به گزارش باشگاه خبرنگاران، دانشمندان به اکتشافات شگفت انگیزی در مورد موجودات میکروسکوپی که در داخل و اطراف ما زندگی می کنند، دست یافتند. محققان بیش از ۷۰ هزار ویروس ناشناخته را کشف کردند که در روده انسان پراکنده شده و باکتری هایی روده ای را آلوده می کنند. آنها این ویروس ها را با استفاده از روشی به نام metagenomics (متاژنومیک) کشف کردند. این روش شامل نمونه برداری از مواد ژنتیکی جامع از تعداد بالایی میکروب است که دارای تطبیق توالی ها با گونه های خاص است.
پس از تجزیه و تحلیل ۲۸۰۰۰ نمونه میکروبیوم روده گرفته شده از ۲۸ کشور، این تیم ده ها هزار باکتریوفاژ جدید یا ویروسی را شناسایی کردند که میتوانند باکتری ها را آلوده کنند. ژن های ویروس ها میتوانند باکتری ها را تبدیل به ابرمیکروب ها کنند البته هنوز مشخص نیست که چگونه این باکتریوفاژها بر بدن تأثیر می گذارند ولی اکثریت قریب به اتفاق احتمالاً برای انسان مضر نیستند.
در واقع ویروس هایی که باکتری ها را آلوده می کنند، میتوانند ژن های آنها را وارد ژنوم میزبان خود کنند و از آن ها دربرابر آنتی بیوتیک ها محافظت کنند. مطالعه ای که در ژورنال Science Advances منتشر شد، محققان نوعی باکتری که از علل اصلی ایجاد عفونت های اکتسابی در بیمارستان هستند را مطالعه کردند. این تیم شش گونه مختلف از ویروس آیروژنوزا (aeruginosa) را در یک مدل حیوانی در مقابل یکدیگر قرار دادند تا ببینند کدام یک غالب میشوند و کدامیک درمان دشوارتری دارند.
با بررسی دو گونه غالب متوجه شدند خوشه هایی از سلول های باکتریایی که یک سپر لزج ترشح می کنند، باعث مقاومت دارویی می شوند.
- 14
- 3