به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از مدیکال اکسپرس، در مطالعه روی بزرگسالان با عملکرد طبیعی کلیه، کسانی که علایم افسردگی مکرر داشتند، بعدها نقص در عملکرد کلیه (Kidney) را تجربه می کنند.
بیماری افسردگی یک بیماری شایع در بزرگسالان میانسال و مسن است و میتواند به انواع مشکلات روحی و جسمی منجر شود. تحقیقات قبلی ارتباطی بین علایم افسردگی و افت سریع عملکرد کلیه در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه (CKD) یافته است. برای یافتن پیوند بالقوه در بزرگسالان با عملکرد طبیعی کلیه نیز تیمی از محققان انجمن نفرولوژی آمریکا اطلاعات مربوط به ۴۷۶۳ فرد با کلیه های سالم را بررسی کردند.
در آغاز مطالعه ۳۹٪ از شرکت کنندگان دارای علائم افسردگی بالا بودند و طی یک پیگیری متوسط ۴ ساله، ۲۶۰ (۶٪) شرکت کننده، افت سریع عملکرد کلیه را تجربه کردند. بین علائم افسردگی در ابتدای مطالعه و کاهش سریع عملکرد کلیه طی پیگیری ارتباط معناداری وجود داشت. شرکت کنندگان با علائم مکرر افسردگی، ۱.۴ برابر بیشتر از شرکت کنندگان با علایم افسردگی نادر، افت سریع عملکرد کلیه را تجربه کردند.
محقق اصلی این مطالعه می گوید: CKD یک عامل مهم در ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، نارسایی کلیه و مرگ و میر در سراسر جهان است از این رو شناسایی عوامل خطر تغییرپذیرتر امکان دارد با هدایت به تشخیص و پیشگیری به موقع، از بار عظیم CKD و عوارض مربوط به آن بکاهد. در حالیکه مطالعه ما علیت را مشخص نمی کند، ولی نشان داد که علائم افسردگی بالا بطور قابل توجهی با افت سریع عملکرد کلیه در میان بزرگسالان ارتباط دارد.
- 20
- 5