که باعث اخلال در سوخت وساز طبیعی کبد می شود این بیماری تا به حال ۷٪ جمعیت آمریکای شمالی را تحت تأثیر قرار داده است و بدون هیچ علائمی بطور تصادفی با افزایش سطح بیلی روبین در آزمایش خون تشخیص داده می شود. سندروم ژیلبرت یک بیماری خوش خیم بوده که معمولاً به هیچ درمانی احتیاج ندارد و به مرور زمان با مراجعه به پزشک بهبود می یابد.

بیماری‌های کبد,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

سرطان ها

جالب است بدانید که سرطان های کبد به دو دسته سرطان اولیه و سرطان ثانویه تقسیم می شوند. منشأ و آغاز سرطان اولیه کبد مثل کارسینوم هپاتوسلولار و کُلانژیوکارسینوما ساختمان و سلول های کبد هستند. سرطان های ثانویه کبد مثل سرطان ریه، سرطان سینه (Breast cancer) ، سرطان روده بزرگ، سرطان معده ، سرطان لنفوم و سرطان خون از اندام های دیگر بدن شروع شده و از روش گردش خون به کبد گسترش می یابند.

چه عواملی خطر بیماری های کبد را افزایش می دهند؟

به گفته اغلب متخصصان و صاحب نظران پزشکی می توان با داشتن سبک زندگی سالم از پیدایش بیماری های کبدی یا دیگر بیماری ها جلوگیری کرد. بیماری های کبدی که در اثر مصرف زیاد نوشیدنی های الکلی اتفاق می افتند، مهم ترین بیماری های کبد قابل پیشگیری هستند. ولی مصرف بیش از حد داروها، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و استفاده از دخانیات شانس ابتلا به بیماری های کبدی را افزایش می دهند.

بیماری‌های کبد,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

علائم بیماری های کبد چیست؟

حالت تهوع، استفراغ، درد در قسمت راست و فوقانی حفره شکمی، کاهش وزن، خستگی، ضعف سیستم ایمنی بدن از علائم ابتلا به بیماری های کبدی هستند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

بیماری های کبدی بطور موقتی در حال پیشرفت هستند و اصلاً علائمی ندارند بدین ترتیب بهتر است در زمان بروز خستگی، ضعف، کاهش وزن، یرقان یا زردی پوست به پزشک مراجعه شود.

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش