به گزارش عصر ایران به نقل از" مدیکال دیلی"، کبد (Liver) هر روز خون شما را پاک سازی می کند، با عفونت ها مبارزه می کند و زمانیکه سالم باشد، قابلیت باززایی و ترمیم خود را دارد. کَبِد بیش از ۵۰۰ وظیفه گوناگون من جمله تنظیم سطوح کلسترول را انجام می دهد.
متأسفانه، افراد فراوانی از آسیب کبدی رنج می برند و در لیست اشخاص منتظر برای انجام عمل پیوند (Liver transplantation) به خاطر دریافت کبد جدید قرار دارند. بیماری های فراوانی میتوانند باعث آسیب برگشت ناپذیر کبد شوند و یکی از آن ها بیماری کبد چرب (fatty liver) است که به واسطه چربی اضافه در کبد، به خصوص در صورتیکه بیش از ۱۰ درصد وزن کبد را تشکیل دهد، رخ می دهد. بیماری کبد چرب به دو مدل بیماری کبد چرب الکلی و بیماری جگر چرب غیر الکلی تقسیم می شود.
نتایج یک مطالعه نشان داد که شکل شدیدتر بیماری کبد چرب غیر الکلی به نام استئاتوهپاتیت غیر الکلی با گلیفوزات( Glyphosate)، یک مدل علف کش، مرتبط بوده است. استئاتوهپاتیت غیر الکلی موجب سطوح بسیار بالای گلیفوزات در ادرار شده و خطر سیروز کبدی، سرطان کبد و مرگ را افزایش می دهد. مشکل این است که خودداری از گلیفوزات سخت است برای اینکه تقریباً در هر جایی، از زمین های کشاورزی تا مناطق مسکونی، استفاده می شود و به خاک، مواد غذایی، آب و هوا نفوذ می کند.
اگر تصمیم ندارید در آینده ناگزیر به انجام عمل پیوند کبد شوید میتوانید راهبردهای زیر را برای حفظ تندرستی کبد خویش مد نظر قرار دهید.
ورزش- ورزش منظم به سوزاندن تری گلیسیرید در بدن بعنوان سوخت کمک کرده و میتواند به کاهش چربی کبد (Liver) کمک کند.
اهدای خون- اهدای خون دو دفعه در سال می تواند به تقلیل سطوح آهن در بدن کمک کرده و از کبد در برابر آسیب مراقبت کند.
نسبت بهینه اسیدهای چرب امگا- ۳ به اسیدهای چرب امگا- ۶- از منبع های خوب برای اسیدهای چرب امگا- ۳ می توان به ماهی های سالمون، خالمخالی، شاه ماهی و آنچووی اشاره کرد. مکمل روغن ماهی کریل هم مملو از این مواد مغذی است. از مصرف غذاهای فراوری شده خودداری کرده یا آنرا محدود کنید و از روغن گیاهی برای پخت و پز استفاده کنید.
پرهیز از داروها- تنها یک آنزیم در کبد تقریباً ۵۰ درصد از تمام داروهای موجود در بازار من جمله داروهای بدون نسخه مثل داروهای سرما خوردگی و مسکن ها را متابولیز می کند. خیلی از داروهای بدون نسخه با ضرر کبدی ناشی از استفاده بیش از حد پیوند خورده اند.
خودداری از الکل در صورت ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی یا استئاتوهپاتیت غیر الکلی- اگر به هر یک از این بیماریها مبتلا هستید از مصرف الکل پرهیز کنید برای این که می تواند خطر سیروز کبدی و تخریب سلول های کبد را افزایش دهد.
بهینه سازی وضعیت روده- از آنجایی که حدود ۷۵ درصد افراد مبتلا به بیماری مزمن کبد دارای یک بی تعادلی میکروبیوم در روده خود هستند، مصرف پروبیوتیک ها یا غذاهای تخمیر شده برای حفظ تعادل میکروبیوم سفارش شده است.
استفاده ان- استیل سیستئین- این یک آنتی اکسیدان قوی است که برای درمان بیماری های جگر چرب مزمن استفاده می شود.
- 19
- 2