به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از مدیکال اکسپرس، چرا برخی از نوزادان بیش از دیگران نسبت به خطر درک شده واکنش نشان می دهند؟ طبق تحقیقات جدید دانشگاه ایالتی میشیگان و دانشگاه کارولینای شمالی، بخشی از پاسخ را میتوان در یک مکان شگفت آور یافت: سیستم هضم نوزاد.
سیستم گوارشی انسان میزبان جامعه وسیعی از میکروارگانیسم هاست که بعنوان میکروبیوم روده شناخته می شوند. تیم تحقیقاتی MSU- UNC دریافتند میکروبیوم روده در نوزادان با واکنش ترس شدید و نوزادانی که واکنش خفیف تری دارند، متفاوت است.
این پاسخ های ترس (چگونگی واکنش کسی در برابر یک موقعیت ترسناک) در اوایل زندگی میتواند شاخص های سلامت روان در آینده باشد و شواهد فزاینده ای وجود دارد که بهزیستی عصبی را به میکروبیوم روده گره می زند.
یافته های جدید نشان می دهد میکروبیوم روده میتواند روزی ابزاری جدید برای نظارت و پشتیبانی از رشد عصبی سالم در اختیار محققان و پزشکان قرار دهد.
ربکا کنیکمایر، رهبر مطالعه جدید MSU که در ۲ ژوئن در مجله نیچر کامیونیکشن، منتشرشد، گفت: این دوره اولیه رشد، فرصتی فوق العاده برای ارتقاء رشد سالم مغز است. میکروبیوم یک هدف هیجان انگیز جدید است که میتواند بطور بالقوه برای آن استفاده شود.
مطالعات در مورد این ارتباط و نقش آن در واکنش به ترس در حیوانات باعث شد تا کنیکمایر، دانشیار گروه اطفال و رشد انسانی کالج پزشکی انسانی و تیم او به دنبال چیزی مشابه در انسانها باشند و مطالعه چگونگی برخورد انسان به ویژه کودکان خردسال از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا در برخی موارد میتواند به پیش بینی سلامت روان کمک کند.
کنیکمایر اظهارکرد: واکنش های ترس بخشی طبیعی از رشد کودک است. کودکان باید از تهدید های محیط خود آگاه بوده و آماده پاسخگویی به آنها باشند، اما اگر آن ها نتوانند در هنگام ایمنی این پاسخ را کاهش دهند، ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند که ممکن است بعد ها در زندگی دچار اضطراب و بیماری افسردگی شوند.
به گفته کنیکمایر در انتهای دیگر طیف پاسخ، کودکانی که دارای پاسخ ترس فوق العاده خاموش هستند، میتوانند صفات بی عاطفه و غیراحساسی مرتبط با رفتار ضد اجتماعی پیدا کنند.
برای تعیین اینکه آیا میکروبیوم روده به واکنش ترس در انسان متصل است، کنیکمایر و همکارانش یک مطالعه آزمایشی را با حدود ۳۰ نوزاد طراحی کردند. محققان این گروه را با دقت انتخاب کردند تا آنجا که ممکن است عوامل مؤثر بر میکروبیوم روده را ثابت نگه دارند. به طورمثال همه کودکان از شیر مادر تغذیه کرده و هیچ یک از آنتی بیوتیک استفاده نمی کردند.
محققان سپس میکروبیوم کودکان را با تجزیه و تحلیل نمونه های مدفوع مشخص و پاسخ ترس کودک را با استفاده از یک آزمایش ساده ارزیابی کردند.
کنیکمایر اظهارکرد: ما واقعا می خواستیم این تجربه هم برای بچه ها و هم برای والدینشان لذت بخش باشد. این ها واقعا انواع تجربیاتی است که نوزادان در زندگی روزمره خود تجربه می کنند.
محققان با جمع آوری تمام داده ها ارتباط معناداری بین ویژگی های خاص میکروبیوم روده و قدرت پاسخ های ترس نوزاد مشاهده کردند. به عنوان مثال کودکان با میکروبیوم های ناهموار در یک سالگی ترس بیشتری داشتند. میکروبیوم های ناهموار تحت سلطه مجموعه کوچکی از باکتری ها هستند، در حالی که حتی میکروبیوم ها تعادل بیشتری دارند.
محققان همچنین کشف کردند که محتوای جامعه میکروبی در یک سالگی مربوط به پاسخ های ترس است. در مقایسه با کودکانی که ترس آنها کاهش یافته است، نوزادانی که پاسخ آن ها بیشتر است برخی از انواع باکتری ها را دارند؛ با این حال تیم ارتباطی را بین میکروبیوم روده کودکان و نحوه واکنش آن ها در برابر غریبه هایی که ماسک ندارند، مشاهده نکردند. به گفته کنیکمایر این احتمالا به دلیل قسمت های مختلف مغز است که درگیر پردازش شرایط بالقوه ترسناک هستند.
کنیکمایر اظهارکرد: در مورد غریبه ها، یک عنصر اجتماعی وجود دارد؛ بنابراین کودکان امکان دارد سرسختی اجتماعی داشته باشند، ولی غریبه ها را تهدید فوري نمی دانند. این قسمت به ارزیابی سریع مغز می رود.
به عنوان بخشی از مطالعه، این تیم همچنین با استفاده از فناوری MRI از مغز کودکان تصویربرداری کرده است. آنها دریافتند محتوای جامعه میکروبی در ۱ سال با اندازه آمیگدالا بخشی از مغز است و در تصمیم گیری سریع در مورد تهدید های احتمالی نقش دارد.
اتصال نقاط نشان می دهد میکروبیوم ممکن است بر نحوه رشد و عملکرد آمیگدالا تاثیر بگذارد. این یکی از بسياري از امکانات جالب کشف شده در این مطالعه جدید است که تیم در حال کار برای تکثیر آن است. کنیکمایر همچنین در حال آماده سازی برای راه اندازی پرسش های جدید با همکاري های جدید است.
او اظهارکرد: ما فرصت بسیار خوبی برای حمایت از سلامت عصبی در ابتدای کار داریم. هدف بلند مدت ما این است که یاد بگیریم برای تقویت رشد و توسعه سالم چه کاری می توانیم انجام دهیم.
- 14
- 1