به گزارش مهر به نقل از بیزینس اینسایدر، واکسنهای فعلی ویروس کرونا طوری طراحی شدهاند تا در برابر ابتلا به SARS-Cov-۲( عامل کووید ۱۹) از انسان محافظت کند.
اما خانواده ویروس کرونا بسیار وسیع است و بسیاری از محققان معتقدند در آینده میتوان واکسنی ساخت که قابلیت محافظت از انسان در برابر طیف وسیعتری از ویروس کرونا را دارد.
در همین راستا گروهی از محققان یک انستیتو توسعه واکسن در دانشگاه دوک آمریکا واکسن ویروس پانکرونا ساختهاند که احتمالاً میتواند در برابر چند ویروس کرونا در خانواده SARS از بدن انسان محافظت کند. این واکسن قابلیت محافظت در برابر SARS-CoV-۲ و همچنین SARS-CoV-۱ را دارد که در سال ۲۰۰۳ میلادی شیوع یافته بود.
گروه پژوهشگران در تحقیقات خود متوجه شدند این واکسن میتواند از ابتلای میمونهای رزوس ماکاک به ویروس کرونای جدید (از جمله نگرانکنندهترین شاخههای آن) و همچنین SARS و ویروسهای مرتبط با SARS در خفاشها که هنوز به انسان منتقل نشدهاند نیز جلوگیری کند. این امر نشان میدهد احتمالاً واکسن در انسان نیز کارآمد خواهد بود البته هیچ ضمانتی در این باره وجود ندارد.
کوین ساندرز مدیر تحقیقات این انستیتو میگوید: با کمک این واکسن میتوان در بدن انسان نسبت به شاخههای فعلی ویروس کرونا مقاومت ایجاد کرد. علاوه بر آن واکسن مذکور قابلیت محافظت در برابر هرگونه ویروس جدید مرتبط با SARS که مشابه SARS-CoV-۲ وSARS-CoV-۱ باشند نیز دارد.
محققان امیدوارند یک واکسن پن ویروس کرونا بسازند که به طور کلی پاندمیهای این عامل بیماریزا را برطرف کند.
احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در مطب دندانپزشکی بسیار کم است
نتایج مطالعه جدید تایید می کند که دندانپزشکی خطر ابتلا به کووید۱۹ را به همراه ندارد.
به گزارش مهر به نقل از هلث دی نیوز، «پورنیما کومار»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی اوهایو، در این باره میگوید: «تمیز کردن و درمان دندانها در دندانپزشکی ریسک ابتلاء به عفونت کووید ۱۹ را افزایش نمیدهد.»
از آنجا که کووید ۱۹ عمدتاً از طریق قطرات موجود در هوا منتشر میشود، این ترس وجود دارد که بزاق منتشر شده در طی یک عمل دندانپزشکی بتواند ویروس را گسترش دهد.
برای این مطالعه، تیم کومار ترکیب ژنتیکی ارگانیسمهای موجود در نمونههای هوا را طی طیف وسیعی از اقدامات دندانپزشکی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
نتیجه گیری این بود که محلول آب حاصل از دستگاههای آب- نه بزاق- منبع اصلی وجود هر گونه باکتری یا ویروس در پاشیدگی و پخش از دهان بیماران است.
تحقیقات نشان داد حتی هنگامی که میزان کم کروناویروس در بزاق بیماران بدون علامت یافت شد، در قطرات تولید شده در طول کار دندانپزشکی هیچ نشانهای از ویروس کرونا مشاهده نشد.
کومار در ادامه افزود: «با این وجود نباید این واقعیت را فراموش کرد که این ویروس از طریق ذرات هوا گسترش مییابد و صحبت کردن، سرفه یا عطسه در مطب دندان پزشکی همچنان میتواند خطر انتقال بیماری را به همراه داشته باشد.»
- 18
- 1