به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، در این تحقیقات که با تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری گردآوری شده از ۱۵۴ کشور جهان درخصوص ۵.۴ میلیارد نفر از شهروندان بالغ انجام گرفت، مشخص شد بین مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ و میزان اضافه وزن در افراد بالغ ارتباط مستقیم و مثبت وجود دارد. این ارتباط در کشورهایی با سطح درآمد متفاوت وجود دارد و سن و جنسیت شهروندان تاثیری بر آن ندارد.
به گفته محققان بر اساس این تحقیقات در کشوری که جمعیت افراد دارای اضافه وزن آن در مقایسه با کشور دیگر یک درصد بیشتر است، مرگ و مرگ و میر ناشی از ابتلا به کوید ۱۹ به میزان ۳.۵ درصد بالاتر از کشور دوم است.
از طرفی تحقیقاتی که چندي پیش در آمریکا صورت گرفت نشان داد سلول های چربی دارای گیرنده های ویروس SARS- CoV- ۲ هستند و بعنوان یک پناهگاه برای ویروس عمل می کنند، به همین دلیل چاقی یکی از سه فاکتور ریسک اصلی ابتلا به علائم شدید بیماری کووید ۱۹ است.
بیماری کووید ۱۹ در بدن افراد چاق و دارای اضافه وزن در مقایسه با سایرین، مدت طولانی تری باقی می ماند. همچنین چاقی نوعی التهاب زمینه ای ایجاد می کند که میتواند باعث تشدید التهاب ناشی از آلودگی به ویروس کرونا و ابتلا به کووید ۱۹ شود.
در حال حاضر حدود ۶۱ درصد از بزرگسالان به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند. مطالعات نشان می دهد بیش از ۱۰ نوع سرطان با چاقی و اضافه وزن ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر آن ، چاقی (Obesity) عامل اصلی حمله قلبی، سکته مغزی ، بیماری های تنفسی و دیابت است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Public Health in Practice منتشر شده است.
- 11
- 3