به گزارش مهر به نقل از زی نیوز، مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه کالج لندن انجام شد نشان داد که برخی از اندام های جنین، مانند روده، نسبت به سایر اعضا مستعد ابتلاء به عفونت هستند.
با این حال، محققان می گویند احتمال آلوده شدن جنین به ویروس کووید ۱۹ بسیار محدود است، زیرا جفت بعنوان یک سپر بسیار مؤثر و محافظ عمل می کند و شواهد نشان می دهد که عفونت جنینی که به عنوان انتقال عمودی شناخته می شود، بسیار غیر معمول است.
دکتر «ماتیا گرلی»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «یافته های ما توضیح می دهد که عفونت بالینی جنین در دوران بارداری امکان پذیر است ولی امری شایع نیست و این برای والدین در انتظار فرزند آرامش بخش است.»
در این مطالعه، محققان اندام های مختلف جنین و بافت جفت را که از طریق بانک زیستی دردسترس است بررسی کردند.
این تیم وجود گیرنده های پروتئینی، ACE۲ و TMPRSS۲ را مورد بررسی قرار دادند که برای عفونت و انتشار کروناویروس (Coronaviruses) موردنیاز است.
محققان دریافتند که روده و کلیه (Kidney) تنها اندام های جنینی بودند که هر دو ACE۲ و TMPRSS۲ را داشتند.
از آنجایی که کلیه جنین از نظر آناتومیک در برابر قرار گرفتن در معرض ویروس محافظت می شود و بنابراین کم تر در معرض خطر عفونت قرار دارد، تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که ویروس کووید می تواند جنین را از طریق روده و از طریق بلع مایع آمنیوتیک جنین آلوده کند، کاری که نوزاد متولد نشده به طور طبیعی برای دریافت مواد مغذی انجام می دهد.
پس از تولد، گیرنده های ACE۲ و TMPRSS۲ به صورت ترکیبی در سطح سلول های روده انسان و همچنین ریه (Lung) وجود دارند. ولی در کودکان کوچک تر بنظر میرسد که روده مهمترین عامل عفونت ویروسی است.
به گفته محققان، واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در بارداری ایمن و بی خطر شناخته شده است و احتمال عفونت کروناویروس را به میزان بسیار پایین کاهش می دهد.
- 17
- 2