جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۴۲ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۳۲۴۰
مشاوره پزشکی

چگونه از سرطان پستان جلوگیری کنیم؟

سرطان سینه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
پژوهش های بسیاری نشان داده اند که سطوح بالای هورمون لپتین در بدن امکان دارد شخص را هرچه بیشتر مستعد ابتلا به سرطان سینه (Breast cancer) سازد.

عوامل بسیاری میتوانند در حین زندگی انسان بر خطر ابتلا به سرطان سینه تاثیرگذار باشند. شما نمی توانید بعضی از آن ها مثل افزایش سن، ژنتیک، زن بودن یا سابقه خانوادگی را تغییر دهید ولی با مد نظر قرار دادن بعضی اقدامات و رسیدگی به عواملی که میتوانید بر آن ها کنترل داشته باشید مثل وزن، ورزش، رژیم غذایی و سیگار کشیدن ، خطر ابتلا به این بیماری را تقلیل دهید.

کاهش خطر سرطان سینه با ۱۰ توصیه

به گزارش عصر ایران به نقل از" ایزی هلث اپشنز"، آشنایی با عوامل خطر برای سرطان سینه (Breast cancer) و توجه به مواردی که می توان بر آن ها کنترل داشت برترین شیوه برای جلوگیری از این بیماری یا لااقل کمک به تشخیص زودهنگام آن است. در ادامه با بعضی عادت های سالم که میتوانند به کاهش خطر سرطان سینه کمک کنند، بیشتر آشنا می شویم.

اضافه کردن روغن ماهی به رژیم غذایی

پژوهشی در دانشگاه گوئلف در کانادا نشان داد که اسیدهای چرب امگا- ۳ موجود در روغن ماهی به مبارزه با التهاب مزمن که میتواند احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد، کمک می کند. در این مطالعه که با حضور سوژه های حیوانی انجام شد، وضعیت موش های مستعد مبتلا به نوعی تهاجمی از سرطان سینه (Breast cancer) به نام HER- 2 که ۲۵ درصد زنان را تحت‌تأثیر قرار می دهد را وارسی کردند. موش هایی که اسیدهای چرب امگا- ۳ حاصل شده از ماهی دریافت کرده بودند، نسبت به مواردی با منشأ گیاهی، عملکرد بهتری در مبارزه با سرطان سینه را نشان دادند. تعداد کمتر تومورها و میزان کوچک تر آن ها در این موش ها مشاهده شد.

محققان اینگونه نتیجه گیری کردند که اسیدهای چرب امگا- ۳ حاصل از ماهی در جلوگیری از تشکیل و رشد تومور سینه هشت برابر موثرتر از اسیدهای چرب امگا- ۳ با منشاء گیاهی عمل می کنند.

جلوگیری از مصرف غذایی سرطان زا (Carcinogen) 

در صورتیکه تصمیم دارید خطر ابتلا به سرطان سینه را تقلیل دهید باید مصرف شکر را ترک کنید یا آنرا عمیقاً محدود کنید. مطالعه های فراوانی نشان داده اند که مصرف شکر یک عامل خطر اصلی برای سرطان پستان و متاستاز (Metastasis) آن است.

تقویت طبیعی هورمون سرطان کش

یکی از مهم ترین وظایف هورمون ها این است که به سلول های بدن بگویند چه زمانی و چطور باید تکثیر شوند. خطر سرطان سینه (Breast cancer) تا حد زیادی با هورمون های بدن ما پیوند خورده است. ولی همان گونه که هورمون ها میتوانند خطر سرطان را افزایش دهند، قابلیت کاهش این خطر را هم دارند. ملاتونین هورمونی است که توانایی آن برای کمک به بدن در مبارزه با سرطان (cancer) ، به خصوص سرطان پستان ، ثابت شده است.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ در نشریه PLoS One منتشر شد، نشان داد که ملاتونین میتواند به متوقف شدن رشد تومور و تولید سلول های مبتلا به سرطان در موش های مبتلا به سرطان پستان کمک کند. بسیاری مطالعات دیگر با حضور سوژه های حیوانی و انسانی نیز نشان داده اند که ملاتونین میتواند به نابودی سلول های سرطانی کمک کند.

توجه ویژه به بهداشت دهان و دندان

مطالعه ای جدید نشان داده است که زنان ابتلا به بیماری پریودنتال در قیاس با آنهایی که به این بیماری لثه مبتلا نیستند، احتمال بیشتری دارد به سرطان سینه (Breast cancer) مبتلا شوند. نکته ای که در این مطالعه به آن اشاره گردید و البته آنقدر جای شگفتی نداشت، افزایش قابل توجه خطر سرطان در زنانی با پیشینه سیگار کشیدن بود.

کاهش وزن اضافه

پژوهش های بسیاری نشان داده اند که سطوح بالای هورمون لپتین در بدن امکان دارد شخص را هرچه بیشتر مستعد ابتلا به سرطان سینه سازد. لپتین در واقع می تواند با مولکول های التهابی که باعث تحریک سرطان پستان میشوند در ارتباط باشد. زمانیکه این ارتباط متوقف شود، مخاطره سرطان هم کاهش می یابد. در اشخاص دارای اضافه وزن، لپتین رشد سلول های سرطانی را با خاموش کردن ژن هایی که به نابود کردن این سلول ها کمک می کنند و فعال کردن ژن هایی که سلول های بدن را هرچه بیشتر پذیرای دریافت استرژون می سازند، تقویت می کند.

کاهش چربی اضافه بدن میتواند به کاهش سطوح لپتین کمک کند.

انجام ورزش

طی یک مطالعه هشت ساله، زنان مسن که یک برنامه ورزشی را دنبال می کردند در قیاس با آنهایی که ورزش نمی کردند، کاهش ۱۰ درصدی خطر سرطان سینه تهاجمی را تجربه کردند. همینطور، زنانی که با افزایش سن ورزش را ترک کرده بودند با کاهش خطر سرطان (cancer) روبرو نبودند.

پس اینکه در حین جوانی چه اندازه سخت ورزش می کنید احتمالا آنقدر اهمیت نداشته باشد، بلکه دنبال کردن یک برنامه ورزشی منظم و پایدار آن چیزی است که میتواند شما را از فواید ضد سرطان این اقدام برخوردار سازد.

مصرف یک تخم مرغ برای صبحانه

کولین موجود در تخم مرغ یک ماده مقوی مهم برای حمایت از سلامت انسان است. بعضی تحقیقات نشان داده اند که کولین میتواند به کاهش احتمال ابتلا به سرطان هم کمک کند. مطالعه ای در دانشگاه کارولینای شمالی نشان داد که مصرف کولین موجود در تخم مرغ میتواند خطر سرطان سینه (Breast cancer) در زنان را به میزان ۲۴ درصد کاهش دهد.

افزایش مصرف هلو

پژوهشی در دانشگاه ایالتی واشنگتن نشان داد که استفاده میوه هلو می تواند به مهار رشد سرطان پستان و جلوگیری از پخش شدن آن کمک کند. محققان مصرف روزانه این میوه تا سه هلو در روز را پیشنهاد کردند.

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان متوجه شده اند که سطوح بالای پلی فنول های موجود در هلو از رشد غده جلوگیری کرده و میتواند به توقف جریان خون به آن کمک کند. همچنین، این مواد شیمیایی گیاهی تولید آنزیم هایی که در پخش سرطان نقش دارند را محدود می کند.

نوشیدن قهوه

طی یک مطالعه در مؤسسه کارولینسکا، محققان تصمیم گرفتند تا عادات نوشیدن قهوه برخی از زنان که به سرطان پستان مبتلا نبودند را با جمعی که به این بیماری مبتلا بودند، قیاس کنند. آن ها متوجه شدند گروهی که به سرطان سینه مبتلا نبودند، بطور مرتب قهوه می نوشند، در شرایطی که گروه زنان بیمار اینگونه نبودند.

پژوهش های بسیاری فواید سلامت مصرف روزانه و به اندازه کافی قهوه را نشان داده اند.

پرهیز یا کاهش مصرف الکل

بعضی مطالعات نشان داده اند که مصرف الکل بر مسیرها و مکانیزم های مرتبط با سرطان تأثير می گذارد. به بیان دیگر، مصرف الکل میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان را افزایش دهد.

برای تقلیل خطر ابتلا به سرطان پستان ، به ویژه برای افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، خودداری از الکل یا محدود کردن شدید مصرف آن سفارش شده است.

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش