به گزارش مهر به نقل از ساینس دیلی، به گفته محققان دانشگاه فنلاند شرقی، درنظرگرفتن تنهایی و روابط اجتماعی باید بخش مهمی از مراقبت های بهداشتی جامع و پيشگيري از بیماری باشد.
«سیری لیسی کراو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «براساس مطالعات انجام شده در سال های اخیر، برآورد شده است که تنهایی به اندازه سیگار کشیدن یا اضافه وزن امکان دارد برای سلامتی خطرناک باشد. یافته های ما نیز این ایده را تائید می کند.»
این مطالعه در دهه ۱۹۸۰ با حضور ۲۵۷۰ مرد میانسال در شرق فنلاند آغاز شد. سلامت و مرگ و میر آن ها بر اساس داده های ثبت شده تا روزهای کنونی کنترل شده است. در طی پیگیری وضعیت این مردان، ۶۴۹ مرد یعنی ۲۵٪ از شرکت کنندگان، به سرطان مبتلا شدند و ۲۸۳ مرد (۱۱٪) بر اثر سرطان (cancer) درگذشتند.
یافته ها نشان داد تنهایی احتمال سرطان را حدود ۱۰ درصد افزایش می دهد. همچنین، مرگ و میر ناشی از سرطان در بیماران سرطانی که ازدواج نکرده بودند، بیوه بوده یا طلاق گرفته بودند، بیشتر بود.
به گفته محققان، «آگاهی از تأثیرات تنهایی بر سلامت به طور مداوم در حال افزایش است. این اطلاعات به ما امکان می دهد تا تنهایی و آسیب های ناشی از آنرا بهتر کاهش دهیم، و همچنین راههای بهینه برای هدف قرار دادن اقدامات پیشگیرانه را بیابیم.»
- 16
- 4