به گزارش مهر به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران دانشگاه آلبرتا کانادا آزمایش داروهای ضدالتهابی رایج مانند آسپرین را برای درمان شدیدترین عوارض کووید ۱۹ انجام دادند.
« ایمن الکادی»، استاد دانشکده داروسازی و علوم دارویی، در این مورد می گوید:« بیشتر افراد آلوده به کروناویروس بدون علائم جدی بهبود می یابند. با این حال، در برخی از بیماران التهاب در ریه ها ایجاد می شود که باعث سرفه و تنگی نفس می شود و در تعدادی از افراد التهاب بیش از حد به وجود می آید که میتواند منجر به نارسایی عضو و مرگ شود.»
وی در ادامه می گوید:« مردان، افراد بالای ۶۰ سال و افردی که دارای اختلالات متابولیکی مانند چاقی و دیابت هستند بیشتر در معرض این التهاب بیش از حد هستند. کووید ۱۹ میتواند در پاسخ ایمنی طبیعی آنها تداخل ایجاد نموده و باعث شود بدن آنها مولکول های التهابی بیشتری نسبت به مولکول های ضد التهاب تولید کند.»
پژوهشگران قصد دارند با استفاده از این داروهای ضدالتهابی یا فرایند را مختل کنند.
الکادی افزود:« ایده ما این است که یا از مولکول های تقویت کننده التهاب جلوگیری کنیم یا مولکول هایی را که دارای اثر ضد التهابی هستند افزایش دهیم و داروهای زیادی در بازار موجود است که این روند را تعدیل می کنند.»
به گفته وی،« به جای تولید ترکیبات جدید برای درمان کووید ۱۹، که بسیار هزینه بر هستند، ما می توانیم داروهای موجود را مورد استفاده مجدد قرار داده و از آنها برای کاهش یا جلوگیری از التهاب منجر به مرگ و میر استفاده کنیم.»
الکادی در مقاله قبلی هشدار داد که داروهای ضد التهاب در ابتدای ابتلاء به عفونت کووید ۱۹ توصیه نمی شوند زیرا میتوانند توانایی بدن در مبارزه با ویروس را مختل کنند، ولی در صورت بروز التهاب بیش از حد ممکن است مفید باشند.
او بیان کرد که این داروها امکان دارد عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر روش های درمانی کووید ۱۹ مانند رمدسیویر و دگزامتازون داشته باشند.
- 18
- 4