پژوهشگران دانشگاه سری جایواردنپورا سریلانکا، متوجه شدند واکسن کووید۱۹« سینوفارم» در برابر گونه دلتا کرونا بسیار مؤثر است. طبق نتایج این مطالعه ۹۵ درصد افرادی که دو دوز واکسن سینوفارم را دریافت کرده بودند، آنتی بادی های مشابه یک فرد بهبودیافته از کرونا را داشتند.
یکی از گونه های نگران کننده ویروس کرونا گونه دلتاست. پژوهشگران معتقد هستند که سرعت انتقال پذیری اینگونه از ویروس دو برابر گونه اصلی است و با سرعت بیشتری منتقل می شود. اکنون نتایج یک مطالعه که در یکی از دانشگاه های سریلانکا انجام شده است ، نشان می دهد که واکسن سینوفارم کرونا (corona) ساخت چین در برابر گونه دلتا کرونا به اندازه زیادی مؤثر است.
بر اساس نتایج این مطالعه ۹۵ درصد افرادی که دو دوز واکسن سینوفارم دریافت کرده بودند، آنتی بادی های مشابه یک فرد مبتلا به کووید ۱۹ طبیعی را داشتند.
همینطور نتایج این بررسی نشان می دهد که واکسن کرونای تولیدشده توسط شرکت داروسازی سینوفارم در کشور چین میتواند با گونه دلتا ویروس کرونا مبارزه کند و مانع بروز بیماری کووید۱۹ شود. واکسن (vaccine) سینوفارم از نوع واکسن غیرفعال شده ویروس کووید۱۹ است. برای ساخت آن ابتدا ویروس روی کشت سلولی( Vero Cell) تکثیر شود.
در مطالعات بالینی، عوارض شدید با این واکسن گزارش نشده است. شایع ترین عارضه، درد در محل تزریق بوده است که بالاتر از ۱۰ درصد گیرندگان واکسن این علائم را نشان داده اند و در کل بین یک تا ۱۰ درصد از گیرندگان واکسن نیز سایر علائم مانند تب موقت، احساس ضعف، سردرد، اسهال، قرمزی، سفتی، تورم و خارش محل تزریق را داشتند.
ضایعه پوستی در محل تزریق، تهوع و استفراغ، خارش در محل های غیر از تزریق، درد عضلانی، درد مفاصل، خواب آلودگی و گیجی از عوارض ناشایع پس از تزریق واکسن بوده که حدود یک در هزار تا یک درصد گیرندگان واکسن را شامل شده است.
اثربخشی دومین واکسن روسیه ۷۹ دصد است
اثر واکسن« ای پی واک کرونا» روسیه، بر اساس نتایج موقت ثبت شده در بررسی کنترل کیفیت مرحله سوم آزمایشات بالینی واکسن، ۷۹ درصد است.
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، به گزارش روزنامه روسی ایزوستیا به نقل از آزمایشگاه تحقیقات بالینی، اثر واکسن« ای پی واک کرونا» روسیه، بر اساس نتایج موقت ثبت شده در بررسی کنترل کیفیت مرحله سوم آزمایشات بالینی واکسن، ۷۹ درصد است.
به گفته روزنامه ایزوستیا، ۷۹ درصد از داوطلبان و ۱۱.۶ درصد از افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، در ۴۲ روز پس از واکسیناسیون، آنتی بادی IgG کروناویروس ایجاد کردند.
مرکز وکتور، شرکت سازنده واکسن روسی« ای پی واک کرونا»( EpiVacCorona) اعلام کرد :این میزان اثر ایمنی واکسن است، اما نه اثر اپیدمیولوژیک آن و این شاخص ها متفاوت محاسبه می شوند.
این مرکز یادآور شد :تأکید بر این نکته مهم است که ۷۹٪ داوطلبان دارای آنتی بادی IgG اثر ایمونولوژیکی واکسن را نشان دادند. نباید با اثر اپیدمیولوژیک واکسن که بر اساس داده های دیگر است و براساس فرمول خاصی محاسبه می شود اشتباه گرفته شود.
تاتیانا نپومنیاشچیخ، معاون مدیر مرکز وکتور توضیح داد که در مورد اثر واکسن صحبت می کنیم، منظور ما همه گیری شناسی آن است.
مطالعه اثربخشی و ایمنی این واکسن شامل ۲۹۹۹ داوطلب بالای ۱۸ سال( فازهای ۳ و ۴) بود. در ابتدا برنامه ریزی شده بود که ۳۰۰۰ داوطلب شرکت کنند، اما یک نفر از آزمایش انصراف داد. ۲۲۵۳ نفر با واکسن و ۷۴۶ نفر دارونما دریافت کردند. اثر واکسن از اثر ایمنی و اپیدمیولوژیک آن تشکیل شده است. مورد اول توسعه آنتی بادی های خاص را در نظر می گیرد در حالی که دومی در مورد محافظت از افراد تلقیح شده در برابر بیماری است.
واکسن دوم روسی کرونا« اپی واک کرونا» نام گرفته و شرکت سازنده آن می گوید که بر اساس عوامل مصنوعی پپتیدی ساخته شده است و می تواند در بدن مصونیت دربرابر ویروس کووید ۱۹ ایجاد کند. آزمایش های بالینی این واکسن از مهر ماه سال گذشته آغاز شده بود.
مرکز وکتور چند ماه پیش اعلام کرده بود، این واکسن سه خط دفاع ایمنی را در برابر ویروس تشکیل می دهد که احتمال ایمنی در مقابل این بیماری را ۱۰۰ درصد افزایش می دهد.
- 17
- 1