دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۲۸۰۹
مشاوره پزشکی

چگونه باید گوشی‌های خود را ضدعفونی کنیم؟

نحوه ی ضدعفونی کردن گوشی‌ها
یکی از این سطوح بسیار مستعد برای انتقال این ویروس، گوشی های موبایل هستند. گزارش اخیر نشان می دهد کرونا (corona) میتواند تا ۹۶ ساعت روی صفحه نمایش اسمارت فون ها زنده بماند. مخاطی که حامل کرونا است میتواند روی موبایل شما خشک شود و برای بازه طولانی مدت ناقل بیماری باشد.

شیوع کرونا فرصتی فراهم کرده تا در مورد کثیفی و تمیزی تمامی سطوحی که روزانه با آنها درگیر هستیم؛ بیشتر تامل و درنگ کنیم.

صندلی های وسایل حمل و نقل عمومی، دستگیره های اتومبیل و فرمان موتورسیکلت، سوییچ های برق و کلید های آسانسور، پیشخوان بانک ها و شرکت های دارای مراجعه کننده عمومی، نیمکت های پارک ها و کارت های عابربانک؛ همه و همه سطوحی هستند که میتوانند ناقل ویروس کرونا باشند.

یکی از این سطوح بسیار مستعد برای انتقال این ویروس، گوشی های تلفن همراه هستند. گزارش اخیر نشان می دهد کرونا میتواند تا ۹۶ ساعت روی صفحه نمایش اسمارت فون ها زنده بماند. مخاطی که حامل کرونا (corona) است می تواند روی تلفن همراه شما خشک شود و برای برهه زمانی طولانی ناقل بیماری باشد.

کافی است قطرات ریز یک عطسه و سرفه فرد مبتلا به کرونا روی بدنه و صفحه نمایش گوشی شما بنشیند. شما در طول روز چند مرتبه گوشی خود را لمس می کنید و آیا هر بار بعد از گرفتن گوشی، دست های خود را با آب و صابون تا ۲۰ ثانیه می شویید؟

نحوه ی ضدعفونی کردن گوشی‌ها

تمیزی گوشی پس از دست ها

یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۹ نشان می دهد افراد بطور میانگین روزانه ۲۶۱۷ بار گوشی خود را لمس می کنند و و متخصصان می گویند حدودا ۱۰ برابر باکتری بیشتری نسبت به صندلی های توالت روی آنها جمع می شود.

گزارش های سازمان بهداشت جهانی می گویند تمیز و ضدعفونی کردن گوشی های تلفن همراه اهمیت بیشتری نسبت به زدن ماسک دارند. سازمان WHO می گوید گوشی شما برترین ظرف برای انتقال ویروس کرونا است. یک سطح بسیار مستعد برای آلوده شدن به این ویروس و بعد انتقال آن به درون خانه و دیگر اعضای خانواده.

مایکل اشمیت، استاد میکروب شناسی و ایمونولوژی دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی می گوید:« قانون درست این است که زمانی که به منزل برمی گردید؛ پس از این که دست خود را شستید؛ سراغ تمیزکاری موبایل بروید. هر روز باید گوشی خود را ضدعفونی کنید.»

نحوه ی ضدعفونی کردن گوشی‌ها

چگونه گوشی خود را تمیز کنیم؟

اپل به کاربران دستور داده است نخست همه کابل ها و اتصالات آیفون را قطع کنید و بعد بدنه و صفحه نمایش گوشی را با یک پارچه میکروفیبر و آب صابون گرم مالش دهید.

گوگل سفارش می کند تمامی قسمت های گوشی های پیکسل من جمله صفحه نمایش و بدنه پشتی را با دستمال مرطوب و صابون های خانگی تمیز کنید. میتوانید به پارچه نرم اندکی آب و صابون بپاشید و بعد روی سطح گوشی بکشید. همین طور، میتوانید درصد اندکی از مایع های لباسشویی متداول استفاده کنید.

یکی از پیشنهاد های خوب در این روز ها برای ضدعفونی کردن گوشی های تلفن همراه ، استفاده از دستگاه های ماوراء بنفش است. این دستگاه ها با تابش اشعه گوشی ها را استرلیزه می کند. نرخ این دستگاه ها حدود ۶۰ دلار است.

فراموش نکنید که نور های ماوراء بنفش فقط میتوانند سطوح اصلی گوشی را ضدعفونی کنند، ولی درون درگاه ها و شکاف ها هنوز خوب تمیز نشدند. با استفاده از يک پارچه تمیز و نرم و نازک یا گوش پاکن کن با رعایت احتیاط بسیار زیاد باید این شکاف ها را تمیز کنید.

اصلاً توصیه نمی شود گوشی های موبایل را زیر آب گرفته و بطور کامل حمام کنید. چه بسا استفاده از مواد شوینده (Detergent) قدرتمند، الکل و ماده های ضدعفونی کننده قوی که این روز ها مرسوم شدند برای گوشی های تلفن همراه توصیه نمی شود، زیرا میتوانند به بدنه و عملکرد دوربین، اسکنر اثر انگشت و صفحه نمایش آسیب وارد کنند.

احتمالا گوشی شما ضد آب باشد، ولی باز هم احتیاط کنید و اصلاً گوشی را داخل ظرف حاوی آب و مایع های شوینده نیندازید. استفاده از مواد ترکیبی آب و الکل با درصد پایین عیبی ندارد. میتوانید چند قطره از این ماده را روی گوشی اسپری کرده و بعد با دستمال مرطوب خوب تمام بدنه گوشی را پاک کنید.

نحوه ی ضدعفونی کردن گوشی‌ها

گوشی های تلفن همراه مدرن از یک پوشش چربی گریز( oleophobic) بهره می برند که سبب می شود سطح بدنه گوشی و صفحه نمایش نرم تر و ضدچربی باشد. این پوشش به مرور و با استفاده کاربران از گوشی از بین می رود. اکنون، استفاده از الکل خالص یا مواد شوینده و ضد عفونی کننده (antiseptic) قوی میتواند به صورت کامل این پوشش را از بین ببرد.

نحوه ی ضدعفونی کردن گوشی‌ها

نکات مهم استفاده از گوشی

فارغ از این که هرروز باید گوشی تلفن همراه خود را تمیز کنید؛ یک سری دستورات و اصول بهداشتی نیز در استفاده از گوشی باید رعایت شود:

۱- دست های خود را قبل از گرفتن گوشی با آب و صابون بشویید.

۲- گوشی موبایل را همه جا با خود نبرید. به خصوص از بردن آن در محیط های عمومی و کثیف و حتی حمام و دستشویی جلوگیری کنید. فراموش نکنید که ویروس کرونا (corona) از طریق دهان (Mouth) و مدفوع منتقل می شود.

۳- ابدا گوشی تلفن خویش را روی پوست صورت خود قرار ندهید. ترجیحا آنرا به گوش نچسبانید و از هندزفری یا بلندگو برای تماس ها استفاده کنید.

۴- تلفن همراه را به شخص دیگری ندهید، زیرا یک کار بسیار پرخطر است.

۵- بطور کلی، استفاده از گوشی تلفن همراه بالاخص در اماکن عمومی را تقلیل دهید تا این دوره شیوع ویروس کرونا خاتمه یابد.

tabnakbato.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش